ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δουλειά, δουλειά, δουλειά!


Τι να κάνω που κάποιοι επιμένουν να δουλεύουν να το κρύψω;

Στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Άνδρου έχουν βάλει σκοπό, να πάθουν τα μέλη του Δ.Σ. υπερκόπωση! Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος όλο αυτό το κατεβατό από εργασίες και δρώμενα.

Να μου πει κανείς ότι γι’ αυτό εκλέγεται το Δ.Σ. σε όλους τους Συλλόγους, για να κάνει την δουλειά των μελών.

Έλα όμως που δεν το ξέρουν σε όλους τους Συλλόγους!

Συγχαρητήρια κύριοι συνάδελφοι, είσαστε πραγματικά δραστήριοι και το δείχνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα.

Ζήτημα τιμής!


Φαίνεται ότι ακόμα στις μέρες μας, ευτυχώς, υπάρχουν άτομα που η έννοια της λέξης "ευθιξία" δεν τους είναι άγνωστη.

Υπάρχουν ακόμα και κάποιοι, που μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει να εκπροσωπείς ένα κοινωνικό σύνολο και να πράττεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Όλα αυτά είναι απόρροια του παρακάτω δελτίου τύπου, που θα διαβάσετε σε λίγες μέρες στον υπόλοιπο κυνηγετικό τύπο.

Θα ξαναπώ την ευχή πιάνει, γιατί αυτά είναι καλά ξεμπερδέματα :
Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφοι…!

Γιάννη, χτύπα το κακό κοιτώντας το στα μάτια και μην φοβάσε ΤΙΠΟΤΑ!

==========================================================

Κ.Σ. ΤΗΝΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ Υ.ΠΕ.Κ.Α.
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τήνος 08 Σεπτεμβρίου του 2010

Δυστυχώς οι λαθροθήρες εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τις προσπάθειες όλων μας και ιδιαίτερα των κυνηγετικών οργανώσεων, της ομοσπονδιακής θηροφυλακής κλπ.
Έχει γίνει ήδη γνωστό ότι και στο νησί μας, την Τήνο, είχαμε θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου και συγκεκριμένα την 20/8/2010 ο Ν.Ν. σκότωσε λαγό παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου μας, ο οποίος από λόγους ευθιξίας, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

Στον απόηχο των ως άνω γεγονότων και του «θορύβου» που αυτά δημιούργησαν, σε πείσμα όσων «καλοθελητών» βιάστηκαν να μας προκρίνουν, να μας κατακρίνουν και να «λασπώσουν» τον σύλλογό μας για ενδεχόμενη συγκάλυψη και «κουκούλωμα» της υπόθεσης και παρά την άρνηση των αυτοπτών μαρτύρων κυρίων Ιωάννη Ευστράτιου και Αρτέμιου Απέργη του Αντωνίου να καταθέσουν ενώπιον των αρμοδίων αρχών σχετικά με την προαναφερθείσα παράβαση. Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα την 8η Σεπτεμβρίου του 2010 ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τήνου κ. Ιωάννης Φαράκλας του Χαραλάμπους και ο Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Πιπέρης του Αντωνίου, καταθέσαμε την από 08/09/2010 μηνυτήρια αναφορά μας σε βάρος του λαθροθήρα για το περιστατικό της παράβασης των σχετικών διατάξεων περί θήρας (άρθρα 261 και 287 του Δασικού Κώδικα-ΝΔ 86/1989-), περιστατικό το οποίο πληροφορηθήκαμε από τους αυτόπτες μάρτυρες .

Η μήνυση κατατέθηκε ατομικά από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του σωματείου γιατί μετά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. και λόγω της μη ύπαρξης αναπληρωματικού μέλους, υπάρχει νομική αδυναμία λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου.

Οι θέσεις στις οποίες έχουμε εκλεγεί από τα μέλη του σωματείου είναι θέσεις ευθύνης που επιτάσσουν, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, την προάσπιση της τιμής και του ονόματος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τήνου ο οποίος με την σειρά του προαγάγει την τήρηση των διατάξεων περί θήρας και της προστασίας της πανίδας της Τήνου.


Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Φαράκλας

Ο Αντιπρόεδρος
Χαράλαμπος Πιπέρης

Τα μελανά μας σημεία.


Δυστυχώς μέσα στον Ελληνικό κυνηγετικό οργανισμό, ο οποίος απαρτίζεται από 230,000 κύτταρα, υποβόσκουν και κάποια καρκινώματα. Πρόκειται γι' αυτούς που γράφουν τις μελανές σελίδες της ζωοφόρου δραστηριότητας, που είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη μας.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα και φωνάξτε τρις, «Απεταξάμην το σατανά!»