ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ορε που πάμε...!

Μπορεί οι αυξημένες εργασιακές μου υποχρεώσεις αυτή την περίοδο να με κρατούν μακριά από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν!

Μείζονος σημασίας εξελίξεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Και όταν λέω συλλογικό, φυσικά και εννοώ τις εξελίξεις στον κυνηγετικό σύλλογο Σύρου.

48 ώρες μετά την απόφαση που βροντοφώναξε ο Ελληνικός λαός, με το γιουχάισμα στα δυο μεγάλα κόμματα τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, αφού δεν έχουμε καταλάβει ακόμα -τουλάχιστον εγώ- αν κερδίσαμε ή αν πέσαμε στην ίδια την παγίδα που στήσαμε στους υποκριτές που, επί 40 χρόνια κοντά, παίζουν θέατρο κι εμείς απλώς χειροκροτάμε! 

Αυτός που ήθελε να σώσει -εκ των υστέρων, αφού έβαλε ένα χεράκι να πατώσουμε ακόμα πιο πολύ- τους Έλληνες δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να συμπράξει με κανέναν και επέστρεψε την επιστολή στον αποστολέα της πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι. Ο μεγάλος νικητής, τρέμει στην όψη και μόνο του καζανιού με τις πατάτες που βράζουν και περιμένουν κάποιον να τις βγάλει. Οι πρώτοι που έσπευσαν να μας σώσουν προ 2ετιας, ακόμα μετρούν τις πεταλούδες από το ηχηρότατο χαστούκι που τους άστραψε  ο ρωμιός και οι ακραίοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που ακόμα πιστεύουν στην αναστύλωση του υψηλού εθνικιστικού φρονήματος του Έλληνα!

Μπράβο μας βρε παιδιά, αν μη τι άλλο, αποδείξαμε στους εαυτούς μας τουλάχιστον ότι μπορούμε και ξέρουμε τόσο να θυμόμαστε, όσο και να τιμωρούμε όσους παίζουν με τον αγώνα μας για επιβίωση!  Φυσικά τα αποτελέσματα αυτού του όψιμου θυμητικού μας, θα τα ζήσουμε ως ονούπω…

Παρήγορο γεγονός είναι ο αποκλεισμός των Οικολόγων Πράσινων από τα έδρανα της Βουλής και η επιστροφή τους στο περιθώριο, εκεί που ανήκουν, αποδεικνύοντας τους, ότι άλλο η πλάκα και άλλο τα σοβαρά! Πιθανόν ο…μεστός λόγος της επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να μην έπεισε όσους μπόρεσε την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και να κατάλαβε ο κοσμάκης ότι καλά τα λουλούδια και τα χαϊμαλιά, αλλά όλα αυτά όταν είσαι χορτάτος και όχι όταν κυνηγάς το μεροκάματο με το τουφέκι!

Φυσικά ο κ. Τσίπρας έχει εκδηλώσει τα οικολογικά του συναισθήματα, αλλά ελπίζω η δυνατή ένστολη που έλαβε ο Ανεξάρτητος κ. Καμένος και η κυνηγετική του ιδιότητα, να σταθεί τροχοπέδα σε «λάθη» όπως αυτά της κ. Μπιρμπίλη και του συρφετού της, ο οποίος ακόμα και σήμερα λιμένεται το Ελληνικό δημόσιο.

Πολιτικός αναλυτής δεν είμαι και, ως εκ τούτου, αφήνω το θέμα εδώ, κοιτάζοντας κι εγώ τον ουρανό να δω από πού θα έρθει η επόμενη σφαλιάρα και πόσο θα μου κοστίσει!!!

Εξελίξεις είχαμε και στα κυνηγετικά κοινά εδώ στην Σύρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νικολαϊδης παραιτήθηκε από το αξίωμα του, αφού δεν μπορεί άλλο να συνεργαστεί με υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας, το οποίο, βάσει δικών του λεγομένων σε τρίτους, αρέσκεται να του βάζει τρικλοποδιές και να ανακατεύεται εκεί που δεν πρέπει, υποβαθμίζοντας τόσο το πρόσωπο του προέδρου του συλλόγου της Σύρας, όσο και τον θεσμό που εκπροσωπεί.

Ο κ. Νικολαϊδης επέλεξε την θέση του αντιπροέδρου μένοντας εντός της σύνθεσης του Δ.Σ. αποδεικνύοντας τις προθέσεις του να βοηθήσει τον σύλλογο από άλλο πόστο αφενός και να μην επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα αφετέρου.

Νέος πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Ροδίτης Γιώργος που έχει να επιδείξει πολύ μεγάλο έργο στον ένα χρόνο που βρίσκεται στο Δ.Σ., όντας ένα από τα εργατικότερα μέλη του. Λύση φαίνεται να βρίσκει και το θέμα με τον ταμία του συλλόγου, αφού ο αντικαταστάτης του, πάλαι ποτέ πρόθυμου να βοηθήσει (!), κ. Μπάιλα, τελεί υπό εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, εντύπωση έχει προκαλέσει  στον κ. Νικολαίδη η αντίδραση του προέδρου της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Σταθόπουλου, ο οποίος μάλλον λόγω του καλού καιρού που επικρατεί, έχει απλώσει τραχανά και δεν ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον σύλλογο – μέλος της ομοσπονδίας.

Η έγγραφη παραίτηση του κ. Νικολαϊδη αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες, όπως και οι ακριβείς λόγοι που τον οδήγησαν εκεί.

Σιδεροκέφαλος κ. Ροδίτη, αγαπητέ φίλε Γιώργο και καλό κουράγιο.