ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το άκουσα και αυτό!


Τι μπορεί να μηχανευτεί η φαντασία ενός λαθροθήρα κάποιες φορές είναι άξιο όχι απλώς λόγου, αλλά και απονομής βραβείου!

Φήμες λένε ότι κάποιος πήγε για ψάρεμα και γύρισε στο σπίτι με…δυο πέρδικες!
Συγκεκριμένα στην περιοχή του Άγιου Στέφανου, στο νησί του Μαγκάιβερ…εεε συγγνώμη στην Σύρο ήθελα να πω, κάποιος, που τα στοιχεία του είναι προς επαλήθευση, επιδόθηκε στο υποβρύχιο κυνήγι.

Το αξιοπερίεργο δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι στο σπίτι μαζί με τις χειλούδες, τους σαργούς και τα μπαρμπούνια, πήγε και δυο πέρδικες! Καθώς επέστρεφε στο αμάξι μετά την βουτιά κάτω από τον Άγιο, βοήθεια μας, έγινε η μοιραία συνάντηση. Ως γνωστό τα φρεσκοαπελευθερωμένα πουλιά, δεν φημίζονται για την οξυδέρκεια του μυαλού τους και έκαναν το λάθος να αφήσουν τον δήμιο τους να πλησιάσει περισσότερο από ότι έπρεπε. Δεν έχασε κι αυτός καιρό και τις πέρασε στην δελφινιέρα του.

Αυτό το γεγονός καταδεικνύει για το τι μέλλει γενέσθαι στην 1η του Οκτώβρη από την μια και πόσα πόδια και χέρια έχει ο διάολος από την άλλη. Μπράβο ρε παλικαρά μου, σου βγάζω το καπέλο. Την επόμενη φορά που θα θέλεις κρεατάκι όμως, μην διστάσεις να με πάρεις τηλέφωνο. Μέχρι και ψημένο θα στο φέρω για να μην μπεις στον πειρασμό να αποδείχνεις - στον εαυτό σου πρώτα - πόσο ηλίθιος είσαι!

Δείτε τα χάλια τους!


Για άλλη μια φορά, οι οικ(Ω)λόγοι της συμφοράς έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προκαλούν αίσθηση οι ωμές ομολογίες τους για την στάση τους, απέναντι σε επαγγελματίες που, νομίμως, εκτρέφουν ζώα προς εκμετάλλευση. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.