ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οδικό χάρτη για το περιβάλλον παρουσίασε η Μπιρμπίλη.

Η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων για τη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων για τη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης για τη μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κάλυψη του 100% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

Αυτά ανέφερε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η υπουργός, σήμερα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το έτος βάσης, έναντι στόχου για 25% ως το 2012, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κυότο και οι εκπομπές συνεχίζουν να μειώνονται.

Αναφορικά με τον οδικό χάρτη για το 2050, που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει τους εξής στόχους:

-Κάλυψη του 100 % της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

-Αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ σε 40 γιγαβάτ, από 15 το 2020.

-Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 %.

-Συγκράτηση της κατανάλωσης ενέργειας στα σημερινά επίπεδα.

-Αύξηση του μεταφορικού έργου από μέσα σταθερής τροχιάς.

-Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος.

-Αύξηση της χρήσης βιομάζας και βιοκαυσίμων.

-Βελτίωση-επέκταση των δικτύων μεταφοράς ενέργειας.

-Αύξηση της ικανότητας αποθήκευσης ενέργειας, κυρίως με φράγματα και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

-Βελτίωση της παραγωγικότητας του ενεργειακού τομέα.

Ο οδικός χάρτης, ανέφερε η υπουργός, στηρίζεται σε ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες. Εκκρεμεί ωστόσο η εκτίμηση του κόστους / οφέλους των σχετικών ενεργειών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε, η μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα θα σημάνει τη δημιουργία 6 εκατ. νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 6 %.

Η υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε τέλος ότι τα τραγικά γεγονότα στη Φουκουσίμα και οι αναταραχές στη Μ. Ανατολή έδειξαν ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτεί αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και επανέλαβε την αντίθεση της κυβέρνησης στη χρήση πυρηνικής ενέργειας.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Κατηγορούμενος για βασανισμό αλόγου…

Σε δίκη θα παραπεμφθεί τελικά ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος πριν ενάμιση περίπου χρόνο, βασάνιζε το άλογό του.




Το περιστατικό είχε συμβεί στην Αρχαία Ολυμπία.Ο άνδρας του οποίου τα στοιχεία είναι άγνωστα, είχε δέσει το άλογό του στο αυτοκίνητό του και το έσερνε στην άσφαλτο.

Παρά το γεγονός πως το άλογο είχε πέσει στο έδαφος και σερνόταν, ο πρώην αστυνομικός δεν είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του, με συνέπεια το άλογο να πάθει κατάγματα στα δύο μπροστινά του πόδια, να του ανοίξει η κοιλιά και να του φύγει το δέρμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο άνδρας τελικά παράτησε το ζώο σε ένα χαντάκι κι έπειτα από εισήγηση του κτηνιάτρου που το εξέτασε, του έγινε ευθανασία για να μην υποφέρει.

Μπορεί να έχει περάσει ήδη ενάμισης χρόνος, ωστόσο οι πιέσεις φιλοζωικών εταιριών, δεν άφησαν το θέμα να ξεχαστεί κι έτσι πλέον, ο πρώην αστυνομικός θα έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Γουφ Φέστιβαλ στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Η Αδέσποτη Ζωή (www.stray-life.gr) σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη (Earth Organization) και την υποστήριξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» σας προσκαλεί στο 1ο Γουφ Φέστιβαλ, στο «Βιβλιοπωλείο της Γης», που βρίσκεται εντός του διαδημοτικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 21 και 22 Μαΐου 2011 από τις 10:30 έως τις 20:00.


Οι διοργανωτές σας προσκαλούν: «Ελάτε με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας –δίποδα και τετράποδα– να περάσουμε μοναδικές στιγμές στο ωραιότερο άγνωστο πάρκο της Αθήνας, να ζήσουμε τη φύση μέσα στην πόλη μας, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε περισσότερα για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Σας περιμένουμε, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους για να γυμναστούμε στον λιγοστό καθαρό αέρα που έχει απομείνει στην πόλη μας, να απασχολήσουμε ευχάριστα με ζωγραφική και body painting τα πιτσιρίκια, να καλλωπίσουμε τα σκυλάκια μας και να παρακολουθήσουμε επιδείξεις από σχολή εκπαίδευσης σκύλων, να συμβουλευτούμε κτηνιάτρους για την καλύτερη φροντίδα των πιστών μας φίλων και να ενημερωθούμε σχετικά με τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων».

Το 1ο Γουφ Φέστιβαλ χαρακτηρίζεται και από μία άλλη καινοτομία: τα καλλιστεία της Αδέσποτης Ζωής, όπου θα βραβευτούν μεταξύ άλλων οι «καλύτερες» ημίαιμες ράτσες. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε μεταχειρισμένα είδη από το bazaar που θα έχει στηθεί εκεί για την ενίσχυση των σκοπών του φιλοζωικού σωματείου.

Σας περιμένουν λοιπόν με πολύ καλή διάθεση, σπιτικά φαγητά και γλυκά και πολλά δώρα για τα πιτσιρίκια και τους τετράποδους φίλους σας!

Πάρκο Τρίτση, «Βιβλιοπωλείο της Γης» - 21 και 22 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr