ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο φρίκης με βασανισμό γάτας.

Ο ψυχοπαθής βασανιστής γάτων, ξαναχτύπησε. Εντοπίστηκε δεύτερο βίντεο, όπου πνίγει γατάκι σε μπανιέρα. Αμοιβή για τη σύλληψή του προσφέρει η PETA.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα δεύτερο γατάκι  από τον ίδιο αρρωστημένο άνδρα από το Islington του  βόρειου  Λονδίνου.
Στο βίντεο που το ονόμασε "Bathtime lol"  βλέπουμε ένα  τρομοκρατημένο γατάκι δεμένο σε ένα κοντάρι σκούπας να πνίγεται μέσα στη μπανιέρα.
Το βίντεο αποκάλυψε η Βρετανική The Sun και  είχε αναρτηθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον χρήστη  jasminethecat666.

Οι εικόνες είναι τόσο βίαιες καθώς βλέπουμε το γατάκι να προσπαθεί μανιωδώς να σωθεί την ώρα που βρίσκεται στον πάτο της μπανιέρας που είναι γεμάτη με νερό!
Ο ίδιος ψυχοπαθής είχε αναρτήσει το βίντεο που είχε  ονομάσει "Python Christmas".
Σε αυτό  το  νεαρός  κρατούσε  την άτυχη γατούλα, Γιασμίν, μέσα σε ένα κόκκινο καπέλο του Αη Βασίλη και την  είχε τοποθετήσει  στο κρεβάτι όπου κάτω από το μαξιλάρι βρισκόταν  ένας τεράστιος κίτρινος πύθωνας.

Στο  βίντεο το άτυχο γατάκι περπατάει πάνω στο κρεβάτι και πλησιάζει προς το μέρος που κρύβεται ο πύθωνας όταν ο αρρωστημένος νεαρός του αποσπά τη προσοχή και γυρίζει τη πλάτη στο κίνδυνο με αποτέλεσμα ο πύθωνας να το αρπάξει και να σφίξει μέχρι θανάτου.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τον αρρωστημένο άνδρα, ο οποίος ανέβασε το βίντεο σε κάποια  ιστοσελίδα ονόματι Flix.

Για την αποτρόπαια πράξη του θα τιμωρηθεί μόνο με εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 20.000 λιρών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η  PETA προσφέρει αμοιβή ύψους 2,000 λιρών σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη του νεαρού.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Φιλόζωοι στείρωσαν αδέσποτα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, χορήγησε για το Σαββατοκύριακο, το Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων, με σκοπό να περιορισθεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των αδέσποτων ζώων.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασίας κατάφερε να τα συγκεντρώσει και να προβεί στην στείρωσή τους.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, χορήγησε για το Σαββατοκύριακο το Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων. Σε μια συντονισμένη προσπάθεια τα περισσότερα μέλη του συλλόγου, συγκέντρωσαν και μετέφεραν με δικά τους μέσα τα αδέσποτα ζώα, τα οποία στειρώθηκαν από εμπειρότατο κτηνίατρο, καλεσμένο από τον Φιλοζωικό.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 2010, ως μια δυναμική προσπάθεια μερικών ευαισθητοποιημένων δημοτών του τόπου, με βασικούς σκοπούς την προστασία και βοήθεια αδέσποτων και μη ζώων, την διαρκή ενημέρωση και αφύπνιση των συμπολιτών μας σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων, καθώς και την καταπολέμηση κρουσμάτων κακομεταχείρισης, δηλητηρίασης και κακοποίησης τους.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου, έχουν αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί και υιοθετηθεί αρκετά αδέσποτα ζώα, έχουν σωθεί και θεραπευθεί ζώα θύματα κακοποίησης, με μεγαλύτερο έργο ως τώρα, το τετραήμερο στειρώσεων αδέσποτων αλλά και κατοικίδιων σκυλιών και γατιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2011, όπου στειρώθηκαν συνολικά 50 ζώα.

ΠΗΓΗ: www.bloglines.gr