ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Λαθροκυνηγός επιτέθηκε σε θηροφύλακα με ψαλίδι κλαδέματος!

Τον έσωσε το αλεξίσφαιρο.

Ηλικιωμένος λαθροκυνηγός επιτέθηκε και κάρφωσε ψαλίδι στο δεξί μέρος του στήθους θηροφύλακα, ο οποίος σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρό του. 

Συγκεκριμένα, ομάδα από θηροφύλακες εντόπισαν στη Ρόδο έναν 72χρονο ηλικιωμένο που κυνηγούσε παράνομα και τον κάλεσε να πετάξει το όπλο του. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, ακολούθησε πάλη με τον 72χρονο και όταν ο θηροφύλακας κατάφερε να του αρπάξει από τα χέρια το όπλο, ο 72χρονος έβγαλε από την πίσω τσέπη του παντελονιού του μια ψαλίδα με την οποία κάρφωσε τον θηροφύλακα στο στήθος! Ο θηροφύλακας, ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σε βάρος του 72χρονου ο επικεφαλής της ομάδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ με τη σειρά του ο 72χρονος κάνει λόγο για τραυματισμό του έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη από τους θηροφύλακες.

Οι θηροφύλακες πάντως υποστηρίζουν ότι ο 72χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέφτοντας από ύψος τριών ή τεσσάρων περίπου μέτρων την ώρα της καταδίωξης. Με εντολή της αρμοδίας εισαγγελέως υπηρεσίας ο 72χρονος βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου φρουρούμενος από τους αστυνομικούς και αναμένεται μόλις πάρει εξιτήριο να βρεθεί αντιμέτωπος με την εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr