ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Όταν οι πράξεις δεν χωρούν λόγια!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 
ΚΑΙ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
      Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με έγγραφό της ενημέρωσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄ότι αναλαμβάνει την επί εξάμηνο κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από την Αθήνα στη Σύρο, των πακέτων με τρόφιμα, που στηρίζουν 250 οικογένειες και των 12 νησιών της Ι. Μητροπόλεως, ως εκδήλωση συμπαράστασης στην κοινωνική και φιλάνθρωπη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως, που επιτελείται μέσω του Προγράμματος «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».
      
  Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας κ. Νικόλαο Παπαδόδημα και τα μέλη της και εξέφρασε τόσο την προσωπική του ευγνωμοσύνη, όσο και την ευγνωμοσύνη των οικογενειών, που ενισχύονται από το Πρόγραμμα αυτό. 

=========================================

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο των Κυνηγετικών οργανώσεων που όποτε τα σύννεφα της διαπλοκής και της εσωστρέφειας το αφήσουν να φανεί, λες και βγαίνει ο ήλιος σεργιάνι!
Σε τούτο το σημείο θα ήθελα να θυμίσω, γιατί -αν δεν- θα ήταν παράλληψη, έναν θεσμό ο οποίος δεν πρόλαβε να εδραιωθεί και ατόνησε όπως πολλά άλλα.

Ο σύλλογός της Σύρας με την πρωτοβουλία της ομοσπονδιακού θηροφύλακα κ. Ξαγοράρη, σε συνεργασία με τον τέως πρόεδρο κ. Βαμβακούση, είχε ξεκινήσει μια παρόμοια κίνηση η οποία δεν ήταν άλλη, από το να διανέμονται θηράματα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη ακόμα και το φαγητό!

Τα θηράματα ήταν κατάλληλα για κατανάλωση, αλλά οι συνάδελφοι απλά δεν τα ήθελαν. Κάτι το οποίο στις ΗΠΑ συμβαίνει εδώ και χρόνια με το πρόγραμμα Hunters for hungry!

Θερμά συγχαρίκια στην μαμά ΚΣΕ και στον/ην εμπνευστή της κίνησης!