ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αμαρτίες γονέων...


Φωτιά έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δυο τελευταίες μέρες στο νησί. Αιτία είναι ένα παιδικό, άχαρο παιχνίδι με ένα άτυχο, νεογέννητο γατί και η σκοτεινή πλευρά της φύσης των ανθρώπων, η οποία τους θέλει κανιβάλους!

Δυο νεαρά αγόρια ξεκίνησαν ένα παιχνίδι (ο Θεός να το κάνει) με ένα αδέσποτο νεογέννητο γατί, το οποίο δεν άργησε να “χοντρύνει” με αποτέλεσμα το άτυχο γατί να καταλήξει και να αφήσει την τελευταία του πνοή στα χέρια του ενός πιτσιρικά.

Καταστηματάρχης της περιοχής, που είδε το συμβάν, επίπληξε τον πιτσιρικά και τον πατέρα του που εμφανίστηκε σε κάποια στιγμή. Ο ένας λόγος έφερε τον άλλον και η κατάσταση δεν άργησε να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τις γνωστές επιπτώσεις για τον νεαρό.

Το φατσοτεύτερο έχει οργιάσει με γνώμες των γνωστών – αγνώστων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι δεν έχασαν χρόνο να ετοιμάσουν την πυρά για τον μικρό, μα και τον πατέρα του φυσικά.

Εγώ τι κάνω τώρα από εδώ; Φυσικά όχι τον δημοσιογράφο, μα ούτε και τον κατήγορο ,η, τον αβανταδόρο κανενός. Θέλω απλά να ρίξω φως από μια άλλη πλευρά, ελπίζοντας να τονίσω την κανιβαλίστηκη φύση μας και τον κάλο που προκαλεί κακή κυκλοφορία στους εγκεφάλους κάποιων.

Δέχομαι ότι το ζώο δεν έπρεπε να καταλήξει έτσι, ακόμα και αν είχε κάνει ζημιά. Δέχομαι ότι ο πιτσιρικάς είχε την ατυχία να μην έχει δείγμα παιδείας από τον πατέρα του, ο οποίος –τι κρίμα- είναι, δυστυχώς, κυνηγός.
Γιατί να δεχθώ όμως ότι κανένας δεν έθιξε το γεγονός ότι κάποιος άλλος ηλίθιος φρόντισε να φτάσουν τα πράγματα εκεί, αφήνοντας την μαμά και τον πατέρα του γατιού αδέσποτους και αστείρωτους; Γιατί να δεχθώ ότι όλοι αυτοί που παίρνουν τις ρούγες και γεμίζουν τα πεζοδρόμια και τα στενά κονσερβοκούτια επιτελούν θεάρεστο έργο αφού στην ουσία δεν παίρνουν μέτρα έναντι των αδέσποτων, αλλά ημίμετρα; Ποιος νοιάζεται αν όλα αυτά τα γατιά έχουν γεμίσει τα βουνά του νησιού και έχουν γίνει ο νούμερο ένα εχθρός της ενδημικής και ακριβοθώρητης πέρδικας;

Αν δεν έβλεπε κανείς τον πιτσιρικά να σκοτώνει το γατί, θα το έψαχνε κανείς; Δεν νομίζω! Έψαξε αλήθεια κανείς για τους γονείς του εκλιπόντος γατιού; Δεν νομίζω! Ασχολήθηκε κανείς με την μετέπειτα ψυχολογία του πιτσιρικά; Δεν νομίζω! Ποιος χέστηκε να βάλει κάτω το μικρό αγόρι, να του πει ότι αυτό που έκανε δεν είναι σωστό και ότι σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά αν κάνουμε όλοι έτσι κάποια στιγμή θα έρθει γιατί τα ζώα είναι κρίκος της αλυσίδας;…δυστυχώς ούτε ο πατέρας του!!!

Έναντι όλων αυτών, δείξαμε όλοι πόσο κανίβαλοι είμαστε. Βγάλαμε όλοι νύχια και δόντια και ξεσκίσαμε τον μικρό, προκαλώντας απίστευτα ψυχολογικά άγχη σ’ αυτόν για το κακό που έκανε τόσο στο ζώο, όσο και στους γονείς του με την περιπέτεια που τους έβαλε.

Τι αξίζει στον νεαρό; Μια αγκαλιά και ένα αυστηρό μάθημα. Τι αξίζει στο όρθιο τετράποδο που άφησε τα άλλα τετράποδα αδέσποτα να χαρούν την ελευθερία τους και την αδέσμευτη φύση τους; Ένα γερό χαστούκι και ένα τσουχτερό πρόστιμο!!!


Αλλά ότι έχουμε να φοράμε τις τηβέννους και να παριστάνουμε τους δικαστές, δεν έχουμε να τρώμε! 

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 09/7/2014 και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!