ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κύριε ελέησον...!

Παπάς συνελήφθη για λαθροθηρία...

 Αυτή είναι είδηση προς τέρψιν για να πάνε κάτω τα φαρμάκια των μέτρων που μας παίρνουν σε καθημερινή βάση τα κοράκια της εξουσίας: «συνελήφθησαν παπάς και υιός σε περιοχή της Αρκαδίας την Παρασκευή το ξημέρωμα (σήμερα δηλαδή) να κυνηγάνε λάθρα λαγούς; αγριογούρουνα; ποιος ξέρει;».

Μικρό ή μεγάλο το κακό, είναι δυστυχώς ένα καθημερινό φαινόμενο από τους σαλτιμπάγκους της παρανομίας που νέμονται τις νυχτιές τα βουνά και τα λαγκάδια.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα – όχι επειδή ήταν παπάς ο συγκεκριμένος λαθροθήρας, αλλά διότι την Παρασκευή το πρωί κατά τις 11.00, έπρεπε να ψάλει στην εκκλησία της ενορίας του νεκρώσιμη λειτουργία

Περίμεναν οι συγγενείς της εκλιπούσης (όπως μάθαμε) να πάει να τελέσει ο παπάς το μυστήριο, αλλά αυτός βρισκόταν στα κρατητήρια της Βυτίνας. Με καθυστέρηση η Μητρόπολη Γόρτυνος κ Μεγαλοπόλεως έστειλε άλλον παπά για να τελέσει την εξόδιο ακολουθία. Καθυστερημένος πολύ εμφανίστηκε στον άμβωνα και ο συλληφθείς παπάς και από κοινού έψαλλαν κανονικά και απρόσκοπτα.

Απορίας άξιο είναι το ότι ο παπάς δεν πέρασε από αυτόφωρο όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Θα είχε φαίνεται την θεία φώτιση…….