ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.



Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!

Έκλεψαν 600 πέρδικες απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θήβας


Τα πουλιά που φιλοξενούνται στα κλουβιά του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας, έβαλαν στο μάτι άγνωστοι. Οι δράστες έσπασαν τα λουκέτα του κλωβού και πήραν πάνω από 600 Νησιώτικες πέρδικες, που φιλοξενούνταν εκεί, ενώ μεγάλος αριθμός ξέφυγε από την πόρτα του κλωβού που άφησαν ανοιχτή.

Οι κλωβοί εξοικείωσης χρησιμοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για την απελευθέρωση των περδίκων με την τεχνική της απελευθέρωσης των Νησιωτικών περδίκων.Παρέχεται, δηλαδή, στα πουλιά μια περίοδος αιχμαλωσίας μέσα στον κλωβό, όπου γνωρίζουν και προσαρμόζονται στο φυσικό περιβάλλον και μετά απελευθερώνονται.

Κτηνοτρόφος της περιοχής ειδοποίησε την Θηροφυλακή της Θήβας!«Διαπιστώσαμε ότι είχαν κόψει τα λουκέτα του κλωβού, έχουν πάρει περισσότερες από 600 πέρδικες, 1.000 φιλοξενούνταν, και εικάζουμε ότι προορίζονται για εμπόριο» μας λέει ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ευάγγελος Μήτρου, ενώ ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας Δημήτρης Κοκοντίνης επεσήμανε πως έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν οι δράστες.

Το Μέλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ε. Δράκος από την πλευρά του, ειδοποιεί όλους τους κυνηγούς προκειμένου να ειδοποιήσουν άμεσα τον Σύλλογο ή την Ασφάλεια Θήβας σε περίπτωση που αντιληφθούν Νησιώτικες πέρδικες σε χώρους ή στο εμπόριο.Το ίδιο βράδυ, άλλοι ή οι ίδιοι άγνωστοι, έσφαξαν και πήραν τον τράγο από παρακείμενη στάνη.
ΠΗΓΗ: http://karteri.wordpress.com
===========================================================

-Ελάτε να πάρετε ωραία πουλάκια, πέρδικες, παπάκια, χηνάκια, κοτοπουλάκια. Όλα εμβολιασμένα. Ο παραγωγόοοος...!!!

Σε λίγες μέρες, θα τον ακούσουμε!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Από το γραφείο τύπου του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου ανακοινώνεται,
Στις 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 11.00΄ π.μ. στο γραφείο του κυνηγετικού συλλόγου ‘Ανδρου στην χώρα της Άνδρου, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθεί μια (1) Πέρδικα, που κατασχέθηκε από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Νικόλαο Κακλαμάνη, η οποία θηρεύθηκε παράνομα για την οποία συνέταξε με ημερομηνία 26-9-10 έκθεση κατασχέσεως.

Τιμή ‘Α προσφοράς καθορίστηκε το ποσό 5 Ευρώ ήτοι 10 Ευρώ ανά κιλό με το Φ.Π.Α.
Λήξη διαδικασίας, κατοχύρωσης πλειοδότη 11.50

ΠΗΓΗ: http://ksandrou.blogspot.com