ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Οικολόγοι και οικ(ω)λόγοι.


ΦΩΤΟ: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.GR
Η αίσθηση του χαμού ενός δικού μας ανθρώπου κάθε φορά που μια οικοδομή, ή μια φωτιά καταπίνουν έναν κυνηγότοπο στο νησί μου είναι η επίγευση που μένει στα χείλη όλων όσων αισθανόμαστε την ύπαιθρο σπίτι μας.

Χθες το απόγευμα θρηνήσαμε άλλον έναν κυνηγότοπο εδώ στην Σύρα, αφού το όρος Γερούσι παραδόθηκε στις φλόγες από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία. Τα αίτια, όποια κι αν ήταν, φυσικά και δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα του οποίου, ευτυχώς, οι πληγές περιορίστηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και όλων αυτών που γνωρίζουν ότι κάθε σπιθαμή γη έχει την δική της μοναδική αξία, η οποία δεν μετριέται σε ευρώ.

ΦΩΤΟ: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.GR
Η αγωνία ήταν πολύ μεγάλη και η κατάσβεση αρκετά δύσκολη, αφού οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη την στιγμή ήταν μεγάλης έντασης.Τέλος καλό, όλα καλά κατά το ήμισυ. Τα καψάλια περιορίστηκαν στην "καθαρή" πλευρά του βουνού στερώντας μόνο κάποιες λίγες, πολύτιμες αρεφτιές. Δεν στάθηκαν όμως το ίδιο τυχερά και κάποια πρόβατα που έβοσκαν εκεί, αφού εγκλωβίστηκαν και κάηκαν.



Το μέλημα αυτού του άρθρου δεν είναι η ειδησιογραφική καταγραφή ενός γεγονότος περιορισμένης έκτασης, που ούτως ή άλλως έγινε την ώρα που έπρεπε από αυτούς που έπρεπε. Νιώθω την ανάγκη να καυτηριάσω το γεγονός της παντελούς απουσίας όλων αυτών που ιδρώνουν (!) να μας πείσουν ότι νοιάζονται για την φύση και την άγρια ζωή. Κοντολογίς, ΚΑΝΕΝΑΣ οικ(ω)λόγος δεν άφησε την σκιά του δέντρου, ή της ομπρέλας που τον φιλοξενούσε, ούτε τον αφράτο καναπέ του για να δώσει ένα χεράκι να σωθεί η χλωρίδα, η οποία ξεκουράζει τα αθώα πουλάκια που τόσο αγαπούν τα παιδιά των λουλουδιών. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αποτελούντο από τους άντρες της πυροσβεστικής, περίοικοι της περιοχής και όχι μόνο και, φυσικά, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.

ΦΩΤΟ: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.GR

Πλέον τα περιστατικά που τα μέλη του συλλόγου μας έχουν δώσει το παρόν είναι πάρα πολλά. Ίσως να είναι η απτή απόδειξη ότι μόνο αυτός που βιώνει την φύση μπορεί να εκτιμήσει την αξία της!

Ίσως αυτό το έντονο, βροντερό "παρόν" να ανάγκασε κάποιους να συμπεριλάβουν τα μέλη του συλλόγου στις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, έναντι των φραπεδομάχων οικ(ω)λόγων του καναπέ.

Κι αυτοί όλοι στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ...βρε δε βαριέσαι αδερφέ!!!