ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΣΕ ενισχύει τα συσσίτια αλληλεγγύης.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
10563 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.210-32.31.271-Γ»χ.210-32.22.755
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, ζωντανοί οργανισμοί της κοινωνίας και οι χιλιάδες κυνηγοί, στήνουν πανελλαδικά ένα δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, κάτω από την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Σε εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14-2-2012, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ως εκπρόσωπος των 250.000 κυνηγών της χώρας, ανακοίνωσε την έναρξη πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι αυτονόητο ότι η παρουσία και η ομιλία του Μακαριώτατου προσέφερε τα μέγιστα στην έναρξη της όλης προσπάθειας, καθώς λειτούργησε εμβληματικά για τους παριστάμενους, κάτι απαραίτητο και κρίσιμο για την εντονότερη δραστηριοποίηση των 250 Κυνηγετικών Συλλόγων μας και των 250.000 κυνηγών -μελών μας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι:

«…Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω απόψε, για την τιμητική πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι μέσα σε αυτήν την πνευματική και όμορφη συντροφιά. Ομολογουμένως δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου, μέσα στις πνευματικές δραστηριότητες, ότι υπάρχει και αυτός ο όμορφος τομέας, τον οποίο μερικές φορές τον έχουμε κακολογήσει… Ξαφνιάστηκα λοιπόν, όταν έλαβα την πρόσκληση και την επίσκεψη του Προέδρου, με τη συνοδεία του, και είπα ότι ευχαρίστως θα ήθελα να είμαι σε μια τέτοια πρωτόγνωρη συντροφιά, περισσότερο γιατί με συγκίνησε αυτή η πρωτοβουλία ότι «θα θέλαμε και εμείς» όπως είπε και ο Πρόεδρος «να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια που έχει τίτλο “Βοήθησε και εσύ να αλλάξει η ζωή μας”»

Η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της χώρας, από τον Έβρο έως την Κρήτη, είχε ως στόχο τη συγκρότηση ενός ευρύτατου και αποτελεσματικού μετώπου αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλους εκείνους τους ανθρώπους, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς υποφέρουν, κάτι που σε μεγάλο βαθμό φιλοδοξεί να καταφέρει με συγκεκριμένες δράσεις η πολυπληθής κοινωνία των κυνηγών, πλαισιώνοντας το φιλανθρωπικό έργο και τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Στόχος μας είναι η άμεση ενεργοποίηση των 250 περίπου συλλόγων της χώρας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρωθούν κατά τόπους – σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Μητροπόλεις – ικανές ποσότητες βοήθειας σε είδος που θα κατευθυνθούν, με δικά μας μεταφορικά μέσα, όπου επιτάσσει η ανάγκη των συνανθρώπων μας, ανάλογα με το σχεδιασμό της Εκκλησίας.
Η μεγάλη εμπειρία μας από προηγούμενη προσπάθεια που κατεβάλλαμε κατά την περίοδο του πολέμου και των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι – και να δεσμευόμαστε – για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Στον αγώνα που άρχισε η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος, η κυνηγετική οικογένεια επιθυμεί να βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που της παρέχει η πανελλαδική διάρθρωση και οργάνωση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πεποίθηση μας είναι πως οι χιλιάδες άστεγοι, απόκληροι, νεόπτωχοι, άνεργοι και «κυνηγημένοι» της νέας εποχής, μόνο σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα μπορέσουν το επόμενο μεσοδιάστημα να «ακουμπήσουν», για να αντιμετωπίσουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ Ν. Παπαδόδημας   
Ο Πρόεδρος της Δ’ ΚΟΣΕ Ν. Σταθόπουλος

ΠΗΓΗ: www.e-artemis.gr

Εσύ; Ντρέπεσαι καθόλου;

Αμιγώς κυνηγετικό δεν το λες. Παραφρασμένα, μπορεί να είναι ένα θέμα για το κυνήγι της χαμένης μας αξιοπρέπειας, εθνικότητας και προορισμού.


Ως τέτοιο, λοιπόν, το ανεβάζω και κάνε τον δικό σου απολογισμό. Μην με χρεώσεις όμως για εθνικιστή, δεν είμαι τελικά κι εγώ τόσο πολύ Έλληνας!
=========================================


"Καλή σου μέρα αγαπημένε μου φίλε!
Δεν σε παρεξηγώ γιατί σε εκτιμώ και σε αγαπώ..

Μόνο να σε μαλώσω και να σε διορθώσω θέλω σε κάτι σα γηραιότερος άρα και σοφότερος. Μου γράφεις : «τρεχω να προλαβω την ζωή που μου παίρνουν.
Την ζωη που ειχα και μου την στερουν!!!:» Διαφωνώ κάθετα!
 
