ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αν είσαι αρκούδα μην περάσεις απ' το New Jersey...!


Ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα το κυνήγι αρκούδας στο New Jersey, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ που ακόμα διατηρεί όμως πνεύμονες πρασίνου και δάση, κυρίως στο βορειοδυτικό της τμήμα.

Παρά τις προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που ξεκίνησαν μέχρι και δικαστικούς αγώνες, το εξαήμερο κυνήγι αρκούδας θα διεξαχθεί φέτος κανονικά και με τις ευλογίες των περιβαλλοντικών αρχών του New Jersey που προειδοποιούν ότι «τα περιστατικά εισβολής των αρκούδων σε σπίτια για την εύρεση τροφής αυξήθηκαν κατακόρυφα».

Όπως ανέφερε μάλιστα εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής «τα παράπονα για τη δραστηριότητα των αρκούδων ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ τη δεκαετία του ’90 ήταν εκατοντάδες».

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την άλλη πλευρά επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές «υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αρκούδες», ενώ αμφισβητούν τα στοιχεία για την αύξηση του πληθυσμού τους.

Το κυνήγι των αρκούδων διαρκεί έξι ημέρες και όσοι συμμετέχουν έχουν προμηθευτεί τις απαραίτητες άδειες.

Στα δάση του New Jersey υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 3.400 αρκούδες, όμως ο πληθυσμός τους αναμένεται να μειωθεί κατά 500 με 700 άτομα μετά το κυνήγι. Σημειώνεται ότι κάθε κυνηγός επιτρέπεται να σκοτώσει μόνο μια αρκούδα.

Αφού σκοτώσει το άτυχο ζώο, ο κυνηγός το μεταφέρει με το φορτηγάκι του στον σταθμό Whittingham. Εκεί υπάρχουν βιολόγοι που ζυγίζουν τις αρκούδες, μετρούν τις διαστάσεις τους, παίρνουν ιστό από το δέρμα τους και τους αφαιρούν δόντια για να υπολογίσουν την ηλικία τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων του New Jersey τη Δευτέρα, πρώτη μέρα του κυνηγιού, στο σταθμό μεταφέρθηκαν 150 νεκρές αρκούδες. Εκεί τους υποδέχτηκαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων με πανό που έγραφαν «Ντροπή σας», «Πηγαίνετε σπίτια σας».

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Ελεύθερος ο καπετάν Γιώργης από τους Σομαλούς πειρατές.


Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Σκαλίμης, ο Έλληνας καπετάνιος ο οποίος ήταν αιχμάλωτος Σομαλών πειρατών επί 9 μήνες.

Ο κ. Σκαλίμης είχε πέσει στα χέρια των πειρατών, οι οποίοι τον κρατούσαν ανοικτά του αραβικού κόλπου ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Η περιπέτεια του είχε τελικά αίσιο τέλος αφού, η εταιρεία του αποφάσισε να καταβάλει τα λύτρα.


Ο καπετάνιος αντιμετώπισε σε αυτούς τους 9 μήνες πολλά προβλήματα υγείας, αλλά εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Έλληνας καπετάνιος αυτή τη στιγμή προσπαθεί με το πλοίο του να προσεγγίσει το κοντινότερο λιμάνι και σύμφωνα με την οικογένεια του θα βρίσκεται στον τόπο διαμονής του, την Σύρο σε περίπου 6 ημέρες.

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com