ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΥΠΟΣ - ΚΥΝΗΓΙ



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

ΤΙ ΛΕΤΕ…ΜΑΝΤΑΜ ή αλλιώς, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ!



Στον απόηχο της πολυδιαφημισμένης συνέντευξης του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Έγινα αποδέκτης σωρείας καταδικαστικών σχολίων από συναδέλφους και ειρωνικών, από ολιγάριθμους οικ(ω)λόγους που είχαν το σθένος να μου μιλήσουν κατά πρόσωπο!
Οι συνάδελφοι απευθυνόμενοι σε κάποιον που ήταν (κάποτε και για λίγο, αλλά έχοντας δείξει τι σημαίνει ΑΓΑΠΩ και ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ) στο Δ.Σ. απορούσαν τόσο με την αιτία, όσο και με το αποτέλεσμα της τηλεοπτικής παρωδίας, αφού περίμεναν από τους εκπροσώπους τους, τουλάχιστον να απαντήσουν, με στοιχεία που είναι γνωστά σε όλους μας. Τα παιδιά των λουλουδιών πάλι, χλεύαζαν και λοιδορούσαν την απουσία αντίλογου έναντι του χειμαρρώδους παραληρήματος του κ. Αγγελέτου.
Φυσικά και τα αίτια της απόφασης μου να αναφερθώ σε ένα γεγονός που (είμαι σίγουρος) δεν θέλουν να θυμούνται έτερες οι πλευρές του πάνελ, δεν είναι ούτε το γιατί, ούτε το δια ταύτα, μόνο! Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η αναφορά στο πρόσωπο μου και στο blog ( ευχαριστώ για την έμμεση διαφήμιση), της κυρίας που ανέλαβε την ευθύνη να φέρει σε πέρας αυτή την εκπομπή, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τις δυο πλευρές. Το κακό δεν είναι μόνο ότι φάνηκε να είναι ξαφνιασμένη και, ολίγων τι, θιγμένη από την προτροπή μου προς τα μέλη του Δ.Σ. να «προσέχουν τις παγίδες» της, αλλά σε αντίθεση με τα λεγόμενα της η πορεία της εκπομπής κατέδειξε την όλη δολοπλοκία που είχε «στήσει» εναντίον των φιλοξενούμενων της, οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί την επικοινωνία που θα είχαν με τον κ. Αγγελέτο.
Είδατε λοιπόν…μαντάμ, που για ακόμα μια φορά μια Ελληνική παροιμία βγήκε αληθινή; Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω: «Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα»! Επίσης να κάνω γνωστό σε σας, γιατί ο κ. Αγγελέτος το γνωρίζει (αφού ο κ. Πρόεδρος επέλεξε να απαξιωθεί μιας απάντησης) ότι κάποιες οικ(ω)λογικές και φιλοζωικές οργανώσεις ή αλλιώς ΜκΟ, που κι εσείς μνημονεύετε το θεάρεστο έργο τους, έτυχαν μεγάλης επιχορήγησης από το πρόγραμμα life όπως: Αρκτούρος 5,025,034 €, WWF 3,028,527 €, Μουσείο Γουλανδρή 3,032,363 €, Ορνιθολογική 2,424,581 €. Φυσικά ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Σε αντίθεση όλου αυτού του μεγάλου παζαριού, μερίδα Ελλήνων φορολογουμένων, γύρω στις 230,000, επιλέγουν συνειδητά να αυτοχρηματοδοτούν τις οργανώσεις τους, που αυτές με την σειρά τους «σκορπούν» 14 εκατομμύρια ευρώ και αρκετές ζωές θηροφυλάκων, ετησίως, στον βωμό της περιφρούρησης και αειφορίας της άγριας ζωής και ως επέκταση του κυνηγίου στην χώρα μας. Ίσως αυτά να περίμεναν να ακούσουν κ. Πρόεδρε τα μέλη τόσο του Συλλόγου μας, κι εγώ μαζί, όσο και όλων των Κυκλάδων από την κεφαλή του αρχαιότερου Συλλόγου της χώρας και δη, του πολυπληθέστερου των Κυκλάδων. Εσείς όμως κρίνατε ότι η σιωπή και κάποιες άναρθρες κραυγές ήταν η ενδεδειγμένη τακτική προάσπισης της κυνηγετικής οικογένειας!
Στα links του blog υπάρχει η σελίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, όπου θα βρείτε αποσπάσματα από την εκπομπή, που ήταν δυσφήμηση τόσο για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όσο και για το υγιές κυνήγι και όσους το έχουν δεύτερη φύση. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα, δικά σας. Ελπίζω ο πληροφοριοδότης που έκανε γνωστό το blog στην…μαντάμ, να της γνωστοποιήσει και το άρθρο. Οι υπόλοιποι, ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν! Θερμά συλλυπητήρια για το φιάσκο.