ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κυνηγετικοί Χαιρετισμοί στην Σύρα.





ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29/3/2013  ΚΑΙ  ΩΡΑ  17.30 ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ 
(ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ)
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΤΙΜΗΣΕΤΕ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΣΑΣ.

Σοφές παρενέσεις από τον Ωρίωνα.

ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr


Αθήνα, 27/03/2013
Προς: Συναδέλφους κυνηγούς
Κοιν: Κυνηγετικές Οργανώσεις
Κυνηγετικά κλπ ΜΜΕ και ιστοσελίδες
Επαγγελματίες του χώρου μας
Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα
Θέμα: Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες των Κυνηγετικών Συλλόγων
Συνάδελφε κυνηγέ,
αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πολλοί κυνηγοί ασκούν έντονη κριτική προς τις κυνηγετικές οργανώσεις. Ακούμε συχνά στα κυνηγετικά στέκια, κυνηγούς να παραπονούνται ότι "ο σύλλογός μου δεν κάνει τίποτα", "είναι μόνο για τις άδειες", κλπ. Όμως, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων προβλέπει τη διενέργεια αρχαιρεσιών κάθε δεύτερο έτος, δίνοντας έτσι δυνατότητα τακτικής αξιολόγησης της εκάστοτε διοίκησης και εκλογής νέων, ικανότερων στελεχών.
Επομένως, αγαπητέ συνάδελφε, για ό,τι κάνει αλλά κυρίως για ό,τι δεν κάνει ο σύλλογός μας, ο καθένας από εμάς φέρει ένα σημαντικό μερίδιο της ευθύνης. Μην κοιτάς τι δεν έκαναν ή τι έκαναν στραβό οι... άλλοι! Όλα αυτά δεν αποτελούν άλλοθι για τη δική σου απραξία. Κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος για να βοηθήσεις τον κυνηγετικό σύλλογό σου και το κυνήγι γενικότερα!!
Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες (εκλογές) των αναγνωρισμένων κυνηγετικών μας συλλόγων σε όλη την επικράτεια. Αν και αποτελεί ευθύνη της εκάστοτε Διοίκησης να ενημερώνει τα μέλη σχετικά με τις ημερομηνίες, καλό θα ήταν να μην περιμένεις ιδιαίτερη πρόσκληση. Τηλεφώνησε, σήμερα κιόλας, στο σύλλογό σου και μάθε, όχι μόνο πότε θα γίνει η γενική συνέλευση αλλά κυρίως ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Συνεννοήσου με την παρέα σου, δείτε ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος, ποιος έχει περισσότερο χρόνο και υποστηρίξτε την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του συλλόγου.
Είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η ενεργός συμμετοχή όλων μας. Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων χρειάζονται ανανέωση, χρειάζονται νέα μέλη, δραστήριους ανθρώπους, με όρεξη και διάθεση για δουλειά και δημιουργία. Γιατί το μέλλον του κυνηγίου στην πατρίδα μας βρίσκεται και στα δικά μας χέρια. Συστρατεύσου λοιπόν στο πλευρό του συλλόγου σου, μέσα ή/και έξω από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Κυνήγι μας χρειάζεται όλους, ως ενεργά μέλη και όχι ως παθητικούς παρατηρητές.
Ας ελπίζουμε ότι μέσα στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, το κυνήγι θα καταφέρει να διατηρηθεί αλώβητο, ελεύθερο και παραδοσιακό και όχι μαντρωμένο σε ρεζέρβες ως προνόμιο των ολίγων.
Ευχόμαστε Καλή Δύναμη σε όλους.
Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας
orionstamp Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου