ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ημέρες, έργα και απόψεις των...φιλόζωων!


84% δηλώνει ότι θα έδιναν το ζώο τους και δεν θα χώριζαν από τον σύντροφό τους!

Μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες σε ένα διαζύγιο είναι όταν πρέπει κάποιος από τους δύο να κρατήσει το σκύλο ή τη γάτα...Κι όμως κάποιοι θα αποφάσιζαν να δώσουν για πολύ πιο απλούς λόγους το ζώο τους!!!
Σύμφωνα με μια έρευνα της AP-Petside Poll τελικά ίσως και να μην είναι πολύ δύσκολος ο αποχωρισμός για τους (όχι αληθινά φιλόζωους) ανθρώπους από το ζώο τους.

Οι ερωτήσεις έγιναν τηλεφωνικά, τον Οκτώβριο του 2010, σε 1501 ενήλικες, 1000 απ τους οποίους είχαν ζώο.75% είχαν σκυλιά, 48% είχαν γάτες, 12% είχαν ψαράκια και 6% είχαν πουλιά.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να δώσει/αποχωριστεί κάποιος το ζώο του. Οι πρώτες ερωτήσεις ήταν αν είχαν ήδη δώσει ένα ζώο, για κάποιο λόγο, πχ. μετακόμιση, αλλεργικός συγκάτοικος κ.α.

Μόνο 2% απάντησαν ότι έδωσαν το ζώο τους επειδή δεν το ήθελε ο συγκάτοικός τους. 14% απάντησαν ότι έδωσαν το ζώο τους γιατί το νέο σπίτι δεν δεχόταν ζώα ενώ το 52% απάντησαν ότι έδωσαν τα ζώα τους επειδή ήταν πολύ άρρωστα για να τα φροντίσουν στο σπίτι!
84% δηλώνουν ότι θα διάλεγαν να μείνουν με το σύντροφο-σύζυγο τους και όχι με το ζώο τους, αν αναγκαζόντουσαν ενώ 14% θα διάλεγαν το ζώο τους και όχι τον άνθρωπο ...
34% λένε ότι η απόφαση θα ήταν πολύ δύσκολη και 46% δεν θεωρούν την απόφαση δύσκολη!

Αν και η έρευνα δεν απευθύνεται στους Έλληνες, είναι απογοητευτικά τα αποτελέσματά της..
ΠΗΓΗ: www.adespoto.gr
===================================================

Φυσικά η οικογένεια είναι το άλφα και το ωμέγα, στην ζωή του ομαδικού ζώου που λέγεται άνθρωπος.
Όταν όμως έρχεσαι αντιμέτωπος για τα πιστεύω σου με άλλους, με τις χειρότερες διαθέσεις, και αυτοαποκαλείσαι "ΦΙΛΟΣ" και "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" ενός είδους, δεν θα έπρεπε κανονικά οι φίλοι και προστατευόμενοί σου να έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ζωή σου;

Όταν χαρακτηρίζεις, ελαφρά την καρδία, "ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ" 270.000 νοματαίους, μόνο και μόνο επειδή ασκούν ένα συνταγματικό τους δικαίωμα, δεν θα έπρεπε οι "ΦΙΛΟΙ" σου να είναι ένα και συνυφασμένοι με την ζωή σου;

Όλα αυτά τα λέω, γιατί ξέρω πολλούς κυνηγούς που χάλασαν τις οικογένειες τους αιτία του κυνηγίου! Ξέρω και κάποιους άλλους, που δεν έκαναν καθόλου οικογένεια για τον ίδιο λόγω!

Φιλόζωοι και οικολόγοι μόνο στα λόγια και στα εύκολα! Παραδειγματιζόμαστε από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς για τις οικολογικές και φιλοζωικές τους ανησυχίες. Έρχεται όμως στιγμή που πέφτουν οι μάσκες και τα προσωπεία!

Ουαί υμίν!!!