ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Γνωμοδότηση ΑΠ για τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας.


Με την υπ’ αριθμό 5/2010 γνωμοδότησή του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής αναφέρει ότι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας, που προσελήφθησαν μετά το 2003, μπορούν να ασκούν ανακριτικά καθήκοντα, σε αντίθεση με όσους έχουν προσληφθεί προ του 2003.

Στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι η εν λόγω διάκριση οφείλεται στο γεγονός ότι οι προσλήψεις μετά το 2003 έγιναν με άλλες προϋποθέσεις, ενώ, επισημαίνεται παράλληλα ότι ο Ν. 3208/2003 θέλησε να δώσει την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου μόνο στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας που προσλήφθηκαν μετά το έτος 2003.

Τη γνωμοδότηση του κ. Κονταξή ζήτησε με σχετικό ερώτημα η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


ΠΗΓΗ: http://kynhgotopos.blogspot.com/
===================================================


Δυο άρθρα το ένα πίσω από το άλλο με σχετική ουσία. Ο ρόλος των δικών μας θυροφυλάκων και ο ρόλος των Αγροφυλάκων, οι οποίοι αμφότεροι υπάγονται στο ΥΠΕΚΑ.

Όπως διαβάσαμε και στο περιοδικό "Κυνήγι" του Ελεύθερου Τύπου, οι αρμοδιότητες των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, περνούν ξανά από κρίση.

Από την μια οι Δασοφύλακες ανησυχούν για το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλάται, εν μέσω κρίσης, για να πληρωθούν θέσεις για επικοινωνιακούς σκοπούς της προηγούμενης κυβέρνησης και από την άλλη, η ξαφνική ανησυχία της Γεν. Διεύ/σης Δασών για το αν οι παλαιότεροι Θυροφύλακες μπορούν και πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά πλέον, λόγω προϋπηρεσίας! Τώρα θα πρέπει να ζητάμε τα δικαιολογητικά πρόσληψης από τον κάθε θυροφύλακα, για να τον αφήσουμε να μας κάνει έλεγχο; Φαύλος κύκλος πάει να ανοίξει με μηνύσεις, κατά θυροφυλάκων, για υπέρβαση καθήκοντος.

Για να δούμε, τι μας ετοιμάζουν πάλι...