ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙ


-Aποκλειστική συνέντευξη Άγγελος Αγγελέτος
(Έχουν να κλάψουν μανούλες)

-Το κόλπο γκρόσο με την βιοποικιλότητα...
(Οι παγίδες για τους κυνηγούς)

-Σκάγια made in Syros Established 1889.

Κόκκινο το φόντο του νέου τεύχους, όπως ο νέος ΘΡΥΛΟΣ που έρχεται!



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Μην βιάζεσαι Πανάγο…!



04:30 πμ. ξημερώματα Κυριακής. Το μαξιλάρι μου θυμίζει πισίνα από τον ιδρώτα της καυτής καλοκαιρινής βραδιάς κατά την οποία, προ του ραντεβού μου με τον Μορφέα, είχε προηγηθεί μια σπονδή προς τον Διόνυσο μετά πολλών εδεσμάτων, τα οποία είχαν ένα θέμα ταξινόμησης εντός του στομάχου μου!

Την ησυχία του γλυκοχαράματος σπάει ο Εθνικός Ύμνος που, για καθαρά Εθνικιστικούς σκοπούς, έχω βάλει ως ήχο στο κινητό μου. Ας ξεχωρίζουμε και λίγο από την Αρβανιτιά! Το μακρόσυρτο νυσταγμένο «Ναι», ακολούθησε η ερώτηση του φίλου μου του Πανάγου:
- «Έλα ρε φίλε συγγνώμη, κοιμάσαι;»
- «Όχι Παναγία μου, περίμενα να με πάρεις. Πλάκα μου κάνεις ρε Πανάγο;»
- «Δεν θα έπαιρνα, αλλά εσύ μας λες ότι ξυπνάς νωρίς»
- «Άλλο νωρίς, κι άλλο πάσχω από αϋπνία ρε φίλε, τέλος πάντως, τι θέλεις:»
- «Άσε γιατί όλο το βράδυ, δεν έκλεισα μάτι από τα νεύρα μου!»

Ο Πανάγος άρχισε να μου αιτιολογεί τον λόγο που τον είχε κρατήσει με ορθάνοικτα μάτια όλο το βράδυ. Εγώ αναγκάστηκα να βγω από την κάμαρα για να μην ξυπνήσω την γυναίκα μου, που εδώ που τα λέμε, δεν μου έφταιγε και τίποτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πανάγος, είχε σύγχυση μεγάλη για τις κουβέντες που είχε πει πριν μέρες ο Πρόεδρος. Ξέρετε, αυτός που δεν φοβάται να φύγει ο μισός κόσμος απο τον Σύλλογο, ναι γεια σας αυτός!
«Όπα ρε Πανάγο, δεν χάσαμε και ότι πολυτιμότερο είχαμε! Την τιμή μας πάει καιρός που την έχουμε χάσει αιτία κάποιων άλλων κακοκέφαλων».
Οι κατόπιν εορτής ανησυχίες του φίλου μου, μας κράτησαν πάνω από μια ώρα στο τηλέφωνο. Κλείνοντας μου είπε και το κορυφαίο: «Λύση υπάρχει, αλλά θέλει καθαρό μυαλό για να την βρούμε!».

Η λύση είναι μια Πανάγο: Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα…!

Κάτσε να δεις Πανάγο πόσα πράγματα έχουν να σε κρατήσουν ξύπνιο για μέρες! Θα μαυρίσει το ματάκι σου το τσακίρικο. Δεν είναι ώρα ακόμα. Μπορεί να είχα αναφέρει κάτι για καμπάνες που θα χτυπούσαν, αλλά θα εκθέσω άτομα που εκτιμώ και σέβομαι και δεν το κάνω ακόμα, δεν το τραβάω το σήμαντρο. Ξέρω έχεις αγωνία, και οι άλλοι μην νομίζεις, κι αυτοί αγωνία έχουν ν’ ακούσουν τις καμπάνες τους να ηχούν! Αναρωτιούνται τώρα, το ξέρει αυτό ή δεν το ξέρει; Το άλλο λες να το έμαθε ή την γλυτώσαμε; Έλα που αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη!
Θα έρθει όμως η ώρα και θα δουν όλοι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν, μαζί κι εσύ Πανάγο, τι πάει να πει «έχω ευθύνη και ψηφίζω υπεύθυνα».

Από τα διπλοκάμπανα θα νομίζεις Πανάγο ότι ήρθε η Λαμπρή μέσα στον Αύγουστο, αλλά κάνε λίγο υπομονή! Μην βιάζεσαι Πανάγο, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Κάτσε πάρε μπύρες και βλέπε. Και που είσαι Πανάγο, πάρε πολλές μπύρες, γιατί μόνο μεθυσμένος δεν θα μπορείς να πάρεις το ντουφέκι να βγεις στους δρόμους Πανάγο.
Α!!! Πάρε και χαρτί και στυλό Πανάγο και μέτρα να δεις που δεν θα τα βγάζεις σωστά, ένα δυο θα σου λείπουν. Φρόντισε να μάθεις και τους νόμους Πανάγο, θα τους χρειαστείς. Άκου που σου λέω Πανάγο έρχεται η ώρα, αλλά πάνω απ’ όλα μην βιάζεσαι…Πανάγο!