ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τόνοι απορριμμάτων «πνίγουν» την Άνδρο.


Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το νησί της Άνδρου είχε ως αποτέλεσμα τόνοι απορριμμάτων να παρασυρθούν από τη χωματερή στην περιοχή Σταυροπέδα και να καταλήξουν στην παραλία του Σχοινιά.

Μεγάλο τμήμα της χωματερής, στην οποία γίνεται η απόθεση όλων των απορριμμάτων και των μπαζών του νησιού υποχώρησε και μετακινήθηκε προς τη θάλασσα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας την μετακίνηση του όγκου της χωματερής σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την αρχική της θέση.

Κάτοικοι και μέλη συλλόγων μιλούν για τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς σκουπίδια και χώματα επιπλέουν σε ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων στη θάλασσα. Συγχρόνως, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα απορρίμματα δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμα και τη Σύρο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χωματερή βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Στρόφυλα, της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.


Κατόπιν συνεδρίασης στο Δημαρχείο Άνδρου από τους αρμόδιους φορείς, αποφασίστηκε η άμεση ενημέρωση επιστημονικού προσωπικού φορέων για την εξεύρεση λύσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του εν λόγω περιστατικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Άνδρου.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr