ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ξεφτίλες ξαναχτυπούν!!!

Βρε δεν πάνα λες, δεν πάνα σκούζεις. Οι ξεφτίλες τέτοιοι γεννήθηκαν, τέτοιοι θα πεθάνουν. Σε ποιο ήπια μορφή, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!

Από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου της πέρδικας εδώ στην Σύρα, μας χωρίζουν λίγες ημέρες. Θέλησε να προλάβει ο μάγκας, ο άντρας, ο κυνηγαράς και εμφανίστηκε σαν τον φαντομά με μηχανάκι, το οποίο «πέταξε» πρόχειρα στην περίφραξη του παρακείμενου σπιτιού, βρήκε στο αμπέλι και μακέλεψε τις πέρδικες!!!

Οι οικοδόμοι που δούλευαν σε λίγα μέτρα απόσταση, ειδοποίησαν τον αντιπρόεδρο του συλλόγου και η θηροφύλακας έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά το «πουλάκι» όμως είχε πετάξει, παίρνοντας μαζί τα λαθραία θύματά του.

Τι κατάλαβε ο παλιοκερατάς που να του κοπούν τα ρημάδια του; Έβαλε στο ψυγείο τα πουλιά νωρίτερα και στο τέλος της σαιζόν θα «κουνιέται» ότι έκανε παραπάνω από τους άλλους.

Είναι από αυτούς που μας κάνουν ξεφτίλα σε όποιο νησί και να εκδράμουν. Είναι από αυτούς που η πολιτεία θα έπρεπε να τους απαγορεύει να γεννούν, για να εκλείψει τελικά  αυτός ο σπόρος, γιατί και τα παιδιά τους τέτοιοι θα γίνουν…ληστές και ξεφτίλες!!!

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ποσειδωνία, στην θέση Κουκουφάς και δεν είναι το μόνο! Κάποιος άλλος «πονηρός» ξηγήθηκε κατά τον ίδιο τρόπο και στην Αγία Βαρβάρα και ένας τρίτος στο Δανί.

Να σας κάτσουν στον λαιμό ρε ξεφτίλες και να είναι οι τελευταίες σας! Αν πεινάτε, να σας στείλω κρέας σπίτι σας να λιγδώσει το άντερό σας, λιγούρια.

Κακή, ψυχρή και ανάποδη χρονιά να έχετε!!!