ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com/

Κινδυνολογία, αποπροσανατολισμός, απειλές, ύβρεις και στο φινάλε σπασμένη από συγκίνηση φωνή και αναφορά στην ιστορία μας, είναι τα συστατικά που συντηρούσαν τους καρεκλοκένταυρους στις θέσεις τους εδώ και δεκαετίες.

Ο κοσμάκης όμως κουράστηκε, αηδίασε και αγρίεψε. Άνοιξαν τα μάτια των κουταβιών και είδαν τα χέρια που, αντί για χάδια, τα γέμιζαν σφαλιάρες και αντί για μάννα, τα τάιζαν χολή! Τα μηνύματα που έρχονται από παντού, αναγράφουν την ίδια λέξη. Η αλλαγή ξανάγινε το σύνθημα στο στόμα όλων αυτών που βαρέθηκαν να πληρώνουν. Που κουράστηκαν να πέφτουν για ύπνο με όνειρα και να ξυπνούν με εφιάλτες.

Ήρθε η ώρα που όλοι αυτοί που μας έκαναν κακό, θα μπουν στο χρονοντούλαπο την ιστορίας, ένας ένας με την σειρά του. Ο σύλλογος της Σύρας έκανε πρώτος την αρχή, ζητώντας από νέα παιδιά με όραμα και όρεξη, να ξαναταιριάξουν τα κομμάτια του σκορπισμένου παζλ. Ακολουθούν κι άλλοι. Ο αέρας αλλαγής μέσα στους επόμενους μήνες κορυφώνεται με αποτέλεσμα όλοι μαζί, με κοινό σκοπό, να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας. Το μέλλον του ελεύθερου και παραδοσιακού κυνηγίου στην Ελλάδα.

Κυκλαδίτικος, φρέσκος, δροσερός αέρας φυσάει, αρωματισμένος με το ταμπεραμέντο της Μεσογείου και μπολιασμένος με το πείσμα των Βαλκανίων Τα νέα και άσπιλα πρόσωπα φρεσκάρουν το ενδιαφέρον των μελών. Επιτυγχάνοντας την συσπείρωση και την θωράκιση του μετώπου, έναντι των πρόστυχων προκλήσεων. Αυτό έγινε κι εδώ στον βράχο μου. Όλοι χειροκρότησαν τα νέα παιδιά, εκτός κάποιων προκατειλημμένων, και έθεσαν τον εαυτό τους σε διαθεσιμότητα στην υπηρεσία του συλλόγου μας.

Όλοι μαζί θα βάλουμε τα επόμενα λιθαράκια στο τεράστιο οικοδόμημα του κυνηγίου. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα μεταλαμπαδεύσουμε το Αναστάσιμο φως. Καλή Ανάσταση, σιδεροκέφαλοι και καλά κουράγια σε όλους εσάς, που προσπαθείτε να κάνετε τα δικά μας όνειρα πραγματικότητα. Εύχομαι το Φως της Ανάστασης, να φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια όλων αυτών που τόσα χρόνια προχωρούν, ζουν, σχεδιάζουν και δρουν στο σκοτάδι!
Καλό Πάσχα.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 20/4/11