ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ν. Πήλιο: Νεκρός 60χρονος κυνηγός από επίθεση αγριογούρουνου.

Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονος κυνηγός από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όταν προχθές 12/1/2013  το μεσημέρι, του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα αγριόχοιρος, στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι σε δασική περιοχή της Άνω Γατζέας, με συντρόφους του κυνηγούς.
Νεκρός είναι ο Ευάγγελος Διανελλάκης, αγρότης, κι έμπειρος κυνηγός. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία ενώ η δημοτική αρχή Ν. Πηλίου εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον άδικο θάνατό του.

Ειδικότερα όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Ν Πηλίου Κ. Λεγαντής, ο άτυχος άνδρας, που ήταν έμπειρος κυνηγός πήγε σήμερα το μεσημέρι με την παρέα του για κυνήγι αγριογούρουνων. Όμως στο καρτέρι που έστησαν, ένα αγριογούρουνο του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στα πόδια, προκαλώντας σοβαρή αιμορραγία.
Αμέσως οι σύντροφοί του τον μετέφεραν με δικό τους μεταφορικό μέσο στην Αγριά, κι εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. ΟΙ γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον άτυχο κυνηγό στη ζωή.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τραγικό συμβάν. Τον γνώριζα και ήταν πολύ καλός κυνηγός, αλλά τι να πω. Μάλλον δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί όταν του επιτέθηκε το αγριογούρουνο που έγινε επιθετικό, γιατί ένοιωσε παγιδευμένο».
Επίσης ο κ. Λεγαντής ανέφερε ότι ο άτυχος κυνηγός ήταν πολύ καλός οικογενειάρχης κι αξιόλογο άτομο κι εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο 60χρονος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός 30χρονου άνδρα.

ΠΗΓΗ: www.taxydromos.gr