ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚ(Ω)ΛΟΓΟΙ!!!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

ΤΟΥ ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Το παρακάτω άρθρο είναι μια απάντηση σε πλήθος αντικυνηγετικών δημοσιευμάτων που είδαν το φως τον Σεπτέμβριο του 2009 στην τοπική εφημερίδα "ο λόγος των Κυκλάδων", η οποία μέχρι τότε φιλοξενούσε το τετρασέλιδο του Κυνηγητικού Συλλόγου Σύρου έναντι του ποσού των 825€ ανά έκδοση! Όλη αυτή η κατά συρροή επίθεση σημειώθηκε όταν ο γράφων παραιτήθηκε από την θέση του γραμματέα του Συλλόγου και από κάθε δραστηριότητα του με συνέπεια την διακοπή της έκδοσης του εν λόγο τετρασέλιδου!
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα αντικυνηγετικό άρθρο – καταγγελία του προέδρου της οργάνωσης «Γαία» (Ποσώς με ενδιαφέρει αν είναι τοπικού, κυκλαδικού ή πανελλήνιας εμβέλειας) επειδή σύμφωνα με ισχυρισμούς του οι κυνηγοί δεν σεβάστηκαν τα σμήνη των τρυγονιών και των ορτυκιών που είχαν κατακλίσει το νησί μας εκείνες τις ημέρες.


Ορμώμενος από το πλήθος των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, τα οποία ναι μεν δεν είναι κολακευτικά για τους κυνηγούς από την μία, αλλά δεν τους αφορούν και όλους από την άλλη, αποφάσισα να χαλαλίσω λίγο χρόνο και χώρο, για να απευθυνθώ προς αμφότερες κατευθύνσεις, ΑΠΑΞ!
Σε σένα, τον κακό κυνηγό, τον λαθροθήρα, τον εγκληματικά αμελή και άμυαλο, τον άνευ φιλότιμου και παιδείας, τον κακό αντιπρόσωπο τόσο του Κυνηγετικού σου Συλλόγου, όσο και του ίδιου του κυνηγίου. Έχω να πω, ότι όλοι όσοι νοιαζόμαστε πραγματικά γι’ αυτήν την ζωοφόρο δραστηριότητα, αποτασσόμεθα την όποια σχέση μαζί σου αφενός και σε λυπόμαστε αφετέρου, γιατί η κατάληξη σου αργά ή γρήγορα, θα είναι στο εδώλιο κάποιας Εισαγγελίας. Η πραγματική και μοναδική θέση ενός πραγματικού κυνηγού – φύλακα της φύσης και της άγριας ζωής και διαχειριστή των παραπάνω, ήταν, είναι και θα είναι στην ύπαιθρο. Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις, είναι να παραιτηθείς από αυτή την δραστηριότητα, γιατί δεν της ταιριάζεις.
Εσένα, τον από μόδα και όχι από αντίληψη οικολόγο, θα ήθελα να σε προειδοποιήσω να είσαι πιο προσεκτικός. Η τακτική της γενίκευσης και του «όποιον πάρει η μπάλα» μπορεί ναι μεν να είναι πολύκροτη και φαντασμαγορική σαν πυροτέχνημα, αλλά μπορεί και να οδηγήσει κάποιους, που θίγονται αδίκως από την τυφλή επίθεση, να σταθούν απέναντι σου που σε αντίθετη περίπτωση θα σε χειροκροτούσαν.
Στην περίπτωση που ο εκάστοτε εκπρόσωπος της όποιας οικολογικής οργάνωσης, έβγαινε και εμπεριστατωμένα έπαιρνε θέση, για κάποιες καταστροφές του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, κόντρα σε οικονομικά συμφέροντα, θα έβρισκε πολλούς κυνηγούς στο πλευρό του. Πράγμα που δεν έχει γίνει από την ανάποδη, όταν κυνηγητικές οργανώσεις καταγγέλλουν αυθαίρετες οικοδομές, διανοίξεις δρόμων, εμπρησμούς, αποψιλώσεις δασών κτλ.
Δεν είδα κάπου δημοσίευμα σου, φίλε οικολόγε, για τους τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου που σωρεύτηκαν στα Βαλκάνια στον πόλεμο του Κοσσόβου. Δεν είδα ακτιβιστές σου, να ορθώσουν πανό στους χώρους των βομβαρδισμών. Δεν είδα ομάδα δικών σου ατόμων να φυτεύουν στην άγονη γη του νησιού μας, ούτε μαϊντανό! Αντιθέτως είδα τα «Μαύρα κοράκια» (οικολογική ομάδα) για πολλοστή φορά, να παραβιάζουν και να καταστρέφουν νόμιμες επιχειρήσεις και να προκαλούν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ σε συνανθρώπους μας στην Κοζάνη. Άκουσα τον κ. Τρεμόπουλο που μνημονεύεις, να στρέφετε κατά του φιλελληνικού και πατριωτικού μας αισθήματος και να μας προσβάλει σαν Έθνος. Ένιωσα την αλαζονεία του κόμματος σας, που παρεξήγησε το ποσοστό που πήρε στις περασμένες ευρωεκλογές.
