ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 19/1/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Ο Θεός μεθ ημών.


Ασύδοτος ο μητροπολίτης Σάμου καταστρέφει το περιβάλλον.

Το καλοκαίρι του 2009 o Σαµιώτης δηµοσιογράφος, Γιάννης Νέγρης, µέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο aegaio.blogspot.com έφερε στη δηµοσιότητα τα έργα και τις ηµέρες της Mητρόπολης Σάµου στο ακρωτήρι του Κότσικα, στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Εκεί «µε τη βοήθεια του θεού», µε τις ευλογίες του τοπικού µητροπολίτη και της κοινοπραξίας Σ. Τσακουµάγκος Α.Τ.Ε. - Εργοδοµική Α.Τ.Ε., και µε τον Δήµο Βαθέος και τη Νοµαρχία Σάµου να κάνουν τα στραβά µάτια, η πλαγιά έγινε ίσωµα, ο γκρεµός ευθεία, η παραλία οικόπεδο µε θέα και ένα παλιό πέτρινο κτήριο κατασκηνώσεις.

Με αφορµή τη διάνοιξη ενός δρόµου, ο µητροπολίτης Σάµου, Ικαρίας και Κορσεών, Ευσέβιος, µε τη βοήθεια του εργολάβου, µπάζωσε αρχικά µια πλαγιά που ανήκει στη µητρόπολη µέσα στην οποία υπάρχει και το Ιερό Μετόχι Ζωοδόχου Πηγής Κότσικα (µοναστήρι της Παναγιάς Ζωοδόχου Πηγής) και έστησε το δικό του µικρό «Βατοπέδι».

Με έντονο ενδιαφέρον, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Η Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.


Μαζική δηλητηρίαση σκυλιών στον ΟΛΠ.

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο χώρο του ΟΛΠ-Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς- στον Πειραιά. Συγκεντρωμένοι κάτοικοι- μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και πολλοί απλοί πολίτες καταγγέλλουν τη μαζική εξόντωση των σκυλιών που ζούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα στο περιβάλλοντα χώρο του ΟΛΠ, στην περιοχή Ικόνιο, που βρίσκεται πριν το Πέραμα.

Η ιστορία κάθε φορά η ίδια. Οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής έλαβαν χτες το βράδυ μια καταγγελία ότι 3 άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του ΟΛΠ και πέταξαν δηλητήριο στα σκυλιά που ζούσαν χρόνια στο χώρο-στειρωμένα και εμβολιασμένα- χωρίς ποτέ να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Τα 20 περίπου σκυλιά-όπως καταγγέλλουν κάτοικοι-πέθαναν με φριχτό τρόπο, σφαδάζοντας και ουρλιάζοντας. Ατομα φιλοζωικών οργανώσεων έτρεξαν χτες στο χώρο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν πλέον αργά. Την ίδια κατάσταση είδαν και σήμερα το πρωί καθώς κάποιοι έριξαν δηλητήριο ξανά.

Να σημειώσουμε ότι τα σκυλιά βρίσκονταν εκεί χρόνια και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Ηταν στειρωμένα και εμβολιασμένα από τις φιλοζωικές οργανώσεις και υπήρχαν άνθρωποι που τα τάιζαν καθημερινά. Αυτή τη στιγμή ένταση επικρατεί στο χώρο του ΟΛΠ καθώς κάτοικοι προσπαθούν να απεγκλωβίζουν δυο από τα σκυλιά που έχουν απομείνει, τα οποία κάποιοι θέλουν να διώξουν. Στο χώρο έχει πάει η αστυνομία και το λιμενικό.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ανυποχώρητη στα 10 στρέμματα η Τίνα Μπιρμπίλη.


Σολομώντεια λύση για τη δόμηση στις Natura.

Μια Σολομώντεια λύση φαίνεται να δρομολογείται στο θέμα της δόμησης σε περιοχές Natura. Δεν φαίνεται να τα βρίσκουν, η Τίνα Μπιρμπίλη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσον αναφορά στα τετραγωνικά μέτρα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορεί ένας κάτοχος γης να οικοδομήσει σε περιοχές Natura.

Ωστόσο, ενώ η κ. Μπιρμπίλη φαίνεται ανυποχώρητη στο να είναι δέκα τα στρέμματα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο, όσοι έχουν νόμιμα κάνει κατάτμηση των οικοπέδων τους ανά τέσσερα στρέμματα ή θα προλάβουν να το κάνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα μπορούν και μετά την ψήφιση του να οικοδομήσουν και στα τέσσερα στρέμματα.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Εκτέλεσε εν ψυχρώ αδέσποτο.


Συνελήφθη ο 43χρονος δράστης.

Νέο κρούσμα δολοφονίας ανυπεράσπιστου ζώου, αυτή τη φορά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Άνδρας 43 ετών, εκτέλεσε εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα ένα αδέσποτο σκυλί, κοντά στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ.

Μέλη και παράγοντες της ομάδας που βρίσκονταν στην περιοχή και άκουσαν τον πυροβολισμό κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ Βασιλικών, δυστυχώς όμως το άτυχο ζώο δεν επέζησε.

Το συμβάν φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα όπως πόσο εύκολα δίνονται οι άδειες οπλοφορίας, σε αιμοσταγείς δολοφόνους που κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα μας και πότε η δολοφονία ζώου θα αποτελεί κακουργηματική πράξη για την ελληνική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Μαθητής δημοσίευε βίντεο με βασανισμούς ζώων.


Από τα Τρίκαλα ο 17χρονος.

Φωτογραφίες και βίντεο με άγριους βασανισμούς ζώων, που τα συνόδευε με υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζωόφιλων, δημοσίευε στο προφίλ του στο Facebook ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου από τα Τρίκαλα.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανήλικου εντοπίστηκαν από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά από συνεργασία με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 17χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.

Το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν σε δημόσια θέα τα παραπάνω βίντεο των βασανισμών, χρήστες του ίντερνετ, αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους ζωόφιλων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, απέστειλαν πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με τις οποίες εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις και ζητούσαν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Εναντίον του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ξύπνησαν… κακοδιάθετες από τη χειμερία νάρκη.


Αρκούδα εγκλωβίστηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Κοζάνης.

Στις ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα θεωρούν οι επιστήμονες ότι οφείλεται η κακή διάθεση με την οποία ξύπνησαν οι αρκούδες από τη χειμερία νάρκη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μία από τις αρκούδες, στην προσπάθειά της να αναζητήσει τροφή, εγκλωβίστηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης απ’ όπου απομακρύνθηκε με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης της «Καλλιστώ» παρέμεινε στην περιοχή μέχρι να νυχτώσει με σκοπό να διασφαλίσει πως το ήδη εξαντλημένο από την «καταδίωξη» ζώο, δε θα πλησίαζε στο οδόστρωμα.

«Οι αρκούδες θα έπρεπε να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο από τα μέσα Δεκέμβρη έως τις αρχές Μαρτίου και να κοιμούνται συνεχόμενα όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία 3 χρόνια, τις «ξυπνούν» διαταράσσοντας τον βιολογικό τους κύκλο» εξηγεί ο Γιώργος Μερτζάνης, επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει η οργάνωση με την μέθοδο της τηλεμετρίας, σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, οι αρκούδες ενεργοποιούνται.

«Βλέπουμε ότι κυρίως οι αρσενικές διακόπτουν τον ύπνο τους με άμεση επίδραση στον μεταβολισμό τους αφού τα ζώα αυτά είναι «προγραμματισμένα» να πέφτουν σε χειμέριο ύπνο και να μην κινούνται αναζητώντας τροφή, χάνοντας έτσι βάρος» λέει ο κ. Μερτζάνης.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

«Κύριος» 84ών ετών φολιάζει ζώα και απειλεί κόσμο με καραμπίνα.


Κύριος 84 ετών, έχει καραμπίνα και απειλεί τον κόσμο. Χρόνια τώρα ρίχνει φόλες, δηλητηριάζοντας τα ζώα στην περιοχή της Κυψέλης, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

Αν και για πολύ καιρό - όπως λέγεται - δρα ανεξέλεγκτος και δηλητηριάζει ζώα, ήρθε επιτέλους η ώρα να λογοδοτήσει ενώπιον δικαστών. Πρόσφατα γέμισε με μια απαγορευμένη σκόνη - δηλητήριο την περιοχή που μένει, με αποτέλεσμα αρκετά σκυλάκια, αδέσποτα και μη να δηλητηριαστούν και κάποια να πεθάνουν.

Πάνω από 50 αγανακτισμένοι κάτοικοι – πολλοί εκ των οποίων έχασαν τα ζώα τους από τις φόλες – συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2010 και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις πράξεις του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος άνδρας να βγει στο μπαλκόνι του, να τους βρίσει και να τους απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει με την καραμπίνα!

Όσοι ήταν εκεί κινητοποιήθηκαν αμέσως και σε συνεννόηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων κάλεσαν την αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλαν όλοι μήνυση εναντίον του για απειλή, εξύβριση, προσβολή δημοσίας αιδούς (άσεμνες χειρονομίες) και για δολοφονία ζώων. Ελέγχεται επίσης για παράνομη οπλοφορία.

Ο «κύριος» αυτός, παρά την τόσο προχωρημένη ηλικία του, συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα εκείνη στο κρατητήριο. Εναντίον του επίσης θα υποβληθούν και αγωγές από τους έχοντες έννομο συμφέρον για χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, κτηνιατρικά έξοδα και διαφυγόντα κέρδη. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Σοκ στην Πάρο: Σκότωσαν και έφαγαν άλογο !!!


Οι υποψίες πέφτουν σε εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες - Η θλιβερή είδηση προκάλεσε ανατριχίλα και αγανάκτηση στους κατοίκους του νησιού...

Όπως είναι λογικό η είδηση αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. Άγνωστοι έκλεψαν, σκότωσαν και έφαγαν ένα άλογο, που είχε εξαφανιστεί πριν από μία εβδομάδα, από την περιοχή Μάρμαρα. Σύμφωνα με blog της Πάρου, την εξαφάνιση του ζώου κατήγγειλε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του ζώου. 'Ενας αγρότης.

Την επόμενη μέρα, ο ίδιος αγρότης κάλεσε την τοπική αστυνομία και ενημέρωσε ότι βρήκε νεκρό το άλογό του, σε χωράφι της περιοχής. Όσοι αντίκρισαν το νεκρό άλογο έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Οι δράστες που το σκότωσαν, έκοψαν τα πόδια του, προφανώς για να φάνε το κρέας του!

Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε το δύστυχο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Όπως φαίνεται όμως, πίσω από το φρικτό περιστατικό κρύβονται άνεργοι λαθρομετανάστες που δεν έχουν τους παραμικρούς πόρους και προσπαθούν να επιβιώσουν με αδέσποτα ζώα μέχρι και άλογα, που σκοτώνουν και τα τρώνε...

ΠΗΓΗ: http://demi-zouzounews.blogspot.com