Αγαπητέ μου, κανένας δεν παίρνει τίποτε αν δεν του το επιτρέψεις, αν δεν του κάνεις χώρο έστω και τον ελάχιστο.
Κανείς δεν μας πήρε τη ζωή μας, εμείς τους την δώσαμε και μάλιστα χωρίς απόδειξη!  
Η ζωή που νόμιζες ότι είχες δεν ήταν δική σου ήταν ένα μόρφωμα, ένα μοντέλο ζωής φτιαγμένο από τα ΜΜΕ και τους ασυνείδητους πολιτικούς που έβριζες αλλά ψήφιζες ανεπαρκώς κάθε φορά!
Επέτρεψες στον εαυτό σου να σε δυναστεύει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στριμώχνοντας τη «ζωή»(;) σου σε μια πορδή δαιμονικό κατασκεύασμα που έπρεπε να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο, που σου κόστιζε ένα σκασμό λεφτά  κάθε μήνα και που σε έφερνε (δήθεν) κοντά με τους άλλους «ψήνοντας» και κάνοντας σούπα τα μυαλά σου!
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου να αφήσεις να καζικωθεί στη σκεπή σου το εργαλείο του διαβόλου, η κεραία της  TV,
έστησες μπροστά στη οθόνη της τα παιδιά σου, τη γυναίκα και τον εαυτό σου και μπουκώνατε με καθημερινές, γενναίες δόσεις πολτού αμοραλισμού, πιθηκισμού και κατευθυνόμενης ενημέρωσης .  
Μετά τρέχαμε σαν αφιονισμένοι στις Τράπεζες να πάρουμε δάνεια καταναλωτικά, στεγαστικά, εκπαιδευτικά , επαγγελματικά….
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου να τρως ξηρούς καρπούς από τη Μέση Ανατολή και  τη Τουρκία, όσπρια από το Ισραήλ και τη Κίνα, φρούτα από του διαόλου τη μάνα και χαλαρά και μεθοδικά, χωρίς αντίσταση και τύψεις έκανες ζάπλουτα τα Μονοπώλια και φτωχότερο τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και ψαρά ο οποίος με τη σειρά του έγινε εστιάτορας της συμφοράς, ξενοδόχος της ξεφτίλας και γιάπης του κώλου..
 
Επέτρεψες στον εαυτό σου αγαπητέ μου να ζει στην άγνοια και στην αμάθεια.
Σε όλη την Ευρώπη είμαστε κάτω-κάτω στη λίστα των αναγνωστών βιβλίων και εντύπων.
Αν είχαμε στρώσει το κωλαρίνο μας και είχαμε διαβάσει κανένα βιβλίο ιστορίας θα είχαμε καταλάβει ότι από το 1827 ( όταν πήραμε το πρώτο δάνειο από την Ευρώπη!!) μέχρι σήμερα ( εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. Ειδικά μετά το  1981 ζούμε αποκλειστικά με δανεικά!
 
Άρα, αγαπητέ μου, ποια ζωή σου παίρνουν;
Δεν είχες ποτέ ζωή ολοδική σου.. δική τους ήταν, είναι και θα είναι  αν δεν ανοίξουμε τα γκαβάδια μας και οργανώσουμε τα πιστεύω μας, τα θέλω μας και τα μπορούμε.
Φταίμε γιατί παρασυρθήκαμε,
φταίμε γιατί αφεθήκαμε,
φταίμε γιατί ξεχάσαμε την ιστορία μας και το βηματισμό μας.
Και τώρα κλαίμε γιατί μας πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, παροχές.. Δεν πετσοκόβουν, απλά παίρνουν πίσω αυτά που μας έδωσαν και εμείς τα κατάπιαμε αμάσητα και δε λέμε να τα χέσουμε ή να τα ξεράσουμε..
Ένας γνωστός μου από το 1985-1999 ήταν υπεύθυνος  του ΕΟΜΜΕΧ σε κάποιο Νομό.
Δόθηκαν, ως επιχορηγήσεις από την τότε ΕΟΚ, δισεκατομμύρια δραχμές σε παραδοσιακούς μεταπράτες ( βαρελάδες, αγγειοπλάστες, σαμαράδες, μαρμαρογλύπτες ) στο Νόμο. Όταν, λοιπόν, πήγαινε για επιτόπια επιθεώρηση του έπεφτε το σαγόνι στο χώμα :  αυτά τα ξένα, δανεικά λεφτουδάκια είχαν γίνει rooms to let και εστιατόρια!!!
Έτσι πέθαναν και τα σαμάρια, βαρέλια κ.α και τώρα αυτοί οι επαγγελματίες κλαίγονται και καταριούνται τη μοίρα τους.
Μήπως αγαπητέ θέλεις και άλλα παραδείγματα από εταιρείες, υπηρεσίες του Δημοσίου, πρωτοπόρες δράσεις, ενέργειες και παπαρο-ιστορίες στις οποίες οι κάνουλες με λεφτά της Ευρώπης  είχαν ξεχαστεί ανοιχτές για χρόνια;
 
