ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή! Οι κατάρες των οικ(Ω)λόγων πιάνουν...

Σοβαρός τραυματισμός κυνηγού!

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 αυτοτραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κυνηγός –μέλος του Συλλόγου μας στην περιοχή Κάτω Κωστηλάτας Θεοδωριάνων. Ο τραυματισμός του συναδέλφου, ο οποίος ήταν πολύ σοβαρός και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, προκλήθηκε λόγω πτώσης του κυνηγού με συνέπεια την εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού του όπλου.

Ο κυνηγός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Άρτας.

Για άλλη μια φορά και αφορμή το δυσάρεστο αυτό συμβάν, εφιστούμε την προσοχή των κυνηγών και να τηρούνται απαραιτήτως όλοι οι κανόνες ασφαλείας των κυνηγετικών όπλων.

Ημιανάπαυση από το δασαρχείο Δράμας!

Το Δασαρχείο Δράμας με σημερινή του επιστολή - ανακοίνωση που απέστειλε με φάξ στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου, αναιρεί την τελευταία απόφασή του για απαγόρευση θήρας σε όλη την βόρεια πλευρά του ποταμού Νέστου και για όλο τον ορεινό όγκο και περιόρισε την απαγόρευση εκεί που την είχε ορίσει αρχικά με την πρώτη απαγορευτική διαταξή του στις 4/1/2012.

Δηλαδή, η απαγόρευση που θα συνεχίζει να ισχύει αφορά βόρεια της οριογραμμής όπως παρατίθεται παρακάτω:

"Η οριογραμμή ξεκινάει από τις πηγές Αρκουδορέματος Παρανεστίου, ακολουθεί το ρέμα προς τα κατάντη μέχρι τον οικισμό των Διπόταμων. Από εκεί ακολουθεί την δασική οδό και διερχόμενη από το Εργοτάξιο Λεπίδα, καταλήγει στο Εργοτάξιο Στάμνας. Έπειτα ακολουθώντας το δασικό δρόμο ο οποίος καταλήγει στο Παλιό Δασικό Εργοτάξιο Ζαρκαδιάς, ακολουθεί την νοητή γραμμή Πυραμίδα 142 - Ράχη Πυραμίδων και εισέρχεται στο Κ.Α.Ζ. Αετοράχης, το οποίο το τέμνει εγκάρσια μέχρι το παλιό Δασικό Εργοτάξιο Φιντέρνας και συνεχίζει νοητά μέχρι τα Ερείπια Κλειστών. Απο τα Ερείπια Κλειστών ακολουθεί την δασική οδό η οποία διέρχεται από τον οικισμό της Σκαλωτής, τα Καλύβια Τσιλιγγίρη, τα Ερείπια της Τριζενίτσας όπου συναντά την δασική οδό Καλλικάρπου - Μεγάλης Παναγίας, την οποία και ακολουθεί μέχρι το Δασικό Εργοτάξιο Μεγάλης Παναγίας την οποία και ακολουθεί μέχρι το Δασικό Εργοτάξιο Μεγάλης Παναγίας, και κλείνει την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, όπου είναι και τα όρια περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Δράμας".


ΠΗΓΗ: http://ksdoxatoy.blogspot.com