ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ότι τους συμφέρει και ότι δεν τους θίγει!


Κάτι μου λέει, ότι και σε αυτή την διαβούλευση έχουμε "μια από τα ίδια" της προηγούμενης. Έστειλα κι εγώ την άποψή μου, όχι κάτι συγκεκριμένο, τις σκέψεις που είχα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή και ακόμα περιμένω να τις δω στον "αέρα". Αντιθέτως, βλέπω και αναρτούνται απόψεις απο άτομα των οποίων τα ονόματα κάτι μου λένε! Έσκασε μύτη και ένα αντικυνηγετικό σχόλιο από κάποιον που δεν το περίμενα, κάτοικος νησιού που οι συντοπήτες του έχουν ίδια κυνηγετική φήμη με αυτή του Αλί Μπαμπά και των 40 στα Δωδεκάνησα! Μάλλον από αυτό ορμόμενος έκρινε τα αλλότρια του κυνηγίου! Εξέρεση αποτελεί (μέχρι στιγμής) η άποψη του Administrator του Kynigos.net. Δημοσιεύω, μόνος μου, λοιπόν τα χαμπέρια που έστειλα στην κ. green Τίνα στην κατηγορία "ΣΚΟΠΟΣ".
Αφού εγώ δεν τα λέω καλά και επιστημονικώς τεκμηριωμένα, θα ήθελα να δω σχόλια απο τις δικές μας Οργανώσεις, τους "δικούς μας επιστήμονες", όπως μου λέει και κάποιος φίλος σε σχόλιο άλλης ανάρτησης. Ένας Πρόεδρος ενός Συλλόγου να βγεί και να πει δυο λόγια, επώνυμα όμως αναφέροντας την ιδιότητα του.
===========================================================

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέμε εμείς, ο απλός λαός, κυρία Υπουργέ και δεν έχουμε άδικο. Σαν πολίτης που πρώτα σέβεται τον εαυτό του και αναγνωρίζει τις ευθύνες που έχει απέναντι στην χώρα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και μεγαλώνει τα παιδιά του και μετά με την ιδιότητα του κυνηγού, που έχει ευθύνη μα και δικαιώματα απέναντι στην πολιτεία, επιτρέψατε μου να συμφωνήσω και να χειροκροτήσω τον «σκοπό» του σ/ν που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ να καταθέσει προς ψήφιση.

Αυτά που με κάνουν να είμαι αρκετά φειδωλός, είναι τόσο το διφορούμενο σε αρκετά σημεία, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν ανά περίπτωση, όσο και η μέχρι τώρα στάση που τηρείτε απέναντι στις Οργανώσεις μας και το ίδιο το κυνήγι. Είμαι σίγουρος –δεν μεροληπτώ- ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Έχοντας μια στρατιά από 250.000 «οπλίτες» εφεδρεία οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, εάν κληθούν, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την κατάρτιση των κρατικών λειτουργών, θα βοηθήσουν τόσο την βιοποικιλότητα της Ελληνικής υπαίθρου, όσο και την αειφόρα πορεία των ειδών.

Μην ξεχνάτε κυρία Υπουργέ, ότι οι Κυνηγητικές Οργανώσεις ενισχύουν τον κρατικό κορβανά με πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σε αντίθεση με τις προσφιλείς σας ΜκΟ που απομυζούν πολλά παραπάνω τόσο από όλους τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, όσο και από το σύνολο των ευρωπαίων πολιτών. Σας γράφω αυτές τις γραμμές ορμώμενος από την τελευταία φράση σας:

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να «μιλά την ίδια γλώσσα» με τους εταίρους της, μια γλώσσα απλή, κατανοητή από όλους και αρκούντως προστατευτική για τον πολύτιμο φυσικό μας πλούτο.»

έχοντας την ελπίδα, ότι ακριβολογείτε και δεν περιορίζεστε σε λόγια φωτοβολίδες, ακολουθώντας την συνήθη τακτική των αγαπητών, κατά τα άλλα, εκλεκτών σας συναδέλφων βουλευτών και Υπουργών. Αν πραγματικά θέλετε η Ελλάδα να μιλά την ίδια γλώσσα κυρία Υπουργέ, δεν έχετε παρά να μας το αποδείξετε μέσω της νέας ρυθμιστικής θήρας που σε λίγο θα υπογράψετε. Μάθετε «τι», «που», «πως», «πόσο» και για «πόσο» συμβαίνει στην γειτονία μας την Ευρώπη και θα δείτε ότι είμαστε εμείς οι Έλληνες, που γνωρίζουμε πολύ καλά την έννοια της λέξης «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ».

Η αποστείρωση και ο αποκλεισμός δεν είναι πανάκια. Μπορούν να συμβαίνουν τα ΠΑΝΤΑ με μέτρο, τάξη και καλή βούληση αμφοτέρων των πλευρών.
Η «Πράσινη ανάπτυξη» μπορεί να επιτευχθεί μαζί και μέσα από το κυνήγι. Η Βιοποικιλότητα μπορεί να αντλήσει εμπειρίες και πληροφορίες μέσα από αυτό και αν μη τι άλλο να εξασφαλιστεί και διασφαλιστεί.

Η άποψη μου μπορεί να μην είχε κάτι το άμεσα ουσιαστικό να προσφέρει σε σας και όσους έχουν ασχοληθεί με το σ/ν. Προτείνει όμως να ακούτε όλους τους εταίρους που δραστηριοποιούνται μέσα στην φύση και δη, αυτούς που κόπτονται περισσότερο για την αειφόρο πορεία της.

Τέλος κλείνοντας να πω, ότι μπορεί σε σας η λέξη εκλογές να μην σημαίνει τίποτα. Σημαίνει όμως πολλά – πιστέψτε με – τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος σας!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Κάποιος που ελπίζει στις καλές και άδολες προθέσεις σας.

Βασάλος Νίκος, Μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου και Έλληνας εθελοντής φορολογούμενος πολίτης.