Σκέψου και διάβασε Ιστορία, όχι ξεπουλημένες φυλλάδες.
Άκουγε αφηγήσεις και βιώματα γηραιότερων και μάθε τη χρήση "off" του τηλεκοντολ και του κουμπιού του ραδιοφώνου.
Ζήσε με αισιοδοξία γιατί η τωρινή οικονο-πολιτική κατάσταση, όπως λένε τα βιβλία,  δεν είναι παρά μια βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, σαν αυτές που νομοτελικά συμβαίνουν κάθε 50-60 χρόνια.  
Εγώ την έζησα τη δεκαετία του ’50 που μεγάλωσα  και ημερολογιακά τη ζω και τώρα! Απλά και καθορισμένα πράγματα. Ίδια και απαράλλαχτα!!
 
Σε αγαπώ, σε εκτιμώ και σε διαβεβαιώνω ότι τα καλά τελείωσαν, έρχονται τα καλύτερα!"

Κυκλαδίτικοι ντουμπλέδες.

Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.com

Επί του πιεστηρίου το κείμενο μου ουσιαστικά αυτή την εβδομάδα. Είχα κι εγώ, ο Έλληνας, τα άγχη μου! Θα πτωχεύσουμε; Θα την γλυτώσουμε για να έρθει η στιγμή να αναρωτηθούμε σε κανένα τρίμηνο πάλι; Τα παιδιά μας τι θα απογίνουν; Θα βρεθεί κάποιος, ευσυνείδητος, από τους τριακοσίους να μας αιφνιδιάσει και θα κάνει χαρακίρι μέσα στην Bουλή;

Θα δείξουν οι μηχανές χειραγώγησης της μάζας, οι τηλεοράσεις ντε, κάτι ουσιαστικό, πέρα από την λεηλασία της περιουσίας  αθώων πολιτών; Όλα αυτά τα ερωτήματα μα και πολλά άλλα, καθόλου διαφορετικά από αυτά που σε απασχολούν κι εσένα, βομβάρδιζαν το μυαλό μου.

Αποτέλεσμα ήταν, το κυνήγι και ότι περιστρέφεται γύρω από αυτό να παραμεριστεί, να ξεχαστεί υπό το βάρος της αγωνίας της επιβίωσης.

Φύρανε το μυαλό μου και σκοτείνιασε. Δεν κατάλαβα πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο και ήρθε η Δευτέρα. Μου ξέφυγε τόσο η σύνταξη του κειμένου που διαβάζεις αναγνώστη μου, όσο και η ραδιοφωνική παρουσία του προέδρου της ΚΣΕ στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησιάς της Μητρόπολης Σύρου.

Ναι καλά διαβάζεις, μην γουρλώνεις τα ματάκια σου. Ο πρόεδρος της μαμάς ΚΣΕ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει με όλους τους φορείς της κοινωνίας που ζούμε και με αφορμή την προσφορά που έκανε, δηλώνοντας αρωγός στην προσπάθεια της Μητρόπολης να συνδράμει όσους περνούν δύσκολα αυτές τις ώρες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ομοσπονδιακού θηροφύλακα κ. Ξαγοράρη.

Ο κ. Παπαδόδημας έκανε γνωστό στο Κυκλαδίτικο ραδιοφωνικό κοινό το κοινωνικό πρόσωπο της Συνομοσπονδίας και όλων των κυνηγετικών οργανώσεων, αναφέροντας τις δράσεις στις οποίες έχουν πάρει μέρος. Η Θηροφυλακή και το έργο της είχαν μερίδιο στον ραδιοφωνικό χρόνο, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Νικολαϊδης και κάποιοι προκάτοχοί του.

Η δική μου άποψη για αυτήν την κίνηση είναι πέρα του δέοντος θετική, αφού έχω γανιάσει να λέω ότι υστερούμε σε επικοινωνιακό επίπεδο σε σχέση με τα «πράσινα» παιδιά. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό, αλλά μέχρι ενός ορίου και έως ότου δεν σε θίγει, ή, τουλάχιστον, δεν σε καθιστά υποδεέστερο των άλλων.




Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 15/2/2012.