ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ


Το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη και οι ευρωεκλογές μας χτυπούν την πόρτα. Ο καθένας μας έχει «κάτι» στο μυαλό του, ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι.
Στην εποχή που ζούμε όλα πλέον είναι θέμα μόδας. Ο τρόπος ζωής, τα ρούχα, το φαγητό, ο τρόπος που σκεπτόμαστε, ακόμα και αυτά τα άμοιρα «πιστεύω» μας.
Είναι cult λοιπόν στις μέρες μας αυτός ο καθοδηγούμενος, παρωπιδικός οικολογικός τρόπος σκέψης. Αυτός που δεν βγάζει πουθενά, αυτός που δεν έχει λύσεις, γιατί πολύ απλά δεν έχει βάθος σκέψης. Αυτή η ρηχή και στείρα άρνηση που δεν παίρνει αντίλογο γιατί πολύ απλά, δεν έχει λόγο.
Το κυνήγι βάλλετε από παντού και από τους πάντες, έχει μεταμορφωθεί (επιμελώς και τεχνηέντως) από τρόπο και στάση ζωής, σε μητέρα όλων των δεινών του ζωικού βασιλείου.
Χωρίς να θέλω να θίξω τις πολιτικές πεποιθήσεις κανενός, νομίζω ήρθε η ώρα να πούμε όλοι εμείς οι κυνηγοί και γενικότερα όλος ο κόσμος της υπαίθρου, ένα βροντερό «φτάνει» σε όλους αυτούς τους πολέμιους της ίδιας μας της παράδοσης.
Είναι η ύστατη στιγμή πριν το ρολόι δείξει ακριβώς. Είναι το τελευταίο βήμα πριν την είσοδο της ρεζέρβας (!)
Μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην άλλη άκρη της Ευρώπης και φυσικά μέσα στο ίδιο μας το κοινοβούλιο, για το ξεκάθαρο των διαθέσεων μας.
Η συγκέντρωση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών στο νησί μας την περασμένη εβδομάδα, είναι η αδιάσειστη απόδειξη ότι όλοι όσοι έχουν ακόμα δεσμούς με την ύπαιθρο και δη την παράδοση της πατρίδας μας, έχουν αγανακτήσει από όλες αυτές τις λύσης των μικροπολιτικών συμφερόντων των εκάστων κυβερνήσεων και όλου του πολιτικού κόσμου. Τον Ιούνιο λοιπόν, είναι η στιγμή για να το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι : Γιώργος Τσακανέλιας ( Πρόεδρος του κόμματος ), Κώστας Μαρκόπουλος ( 1ος στην λίστα του ψηφοδελτίου), Γιώργος Αραμπατζής ( υποψήφιος ), Άγας Σταμάτης (υποψήφιος), Πριμικήριος Δημήτρης (υποψήφιος), Φωτακόπουλος Νίκος ( Έθνος – Κυνήγι ).
Ο πρόεδρος του Κόμματος των Κυνηγών, κ. Γιώργος Τσακανέλιας, απευθυνόμενος στους 1.000 και πλέον κυνηγούς του νησιού, δήλωσε: «Αναγκαστήκαμε να πολιτευτούμε! Βαρεθήκαμε να περιμένουμε, βαρεθήκαμε να ελπίζουμε, βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις. Γι αυτό και θα ψηφίσουμε τον εαυτό μας !
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε την ανάγκη για εκπροσώπηση των κυνηγών στην Ευρωβουλή, «ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή του αγρότη, του κυνηγού, του ψαρά και των ανθρώπων της υπαίθρου».
Χαιρετισμό απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων.