ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ, Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ…ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ!



Μετά την κριτική που άσκησα μέσω του blog στον Πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Σύρου, εκφράστηκαν παράπονα και η δια ζώσης συζήτηση ήταν αναπόφευκτη. Πέραν του δέοντος δημοκρατικό και υγιές! Ανταποκρινόμενος λοιπόν σε πρόσκληση του Προέδρου, παραβρέθηκα ενώπιο του Δ.Σ. για να εξηγηθώ. Έτσι, είχαμε μια κουβέντα εφ όλης της ύλης και έντασης! Οι απαιτούμενες εξηγήσεις από την μεριά μου δόθηκαν, ασχέτως αν ικανοποίησαν τον εγωισμό ή όχι κάποιων. Σκοπός άλλωστε της καλοπροαίρετης κριτικής μου, έστω κι αν είναι λίγο σκληρή, δεν είναι να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός. Ούτε βέβαια το μέλημα μου είναι η διάσπαση του Συλλόγου, αλλά ακριβώς το αντίθετο!
Θέλοντας να μην γίνομαι άδικος και δη μηδενιστής του έργου όλων αυτών που αφιερώνουν (τουλάχιστον) τον χρόνο τους για να γίνονται πράγματα μέσα στον Σύλλογο, τον Σύλλογο μου, έχω την υποχρέωση να αποδώσω τα του Καίσαρος στο Καίσαρι. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν είπα, έγραψα ή εννόησα ότι ο Σύλλογος αδρανεί ή ότι δεν παράγεται έργο. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου, ειδικά αυτή την περίοδο, έχει έναν ρυθμό ανάπτυξης που θα τον ζήλευε και ο κ. Αλμούνια! Καυτηρίασα όμως κάποια λάθη – παραλήψεις του Προέδρου, γιατί νομίζω ότι μόνο όταν έχεις υψηλά στάνταρ έχεις προοπτική να πας ψηλά, αλλιώς είσαι μια μετριότητα κι από τέτοιες δυστυχώς έχουμε μπουχτίσει. Δεν θα αρχίσω να απαριθμώ ένα προς ένα αυτά με τα οποία έχει ασχοληθεί εδώ και ένα χρόνο (σχεδόν) ο Σύλλογος, αυτή είναι δουλειά του Δ.Σ. στην γενική συνέλευση. Σκοπός μου δεν είναι να παραστήσω ούτε τον καλό, ούτε τον αβανταδόρο. Αυτό που θέλω να κάνω (και που είναι μια από τις αιτίες του άρθρου) είναι να παραινέσω έτσι ώστε όλοι μας, όλοι οι Συριανοί κυνηγοί, να βρεθούμε κοντά στον Σύλλογο. Μπορεί να γίνομαι βαρετός, μια και τα έχω ξαναπεί, αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Μόνο όταν είναι κάποιος κοντά και προσφέρει (έστω το ελάχιστο) μόνο τότε έχει το δικαίωμα να κρίνει, να προτείνει, να κατακρίνει και όπως είναι φυσικό να έχει μια πλήρη άποψη και εικόνα για τον δρόμο που βρίσκεται ο Σύλλογος.
Η ανακαίνιση του εξωκκλησιού, η ανάπλαση του εκτροφείου και τόσα άλλα, είναι αποτέλεσμα αγόγγυστης συμμετοχής πολλών συναδέλφων, που μαζί με το Δ.Σ. έφεραν σε πέρας. Σίγουρα λοιπόν το Δ.Σ. έχει να δείξει έργο, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να χαρίζεται όποιος έχει μια αντίθετη γνώμη σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο. Μπράβο κύριοι και συγχαρητήρια, αλλά τα φίμωτρα είναι για τους σκύλους. Υποχρέωση σας είναι τόσο να χαράσσετε την πορεία του Συλλόγου, όσο και να αφουγκράζεστε τα μέλη και να πράττετε προς το συμφέρον του κοινού καλού. Εγώ από την μεριά μου, σας το κάνω πιο εύκολο και τα παράπονά μου τα λέω δυνατά! Σε αντίθεση με άλλους, έχω την λεβεντιά να παραδεχτώ την προσφορά του οποιουδήποτε και να τον συγχαρώ όταν πρέπει. Μην θεωρείτε επίσης κακό την επιθυμία που μπορεί να έχουν κάποια μέλη να είναι ο Σύλλογος λαμπρό παράδειγμα σε όλη την επικράτεια. Αυτό ονομάζεται όραμα! Καλό κουράγιο σας εύχομαι και να είστε σίγουροι ότι όταν κατευθύνετε το καράβι προς την σωστή κατεύθυνση, όλοι μας θα τραβάμε κουπί.