ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σιγά μην μας άφηναν να πάρουμε ανάσα!


Φρένο στους «χρυσοθήρες» της Μεσογείου.

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της από τις θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου.
Από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως ζημιογόνα, τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

«Και εδώ μοιραία μπαίνει το ερώτημα: για πόσο ακόμα θα επιμένουμε σε τεχνολογίες με χαμηλή αποδοτικότητα και σημαντική επιβάρυνση για το περιβάλλον και εμάς τους ίδιους, την ίδια ώρα που η νέα εποχή υπόσχεται πιο αποδοτικές, καθαρές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές λύσεις που βασίζονται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»;

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι φωνές που υποστηρίζουν την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μεσογείου ως τη μαγική λύση ή τη χρυσή ευκαιρία που θα δώσει διέξοδο, ολοένα και πληθαίνουν.

«Τα σχέδια όμως που προωθούνται, ως απέλπιδες προσπάθειες αναζωογόνησης των οικονομιών, στηρίζονται σε μια πρώτη ύλη με ημερομηνία λήξης, καθώς και σε πρακτικές που απειλούν το θαλάσσιο περιβάλλον και υπονομεύουν το μέλλον των μεσογειακών λαών».

«Με το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων να βρίσκεται αυτές τις ημέρες υπό διαβούλευση, μπαίνει επισήμως πλέον και η Ελλάδα στο παιχνίδι της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μεσογείου», τονίζει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

«Ήρθε πλέον η στιγμή ως πολιτεία, αλλά και ως κοινωνία, να επιλέξουμε: θα συνεχίσουμε να βασίζουμε τη ζωή μας σε ένα αυτοκαταστροφικό και αδιέξοδο ενεργειακό μοντέλο ή θα αποφασίσουμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, υποστηρίζοντας βιώσιμες ενεργειακές λύσεις»;

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της Ελλάδας και της Μεσογείου από τις θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όλες οι υπογραφές θα συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα που θα συνοδεύει το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο και θα κατατεθεί σε Εθνικές Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και UNEP/MAP.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr
===================================================

Από την μέρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, κατάλαβε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν, ή, ότι αυτά που υπάρχουν δεν φτάνουν, είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές λύσεις για την οικονομική σωτηρία της χώρας. Οι λύσεις αυτές είχαν να κάνουν με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, ο ποιος θα έφτανε όχι μόνο να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά να μετατρέψει την ψωροκώσταινα, σε εμιράτο!!!

Ξαφνικά, αντί να πιαστούμε από τα μαλλιά μας - όχι απαραίτητα από τα δικά μου, ως άλλοι πνιγμένοι, ξυπνά μέσα μας η οικολογική μας συνείδηση και διάφορες ψευτο-οικολογικές οργανώσεις, μαζεύουν υπογραφές για να μην θιγεί το περιβάλλον…τάχα μου τάχα μου! Από την άλλη, η κ. ΥΠΕΚΑ απομονώνει περιοχές μεγάλου ορυκτού ενδιαφέροντος χαρακτηρίζοντας τις ΖΕΠ, NATURA κτλ. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει καμία δραστηριότητα εντός αυτών.

Σκεφτείτε το καλά πριν βάλετε την υπογραφή σας σε τέτοια φιρμάνια, που θα συνοδεύονται από κείμενα που δεν θα δείτε και δεν θα γνωρίσετε ποτέ το περιεχόμενό τους.

Και ο νοών νοείτο!

Νεκρά Ψάρια και Πουλιά μια έρευνα ΣΟΚ !


Νεκρά Ψάρια και Πουλιά.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένα άνευ ιστορικού προηγουμένου φαινόμενο.
Σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου παρατηρούνται νεκρά πτηνά και νεκρά ψάρια που ξεβράζει η θάλασσα. Αυτό για πολλούς παραπέμπει σε προφητείες από την Αποκάλυψη του Ιωάννη και για άλλους απλά είναι ένα φαινόμενο προς παρατήρηση.

Οι απαντήσεις στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν μοιάζουν να είναι πειστικές και έτσι η εφημερίδα Pravda με ένα άρθρο του δημοσιογράφου ερευνητή Timothy Bancroft-Hinchey θέτει το θέμα σε μία βάση διαφορετική που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά και ανησυχίες σε συνδυασμό με άλλες έρευνες π.χ την κατά 48 ώρες νωρίτερα ανατολή του ηλίου στην Γροιλανδία από την Πολική Νύχτα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com