ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!


Ο κυνηγετικός τύπος εδώ και χρόνια, προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να φέρει μπροστά στα μάτια μας τα μελλούμενα του κυνηγίου, ως άλλη καφετζού και χαρτορίχτρα.

Φυσικά η διαφορά με τις, κατά τα άλλα, συμπαθείς κυρίες και των ανθρώπων που αφουγκράζονται, ζουν και γνωρίζουν τις εξελίξεις, είναι ακριβώς αυτή, ότι γνωρίζουν και δεν μιλάνε "κούφια"!!!

Εδώ στο νησί μας είχαμε την τύχη, όσοι δεν απαξίωσαν να έρθουν, να ακούσουμε δια ζώσης τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστα Μαρκόπουλο, να αναφέρεται στην σαλαμοποίηση του κυνηγίου. Μαζί του οι κ. κ. Γιώργος Τσαγκανέλιας Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. Ο κ Αραμπατζής της Δ’ ΚΟΣΕ, ο κ. Φωτακόπουλος του Έθνος – Κυνήγι και ο προσφιλής μας Βετεράνος, προσπάθησαν να δώσουν το στίγμα της κατάστασης που φαίνονταν να διαγράφεται στον ορίζοντα.

Αδυσώπητος ο χρόνος πέρασε και μας οδήγησε σε όλα αυτά που οι προαναφερθέντες, ως άλλες κασσάνδρες τότε, είχαν προφητέψει!

Το ζητούμενο τώρα και η αφορμή του άρθρου δεν είναι αυτά καθ’ αυτά, αλλά ότι αντί να βλέπουν την τύφλα και την μούντζα μας κάποιοι κύριοι του Δ.Σ. του Κ.Σ. Σύρου και να οδηγούν το πλοίο σε απάγκιο. Ο νους τους και ο λογισμός τους είναι, πώς θα γίνει να αποκλείσουν κάποιους από τις επόμενες αρχαιρεσίες! Ναι, καλά διαβάσατε.

Ψάχνουν οι χουντικοί να βρουν κόλλημα με τις παραιτήσεις κάποιου-ων, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να υποβάλλουν υποψηφιότητα τον ερχόμενο Απρίλη!

Κύριοι, ή μάλλον φοβισμένοι κύριοι, μην αναλώνεστε άλλο με τέτοιου είδους πρακτικές. Η αγαπημένη σας επταετία έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Οι κουκούλες, πλέον, φοριούνται μόνο χειμώνα και για τις ανάγκες της trenty εμφάνησης. Τέλος, αν το όραμα του καθενός σας για τον Σύλλογο και τα μέλη του, αρχίζει και τελειώνει τον Απρίλη με τις αρχαιρεσίες του, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να τραπείτε σε φυγή!

Ελπίζω το καταστατικό, που μανιωδώς ξεψαχνίσατε, να σας φώτισε. Εύχομαι να διαπιστώσατε τα άρθρα και τις παραγράφους τα οποία έχετε, μάλλον κατά λάθος(!), καταπατήσει!

Ασχοληθείτε λοιπόν με το έργο για το οποίο έχετε εκλεχθεί και αφήστε το κυνήγι μαγισσών που επιδίδεστε. Προασπίστε το κυνήγι στο νησί και το ενδημικό θήραμα. Αναλωθείτε σε έργα υποδομής. Κόψτε της αρτηρίες κάθε μορφής λαθροθηρίας και μην φοβάστε μην σας βγάλει τις εκλογές άκυρες μια τέτοια ανύπαρκτη παρατυπία. Υπάρχουν τόσες άλλες (παρατυπίες) που μπορεί όχι μόνο τις εκλογές να τινάξουν στον αέρα, αλλά να σας καταστήσουν υπόλογους απέναντι στον νόμο!

ΥΓ. Την επίσκεψη των μαθητών στο εκτροφείο στις 18 και 20 του μηνός, την πληροφορηθήκαμε από την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου ΕΔΩ και όχι από την σελίδα του Συλλόγου μας. Μας το φυλούσατε έκπληξη; Αλλά απ’ ότι βλέπω και ο διαχειριστής της σελίδας, από αλλού ενημερώνεται για τα δρώμενα: «Βάζουμε υλικό που δημοσιεύθηκε στην Τοπική Ημερήσια Εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"». Το δικό σας υλικό, ακόμα το περιμένει!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Είκοσι δύο του μηνός
ο Σύλλογος και Φέτος
σας Προσκαλεί στη πίτα του
για το καινούργιο έτος.

Στην πίτα του Συλλόγου μας
όλους σας προσκαλούμε
είκοσι δύο του μηνός
καλή χρόνια να πούμε.

Σας περιμένουμε 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ
στο Εστιατόριο «Χρυσό» στον Αρτεμώνα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
================================================

Αφού μας εξέπληξε με τα καταπληκτικά του κάλαντα ο Κ.Σ. Σίφνου, μας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με στοιχάκι!

Καλή χρονιά συνάδελφοι με υγεία και ζεστές κάννες.

Δηλητηριάζουν τα αγριοκούνελα της Λήμνου.


Τεράστιο πρόβλημα στο οικοσύστημα της Λήμνου έχει δημιουργηθεί λόγω των τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούν ασυνείδητοι για να δηλητηριάσουν τα αγριοκούνελα, με σκοπό τα μειωθεί ο πληθυσμός τους, που σύμφωνα με τους καλλιεργητές, καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Λήμνου Βαγγέλης Δανιήλ τονίζει ότι πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις καθώς υπάρχουν «συνεχείς αναφορές από κυνηγούς, θηροφύλακες και απλούς πολίτες για πληθώρα ψόφιων κουνελιών καθώς και αναφορές για δηλητηριασμένα σκυλιά που έφαγαν κουνέλια».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εφιστά την προσοχή τους και τους ζητάει όποιος βρει νεκρά κουνέλια ή άλλα ζώα και πουλιά, να επικοινωνήσει με τους θηροφύλακες του νησιού ή με το δασαρχείο της Λήμνου.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Σκοτώνουν αγριόπαπιες και τις πωλούν στις ταβέρνες.


Μήνυση για λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού.

Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, υπήρξαν μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Οι λαθροθήρες που είχαν επιβιβαστεί σε πέντε μηχανοκίνητες βάρκες, κυνηγούσαν επί μιάμιση ώρα αγριόπαπιες και σκότωσαν τουλάχιστον 50 Φαλαρίδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Το περασμένο καλοκαίρι (από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου) στον Αμβρακικό θανατώθηκαν περισσότερα από 2.000 υδρόβια πτηνά, κυρίως πάπιες.

Τη λαθροθηρία ακολουθεί το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής. Τα δίκτυα των λαθροθήρων, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Ορνιθολογικής κ. Ξεν. Κάππας, έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.

Σαν να μην έφταναν αυτά εξαιτίας της όχλησης που προκάλεσαν οι λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι -ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος που φωλιάζει στην περιοχή - αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία Άρτας, ζητώντας την τιμωρία των αρμόδιων φορέων που αν και έχουν επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης του πάρκου, δεν κάνουν τη δουλειά τους.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr