ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙ


-Ούτε μύγα; Και τώρα; Τι θα βαράνε οι ανεπρόκοποι;
Αχ Κυρία Υπουργέ, ξέρω κάποιον που τις σκοτώνει κατά κόρων και μάλιστα στα καθιστά! Να σας τον "δώσω";

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Eξήντα έξη νέες ΖΕΠ ορίζονται από το ΥΠΕΚΑ


Σχεδόν στα "μουγγά" και πριν το μάθουν άλλοι και αρχίσουν τις διαμαρτυρίες, η κυρία Τ.Μπιρμπίλη απέστειλε στην Ε.Ε την πρόταση για την δημιουργία 66 περιοχών ειδικής προστασίας της βιοποικιλότητας, τις γνωστές ΖΕΠ. Οι νέες ζώνες (43) αν προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, όλες μαζί ανεβάζουν τις περιοχές του δικτύου ΝΑΤΟΥΡΑ στο δυσθεώρατο 27,3% της εδαφικής έκτασης της Ελλάδας!

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και φυσικά η περίφημη "προστασία" που παρέχεται στην πανίδα και την χλωρίδα, είναι μόνο στα χαρτιά. Διακαής πόθος τους είναι η απαγόρευση του κυνηγίου σε αυτές τις περιοχές και δεν έχει καμία σημασία γι'αυτούς αν σε όλη την έκταση του δικτύου οι παρανομίες και τα αυθαίρετα είναι η καθημερινή πρακτική.

"Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία χαιρετίζει την σημαντική αυτή απόφαση του Υπουργείου. ".. Είναι φυσικό βέβαια να πανηγυρίζουν γιατί ως φαίνεται είναι οι συντάκτες του εγγράφου προς την Ε.Ε. μια και οι πολιτικοί εκεί στο ΥΠΕΚΑ ιδέα δεν έχουν ούτε τι εστί ΖΕΠ, ούτε φυσικά αν προστατεύεται από κάποιους ή οχι.
Πότε πρόλαβαν και ενημερώθηκαν;

Το ΥΠΕΚΑ δεν ζήτησε φυσικά την γνώμη ουδεμίας Κυνηγετικής Οργάνωσης λες και δεν αφορούν τους χιλιάδες χρήστες της γης αυτές οι ρυθμίσεις, και οι παντογνώστες της Ορνιθολογικής όλα τα γνωρίζουν. Με αυτή όμως την τακτική, η οποία όπως διαπιστώνουμε επεκτείνεται και σε άλλα θέματα του συγκεκριμένου Υπουργείο, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει κανένα μέτρο περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας μια και δεν έχει την συναποδοχή και την συμμετοχή στις μελέτες και στις αποφάσεις.

Κανένας φορέας του Δημοσίου δεν είναι ικανός σήμερα, αλλά ούτε θα είναι στο κοντινό μέλλον με την οικονομική δυστοκία των ετών που έρχονται, να εξασφαλίσει την διαχείρηση ή ακόμη και την φύλαξη των ΖΕΠ. ΜΟΝΟ οι κυνηγοί με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που αυτοχρηματοδοτείται θα μπορέσουν να συνδράμουν στην διαχείρηση και στην φύλαξή τους. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, μια λέξη άγνωστη έως σήμερα στο ΥΠΕΚΑ. Ελπίζουμε να το καταλάβουν αυτό πριν είναι πολύ αργά και γι'αυτούς αλλά και για την βιοποικιλότητα που δήθεν κόπτονται..

Μπείτε εδώ: http://files.ornithologiki.gr/docs/politiki/xartis_zep_neos.pdf Όλο το βόρειο κομμάτι του βράχου μας πάει περίπατο, μαζί και το Φανάρι!

Πηγή: Kynigos.net.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.


Αιματηροί αγώνες έχουν γίνει μέσα στα χρόνια γι’ αυτήν την άμοιρη και δόλια δημοκρατία μας.
Παγκόσμια ημέρα ελευθεροτυπίας σήμερα κι ο τύπος σε όλες τις μορφές του γιορτάζει. Πολυγνωμία, πολυφωνία για την εύρεση της χρυσής τομής. Το σημείο μηδέν στην ζυγαριά της ζήσης μας. Ως παραδοσιακός και γνήσιος δημοκράτης λοιπόν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ τις φωνές οι οποίες σκεπάζουν την δική μου…! Θα μιλάμε όλοι μαζί στην ίδια ένταση και όλοι μαζί θα συμφωνούμε, ότι έχω δίκιο! Τις υπόλοιπες απόψεις θα τις «βλέπουμε» εν καιρό. Τι; κάτι σας θυμίζει; ε και! Δεν είπα ότι είμαι ο μόνος δημοκράτης. Όσοι δημοκράτες σέβονται τον εαυτό τους πράττουν αναλόγως. Επιβεβαίωση των όσων λέω είναι η ηλεκτρονική σελίδα της Δ’ ΚΟΣΕ στην οποία θα βρείτε σχεδόν όλα τα κυνηγετικά περιοδικά, εκτός αυτό του Ελ. Τύπου! Τυχαίο; Αμ όπως τά’κανες Απόστολε! Δεν σου άρεσε να κάθεσαι να τους χαϊδεύεις τ’αυτιά, στην απέξω τώρα!
Χρόνια πολλά σε ολόκληρο τον κυνηγετικό τύπο, όποια μορφή κι αν έχει επιλέξει να μας ενημερώνει, επιμορφώνει και ξυπνάει. Χρόνια πολλά γιατί πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες.
Ε, Παπαφλέσσα! Χρόνια πολλά κι ας είσαι μαρτυριάρης, αντάρτης και θέλεις να ορθώνεις το κεφάλι σου έναντι του Πολυχρονεμένου!