ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Μήνυμα από την ΚΟΜΑΘ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128 – 477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 – 475301

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε νεκρός λύκος στο Νομό Κοζάνης

Εντοπίσθηκε από θηροφύλακα της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ένας νεκρός λύκος στο Τοπικό Διαμέρισμα του Ανατολικού  του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης. 

Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια δασική αρχή, ενώ το ζώο θάφτηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κτηνοτροφική μονάδα.

Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων.

Ο κύβος ερρίφθη...!


Η γενική συνέλευση του συλλόγου μας ανήκει στο παρελθόν! Στο παρελθόν ανήκουν και τα άτομα που τον πλήγωσαν, τον εξέθεσαν και δίχασαν τα μέλη. Η επόμενη μέρα και το μέλλον του, ανήκουν πλέον στα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν να τον υπηρετήσουν.

Η παρουσία των μελών στην χθεσινή γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου μπορεί να ήταν υποτονική, αλλά οι παρόντες έδωσαν το μήνυμα ότι ολόκληρος ο κυνηγόκοσμος διψάει για κάτι άλλο. Έχει ανάγκη μια αλλαγή, ψάχνει για το καλύτερο.

Από τα 800 ενεργά μέλη, το παρόν έδωσαν, μόνο, γύρω στους 100. Απουσία πήραν επίσης ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μώτος, που αρκέστηκε στο να αποστείλει επιστολή, η οποία διαβάστηκε στο ακροατήριο από τον κ. Νικολαϊδη. Απούσα ήταν και η θηροφύλακας κ. Ξαγοράρη, δημιουργώντας ερωτηματικά για αυτή την κίνηση, η οποία αντιτίθεται στο ενδιαφέρον που λέει ότι έχει για τον σύλλογό μας.

Οι αποφάσεις της συνελεύσεως ήταν να ανοίξει το κυνήγι της πέρδικας ξανά στο νησί, προσπαθώντας να αποκλείσουμε στείρες απαγορεύσεις και βάζοντας ένα στοίχημα για την προστασία και την διαχείρισή της μέσα από το λελογισμένο και έννομο κυνήγι.

Επίσης ψηφίστηκε ως έκτακτη εισφορά υπέρ του συλλόγου το ποσό των 10€, το οποίο θα προστεθεί στα τέλη κατά την έκδοση των αδειών.

Το κλίμα γενικότερα είχε τα σκαμπανεβάσματά του, αναδεικνύοντας την λειτουργία του δημοκρατικού θεσμού, καταδεικνύοντας συνάμα αυτούς που νοιάζονται πραγματικά και αυτούς που παραμερίζουν τον εγωισμό τους, για το καλό του συλλόγου μας.

Οι σταυροί προτίμησης διαμόρφωσαν το ακόλουθο αποτέλεσμα:

ΑΓΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  92
ΝΙΚΑΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  87
ΡΟΔΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  84
ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ  75
ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  73
ΤΑΝΤΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  70

ΖΑΡΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  67
ΒΛΑΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ  55
ΡΟΥΣΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  51
ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  46
ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  38
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ  28
ΣΥΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  16
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΚΗΣ  15
 
Οι πρώτοι έξη, μαζί με τον νέο ταμία, θα κληθούν να οδηγήσουν τον σύλλογο για τα επόμενα δυο χρόνια. Συγχαρητήρια, σιδεροκέφαλοι και καλή σας σταδιοδρομία κύριοι. Όλοι μας θα είμαστε στο πλάι σας και στο πλάι του συλλόγου, πάντα για το καλό του και το καλό του κυνηγίου στο νησί μας και στις Κυκλάδες.