ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.


Καλό σας μήνα,


Μετά από ένα μικρό διάστημα απουσίας μας επικοινωνούμε μαζί σας για ορισμένα νέα της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ
Σας ενημερώνουμε ότι γίνεται προσπάθεια αναμόρφωσης της ιστοσελίδας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης
Ήδη ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έχουν ολοκληρωθεί.
Μπορείτε λοιπόν να περιηγηθείτε στην νέα μας ιστοσελίδα, στην ίδια πάντα ηλεκτρονική δ/νση www.hunters.gr όπου έχουν προστεθεί πολλές νέες ενότητες, όπως αυτή για τα θηραματικά είδη και πολλές πληροφορίες για τους σκύλους.


Στις πρόσφατες ανανέωσεις μας μπορείτε να διαβάσετε για τα εξής πέντε θέματα:


1)  Την απάντηση της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ σχετικά με τα όσα αβίαστα γράφτηκαν για δήθεν περιστατικό λαθροθηρίας στις Πρέσπες. Αναλυτικά η ανακοίνωση σε ένα κείμενο με τίτλο Η δαιμονοποίηση του κυνηγίου και άλλες δοξασίες…στις Πρέσπες
Πατείστε εδώ για τις Πρέσπες


2) Η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί από το 1987 ως ελεύθερη λύσσας (Rabies free country). Λόγω όμως γειτνίασης με χώρες όπου η λύσσα υπάρχει με κύριους φορείς τα άγρια ζώα ή το σκύλο, επισημαίνεται ότι προσφάτως έχει διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η παρουσία λύσσας σε αλεπούδες σε απόσταση 300 μέτρων από τη βόρεια συνοριακή μας γραμμή. Αναλυτικό έγγραφο έστειλε το Υπ. Υγείας. Πατείστε εδώ για το έγγραφο για τη λύσσα


3)  Με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας της θηροφυλακής, την προστασία των θηροφυλάκων με κουμπί έκτακτης άνάγκης, την καλύτερη καταγραφή του έργου φύλαξης και περιοπολιών και για πολλά άλλα επιμέρους θέματα η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ προβαίνει σε διακηρυξη για την προμήθεια συστήματος διαχείρισης των οχημάτων. Δείτε εδώ τη διακήρυξη


4) Για τα Έργα Βελτίωσης Ενδιατημάτων με σπορές αγριαγγινάρας που έγιναν σε περιοχή του Ν. Χαλκιδικής. Δείτε εδώ τη σχετική είδηση


5) Συνοπτικά σχόλια για την παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ τον τελευταίο μήνα του 2011.
Δείτε εδώ το σχόλιο για τη θηροφυλακή
Ενώ άμεσα θα υπάρξει ανακοίνωση για τη δράση της θηροφυλακής το μήνα Ιανουάριο 2012


Με εκτίμηση
ΣΤ' ΚΟΜΑΘ
===================================================== 
Αν αυτό δεν είναι αυξημένο αίσθημα ευθήνης απέναντι στον κυνηγό, τότε τι είναι;
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εκεί, στον παγωμένο βορρά!

Τον πυροβόλησε ύστερα από σκυλοκαβγά!

Με αίμα βάφτηκε η λογομαχία που είχαν δύο νεαρά άτομα για παράνομες κυνομαχίες που στήνονται στην πόλη του Βόλου...
Η διαφορά τους για το ποιος εκπαιδευμένος σκύλος ήταν καλύτερος όπλισε το χέρι του 31χρονου και οδήγησε στο νοσοκομείο τον 25χρονο.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε κλαμπ της πόλης, όταν ο 31χρονος πορτιέρης είδε να φτάνει στο κατάστημα ο 25χρονος. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες θαμώνων, οι δύο άντρες άρχισαν να καβγαδίζουν και γρήγορα τα αίματα άναψαν. Ο 31χρονος έβγαλε ένα πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τον νεαρό στη θωρακική χώρα.

Στο κλαμπ επικράτησε πανικός, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο 31χρονος μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τελικά λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην περιοχή του Αλμυρού και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά τη σύλληψή του υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε κρύψει το όπλο που χρησιμοποίησε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πιστόλι μάρκας Zastava. Το πιστόλι με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο κατασχέθηκαν.

Στον 31χρονο, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε για την απολογία του στον ανακριτή Βόλου.

ΠΗΓΗ : http://bloglines.gr