ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!


Συγγνώμη σας ζητώ, αλλά τι να κάνω δεν αντέχω άλλο, θα σκάσω αν δεν τα πω!

Ελπίδες είχα για την αλλαγή που έγινε στην σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Ελπίδες για μια νέα αρχή, αφού θα έπρεπε να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Ελπίδες ότι, έστω και για 6 μήνες, το Δ.Σ. θα δρα ως ένα σώμα και μια ψυχή, όχι ως ακέφαλο σώμα που, αλλού πάνε τα χέρια και αλλού τα πόδια!

«Πάλι σου φταίνε; πάλι δεν τα κάνουν καλά;» Θα πει κάποιος, ξέρω ποιος!

Είναι να μην μου φταίνε βρε παιδί μου; Αφού μαθαίνω ότι ο νέος Γ. Γραμματέας, ακόμα δεν έχει πιάσει πένα στο χέρι να γράψει έστω ότι ήρθανε σε σώμα. Πώς να πιάσει; Οι κακές γλώσσες λένε, ότι αυτός που έπρεπε να του έχει δείξει την δουλειά του, δεν του δείχνει. Θα φοβάται μάλλον μην του πάρει την δουλειά. Ποιος κάνει την γραφική δουλεία τώρα άραγε, δεν ξέρω.

Είναι να μην μου φταίνε, όταν επιμένουν να μην βγάζουν ένα ντελάλη, ότι θα πάνε για ανάπλαση βιότοπου; Βοήθεια δεν θέλετε βρε παιδιά; Και καλά σε μένα μην το πείτε, έχετε κακιώσει. Στους υπόλοιπους, γιατί το κρατάτε κρυφό; Οι υπόλοιποι, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι τα απλά μέλη μόνο, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.! Δεν έχετε ανάγκη κανέναν μωρέ εσείς; Τόσο καλοί είσαστε; Η παροιμία λέει για τον λύκο που είναι χοντρός ο λαιμός του, επειδή κάνει την δουλειά του μοναχός, αλλά τι σώμα είσαστε εσείς;

Πήγαν πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι, στην Λία το Σάββατο και τάραζαν τα χωματάκια! Όλα καλά και σας ευχαριστούμε που δεν μας βάζετε σε κόπο, αλλά αυτόν τον όρκο σιωπής, γιατί τον έχετε πάρει; Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει, ή αρχηγού παρόντος πάσα αρχή τον πούλο;

Κύριε Γ. Γραμματέα μην σκας, άλλοι έχουν παράπονα για φόρτο εργασίας, εσύ θα έχεις για φόρτο…ρεπό!
Πάντως δεν δίνετε σωστά μαθήματα στο νεότευκτο μέλος του συμβουλίου, στην ξάπλα τον μαθαίνετε και δεν κάνει. Εγώ μαθαίνω ότι αυτός έχει όρεξη, εσείς δεν μιλάτε!

Μια από τα ίδια μυρίζουν, φρούδες οι ελπίδες, οι μικρές και απατηλές. Για πάρτο λίγο αλλιώς Παναγιωτάκη!