ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τι άλλο θα ακούσουμε!


Μια περίεργη υπόθεση λαθροθηρίας έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Κυκλαδονήσι.

Συνελήφθη επισκέπτης κυνηγός από την Θεσσαλία, ο οποίος όντας φιλοξενούμενος μέλους του Δ.Σ. του κυνηγετικού συλλόγου, επιδόθηκε σε κυνήγι λαγού!
Μετά από πληροφορίες που είχε ο Πρόεδρος από αυτόπτες μάρτυρες, ο λαθροθήρας συνελήφθη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το παράξενο και το μεμπτό δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το γεγονός ότι το υψηλόβαθμο μέλος του Δ.Σ. που φιλοξενούσε τον Θεσσαλό, υπέδειξε ο ίδιος στον φερόμενο λαθροθήρα το μέρος για να κάνει το «κέφι» του!

Όταν ρωτήθηκε δε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη, απάντησε αφοπλιστικά λέγοντας ότι «Του έχω μεγάλη υποχρέωση, γιατί κάποια στιγμή με είχε πάει στο μέρος του για κυνήγι κάπρου...μέσα στο καταφύγιο»!
Ο Πρόεδρος του συλλόγου σκέφτεται σοβαρά την αποπομπή του μέλους, το οποίο έχει την ηθική ευθύνη αυτής της βλακώδης ενέργειας εις βάρος τόσο του θηραματικού πλούτου του νησιού και του ίδιου του κυνηγίου, όσο και του προφίλ όλων των κυνηγών του νησιού.

Το ψάρι λοιπόν βρωμάει από το κεφάλι και σίγουρα κάποιοι, νιώθουν εσφαλμένα το κυνήγι «μαγαζί» τους!
Πρόεδρε στάσου στο ύψος των περιστάσεων και στείλε σπίτι του το παλικάρι. Αυτές οι υποχρεώσεις ρε παιδί μου, παντού δημιουργούν καταστάσεις για σφαλιάρες…!

Να επισημάνω εδώ ότι αυτή η υπόθεση καταδεικνύει ότι οι λαθροθήρες και οι ανεγκέφαλοι, δεν κατάγονται όλοι από την Σύρο!!!

Τα ονόματα και το νησί δεν κοινοποιούνται, για τον λόγο ότι η υπόθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Νέο τεύχος Τύπος Κυνήγι.


Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αυτήν την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!