ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 18/5/11 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Το νου σας νησιώτες!!!

Έφτασε η ώρα λοιπόν που τα νέα Δ.Σ. των Οργανώσεων μας, θα πρέπει να εκλέξουν τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπούν στην Ομοσπονδία για τα επόμενα δυο χρόνια.

Έφτασε η ώρα κάποιοι να πάνε σπίτι τους, επί τέλους, και κάποιοι άλλοι να το ξεχάσουν. Μαζί με αυτό (το σπίτι τους), αγαπημένες συνήθειες, αγαπημένα πρόσωπα και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η λέξη αρχαιρεσίες και παράγωγα αυτής, όπως αρχιερέας κτλ τείνουν να γίνουν οι πλέον απεχθείς στον κυνηγόκοσμο. Χαριτολογώντας, όχι εντελώς, να πω ότι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δούμε προκηρύξεις κυνηγετικών συλλόγων, οι οποίοι θα δίνουν αμοιβή σε όποιον εμπλέκεται με δαύτες!

Οι αιτίες δεν είναι άλλες από την κακιά συνήθεια κάποιων να διαπλέκουν και η παρατεταμένη παραμονή τους στις θώκους, που έχουν γίνει δεύτερη τους φύση και κακοί συμβουλάτορες.

Κάποιοι από τους εκλέκτορες είναι παλιές καραβάνες και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Τι γίνεται όμως με τους νεοεκλεγέντες; Με αυτούς που γνωρίζουν μόνο ονόματα και καμιά φορά ούτε κι αυτά και δη, πρόσωπα και καταστάσεις;

Και γι’ αυτό υπάρχει μέριμνα! Από παλιά η Ομοσπονδία μας, την προηγούμενη των εκλογών, παραθέτει γεύμα σε όλους τους εκλέκτορες τις επαρχίας. Δείγμα φιλοξενίας από την μια και τρόπος άγρας ψηφαλακίων από την άλλη.

Τι; Δεν άκουσα; Ποιος πληρώνει για το γεύμα; Ααχχχ Κούλααα! Ποιος ήθελες να πληρώσει ρε Καραμήτρο; Εσύ, εγώ, όλοι μας! Εμ θέλεις να φας, να πιεις και θέλεις να πληρώσει άλλος; Η φιλοξενία, φιλοξενία, αλλά ο λογαριασμός…στην μέση!

Πως νομίζεις ότι βγήκε το θρυλικό «Μαζί τα φάγαμε». Βρε όλα έχουν βάση και δόση αλήθειας, εσύ κι εγώ δεν τα βλέπουμε και νομίζουμε ότι γίνονται στην τύχη!

Στο δια ταύτα λοιπόν να πω, ότι αφού θα φάτε και θα πληρώσετε με δικά μας λεφτά, δεν θα πρέπει να νοιώσετε την παραμικρή υποχρέωση σε κανέναν από δαύτους. Οπότε, την επομένη ψηφίστε κατά βούληση και δική σας κρίση. Το ενδιαφέρον και ο ζήλος ανανεώνονται μέσω της αλλαγής των προσώπων. Γιατί όπως λέει και μια παλιά καλή Ελληνική παροιμία «Παλιός γάιδαρος, καινούρια στράτα δεν μαθαίνει»!

Εγώ έχω τρία στανταράκια να προτείνω και το κάνω απροκάλυπτα, μιας και δεν έχω να φοβηθώ κανέναν!

Θεόδωρος Γρίβας:
 Στυλοβάτης του Κ.Σ. Κορωπίου εδώ και χρόνια. Τέως αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και νυν αντιδήμαρχος Κορωπίου.

Κωνσταντίνος Ψωμάς:
 Πρώην Πρόεδρος, αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας του Κ.Σ. Αιγάλεω. Ένας άνθρωπος ανώτατης θρανιακής παιδείας, με όραμα και θετική σκέψη για το κυνήγι και τους κυνηγούς.

Αθανάσιος Παπαχρήστου:
 Πρόεδρος Κ.Σ. Λαμίας. Εκπαιδευτικός, Διευθυντής σχολείου. Ευγενικός, εξυπηρετικός και ταχής. Το αντίθετο του δημοσίου υπαλλήλου σαν να λέμε ένα πράγμα! Τέτοιους δεν θέλουμε; Ε, τον έχουμε έτοιμο.

Έτσι ξερά, νέτα σκέτα! Τώρα καλό θα είναι, να μην μπει κανείς σας στο τρυπάκι να αναρωτηθεί από πού κι ως που ξέρω, γνωρίζω και προτείνω εγώ άτομα τόσα μίλια μακριά. Εδώ θα ακολουθήσω μια πάγια και χρόνια τακτική της μαμάς ΚΣΕ, αλλά και μια παράδοξη Χριστιανική φράση …Πίστευε και μη ερεύνα!!!

Καλό βόλι νησιώτες. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους.