ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΣΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ


Συντάκτης: Νικήτας Κυπρίδημος

Με την γνωμοδότηση της για τον νόμο περί όπλων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει πάρει θέσεις που μόνο αντικυνηγετικές μπορεί να είναι. Η πρόταση κατατέθηκε στην ανοικτή διαβούλευση του υπουργείου για το νέο νόμο για τα όπλα.

Το πλήρες κείμενο είναι τεράστιο, για αυτό παρατίθενται τα επίμαχα σημεία παρακάτω και μετά τα σχόλια του συντάκτη.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755

ΑΘΗΝΑ 8-10-2010

Θέμα: «Σχέδιο Νόμου για την τροποποίηση διατάξεων του ν.2168/1993 για τα όπλα και εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ.».


Ενόψει της τροποποίησης του ισχύοντος νόμου για τα όπλα θεωρούμε
αναγκαίο να τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι ο νέος νόμος πρέπει να ρυθμίζει θέματα τα
οποία κατά το παρελθόν δημιούργησαν σχετικά προβλήματα και τα οποία έχουν
σχέση, με την κατοχή και τη χρήση κυνηγετικών όπλων.

Α. Παρουσιάζοντας τις συγκεκριμένες μας προτάσεις του κεφαλαίου Β του παρόντος σας γνωρίζουμε τους λόγους που μας οδηγούν στις προτάσεις αυτές:

1) Για την αγορά κυνηγετικού όπλου αλλά και την έκδοση και ανανέωση
Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει Κυνηγετική
άδεια εν ισχύ ή να έχει λήξει όχι περισσότερο από τρία χρόνια από την ημερομηνία
υποβολής αίτησης για την χορήγηση ΑΚΚΟ ή την αγορά του.

(ΣΣ- μα για να βγάλουμε άδεια θήρας μας ζητάνε άδεια κατοχής όπλου. Αποφασίστε λοιπόν τι θα κάνουμε πρώτα! Ν.Κ.)

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com/

Διαρροή χημικών από πλιάτσικο Αθίγγανων στο Βοτανικό.


Φόβους για επέκταση της διαρροής επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού, αποκαλύπτοντας το πλιάτσικο που συντελείται σε παροπλισμένη μονάδα παραγωγής στεγανωτικών υλικών.

Η ανησυχία των κατοίκων εντάθηκε εδώ και λίγες μέρες, όταν Αθίγγανοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας Hellafoam στην περιοχή του Ρουφ και προσπάθησαν να μετακινήσουν βαρέλια με την ένδειξη εύφλεκτο υλικό, γεμάτα με τόνους επικίνδυνων αποβλήτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/

Πληρώνονται 1.500 Αγροφύλακες χωρίς να δουλεύουν


Εν μέσω οικονομικής κρίσης 1.500 αγροφύλακες συνεχίζουν να πληρώνονται χωρίς να …δουλεύουν. Από το Μάρτιο του 2010 η υπουργός Π.Ε.Κ.Α. κ. Μπιρμπίλη και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχαν ανακοινώσει ότι «θα γινόταν μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στα δασαρχεία», κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δασική υπηρεσία.

Αυτά καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων.Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.Δ.Δ.Υ.αναφέρει τα εξής:Στις 4 Μαρτίου 2010 η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωναν σε συνέντευξη τύπου: «….η μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στα δασαρχεία, ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών…» Την είδηση την δημοσίευσε όλος ο έντυπος τύπος και έγινε δεκτός μετά πολλών επαίνων.

Η σπουδή που επέδειξε η Κυβέρνηση προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά για την κατάργηση ενός «Σώματος» με αμφίβολο σκοπό και αρμοδιότητες και την παράλληλη μετακίνηση του προσωπικού της στα Δασαρχεία, μας έκανε να αναθαρρήσουμε. Όταν μάλιστα πρόκειται για ειλημμένη πολιτική απόφαση και τη στιγμή που η Δασική Υπηρεσία και η Δασοφυλακή βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης θεωρήσαμε ότι υπάρχει ελπίδα.6 μήνες μετά από αυτή την ανακοίνωση συνεχίζουμε να ακούμε για καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά στην πράξη τίποτα.

Σε αυτό το διάστημα οι 1.500 περίπου αγροφύλακες συνεχίζουν να «εργάζονται» και να πληρώνονται. Είναι δυνατόν 1.500 εργαζόμενοι που τους έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μεταταχθούν σε άλλη Υπηρεσία να παραμένουν στις θέσεις τους, να παριστάνουν ότι εργάζονται και ταυτόχρονα να τους πληρώνουμε; Σε αυτούς τους έξι μήνες το Ελληνικό Δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν κυριολεκτικά πετάξει περίπου 9.000.000 €. Τόσο περίπου πληρώσαμε 1.500 αγροφύλακες για 6 μήνες για να κάθονται.Και δυστυχώς (μια και διανύουμε περίοδο σκανδαλολογίας) κανένα Μέσο Επικοινωνίας δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα γιατί τα δάση δεν πουλάνε .

Ε, αν δεν είναι αυτό σκάνδαλο τότε ποιο είναι;Η υπομονή μας αλλά και των πολιτών πλέον εξαντλήθηκε. Οι Δασικοί υπάλληλοι βρισκόμαστε σε απόγνωση. Δεν είναι δυνατόν 700 Δασοφύλακες σε όλη την Ελλάδα να φυλάξουν το Δασικό Κεφάλαιο της Χώρας. Εκτός και αν νομίζουν ότι τα ελληνικά δάση θα τα φυλάξουν οι ανύπαρκτοι Αγροφύλακες!!!!Άντε και σ΄ ανώτερα. Λίγη ακόμα προσπάθεια και θα διαλυθεί ολοκληρωτικά η Δασική Υπηρεσία. Μια μικρή ώθηση, ένα σκούντημα και στο γκρεμό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά επιτέλους να ολοκληρωθεί και μια πολιτική προσπάθεια με επιτυχία σ΄ αυτόν τον τόπο ρε παιδιά».

ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com/