Σε αντίθεση με τα κονδύλια που απομυζούν όλες οι οικολογικές οργανώσεις από τον κρατικό, αλλά και τον Κοινοτικό προϋπολογισμό. Εμείς, οι 230.000 Έλληνες φορολογούμενοι κυνηγοί, ενισχύουμε εκατοντάδες οικογένειες μέσω του κυνηγίου και σπαταλάμε αρκετές ζωές (!) και 14 εκ. ευρώ ετησίως από την τσέπη μας στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, για την περιφρούρηση τόσο του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, όσο και του ίδιου του κυνηγίου από κάποιους «επιτήδειους». Δεν έχω δει όμως εγώ ο αδαής, κάτι ανάλογο από μια οικολογική οργάνωση! Πες μου σε παρακαλώ το ποσό που απέδωσε φέτος η μεγαλύτερη οικολογική οργάνωση που γνωρίζεις, στο Ελληνικό δημόσιο; Πες μου σε παρακαλώ, πόσα τσουβάλια τροφή και πόσα δοχεία νερό κουβάλησες με τον ώμο για τις πέρδικες; Άραγε γνωρίζεις ότι τα ¾ του ενδημικού μας θηράματος και πολλά οικόσιτα, κατασπαράζονται από τις ατσίδες οι οποίες βρίσκονται σε υπερπληθυσμό στο νησί; Τι έχετε κάνει γι’ αυτό; Πόσες ποτίστρες βάλατε για να πίνουν τα πουλιά που ήθελες να χαζέψεις; Είμαι στην διάθεση σου για να σου υποδείξω πόσες έχουν βάλει αυτοί οι τουφεκιοφόροι που μάχεσαι, έτσι στα τυφλά. Όταν το χιόνι (αυτές τις λιγοστές φορές που μας θυμάται) σκεπάζει το νησί, μπήκες στον κόπο να βγεις να ρίξεις λίγη τροφή, ακόμα και για τα σπουργίτια;
Κλείνοντας να μου επιτρέψεις να σου αναλύσω τους λόγους (που για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια περίπου) αυτά τα εκατομμύρια των μεταναστευτικών πουλιών, επέλεξαν την Σύρο ως σταθμό ξεκούρασης, αποδεικνύοντας συνάμα σε όλους εσάς, τους πολέμιους του κυνηγίου, ότι οι αριθμοί τους είναι σε πέραν του δέοντος ικανοποιητικά επίπεδα. 1ον Κάποιοι «φίλοι» της φύσης, έκαψαν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και την μισή Εύβοια.2ον Η άλλη μισή Εύβοια, ήταν πλημμυρισμένη γιατί κάποιοι άλλοι «φίλοι» της φύσης, είχαν φροντίσει από πέρσι γι’ αυτό. 3ον και κυριότερο, την στιγμή που το σμήνος βρισκόταν πάνω από το νησί μας έπιασε βροχή, η οποία το ανάγκασε να προσγειωθεί. Στην αντίθετη των παραπάνω, ή θα ξεκουράζονταν σε κάποιο δάσος των παραπάνω περιοχών ή θα συνέχιζαν το ταξίδι τους, το οποίο δεν ήταν και ότι πιο δυσάρεστο και κουραστικό με τους ανέμους που επικρατούσαν. Το ότι αυτές οι συγκυρίες ευνόησαν τους κυνηγούς της Σύρου, δεν σημαίνει ότι βιαιοπράγησαν έναντι αθώων, καθότι ασκήσαμε αναπόσπαστο συνταγματικό μας δικαίωμα που το πληρώνουμε αδρά κάθε χρόνο! Απλά το κάναμε με επιτυχία και έναντι μεγάλου αριθμού θηράματος. Φαντάσου τι θα έπρεπε να λέμε για τους μοναδικούς τυχερούς τζόκερ, έναντι των άστεγων και πεινασμένων παιδιών! Τέλος δεν ήξερα ότι αισθάνονται δέσμιοι 9.000.000 Ελλήνων έναντι 230.000 κυνηγών! Για μέτρα τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο τους δρόμους να μου πεις, πόσοι είμαστε αιχμάλωτοι των επίδοξων καμικάζι! Λυπάμαι για τέτοιου είδους ρατσιστικές αντιλήψεις. Συγγνώμη φίλε μου, (αν μου επιτρέπεις τον χαρακτηρισμό) αλλά μην μας βάζεις όλους στο ίδιο το σακί. Να ξέρεις, ότι αν τελικά το κυνήγι ήταν αυτή η μεγάλη οικολογική καταστροφή που περιγράφεις, θα ήταν παρελθόν εδώ και χρόνια. Αντιθέτως, όπου ασκείτε αυτή η δραστηριότητα, η φύση γλυτώνει από πολλά κακώς κείμενα, γι’ αυτό ήταν, είναι και θα είναι ευγενής. Ευθαρσώς και εντίμως σου ζητώ συγγνώμη, στο μέτρο που μου αναλογεί η ευθύνη των απερίσκεπτων συναδέλφων μου, που ντουφέκισαν όπως λες κάποιον δικό σου (!) Ως εδώ όμως, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αμήν