ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τα όπλα και...τα μάτια σας!

Μπήκε στο αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας για να καταγγείλει ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει μια αποθήκη που διατηρεί στην περιοχή και βρέθηκε με χειροπέδες ένας 52χρονος.
Κι αυτό γιατί οι δράστες δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν και πήραν το κυνηγετικό του όπλο.
Σαν να μην έφτανε που κατηγορήθηκε για πλημμελή φύλαξη οπλισμού, ο 52χρονος αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής αφού μια γρήγορη έρευνα των αστυνομικών απέδειξε ότι η άδεια κατοχής για την κυνηγετική καραμπίνα που του έκλεψαν είχε λήξει.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Ανάλογους μπελάδες αντιμετωπίζει και ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που έγινε στόχος διαρρηκτών στην πόλη της Ρόδου.
Όταν κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι άγνωστοι του είχαν κλέψει διάφορα κοσμήματα, ρολόγια και ένα κυνηγετικό όπλο, βρέθηκε κατηγορούμενος για πλημμελή φύλαξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος με την φύλαξη του όπλου. Οφείλουμε, οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων, να έχουμε καλά φυλαγμένα τα όπλα μας. Ένα ερμάριο ασφαλείας για το όπλα και ένα συναγερμός είναι απαραίτητα. Επίσης, τα όπλα πρέπει να είναι φυλαγμένα στο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και όχι σε αποθήκες κτλπ. Έαν κάποιος μπεί στο σπίτι μας και κλέψει το κυνηγετικό μας όπλο η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να κάνει έλεγχο στο σπίτι για τα μέτρα φύλαξης του όπλου που έχουμε πάρει. Εάν αυτά δεν κριθούν ικανοποιητικά θα υποβληθεί αυτεπάγγελτα μήνυση για ελλειπή φύλαξη του όπλου.
Σημειώστε ότι σε κάθε περίπτωση υποβολής μήνυσης για θέματα όπλων, η αστυνομία μπορεί να κατάσχει και όλα τα υπόλοιπα όπλα που τυχόν κατέχουμε.
ΠΗΓΗ: ihunt.gr

Λευκός καπνός στο Δοξάτο!

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΗΣ 19.05.2013

  Στο Δοξάτο σήμερα Κυριακή 19.05.2013  και ώρα 09:30 π.μ. στο εντευκτήριο του κ.Καρατζόγλου Λάκη, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέο τεύχος Τύπος ΚΥΝΗΓΙ.

Μαχόμενο περιοδικό για μαχόμενους αναγνώστες. Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 22/5/13 και κάθε Τετάρτη, με τον Ελεύθερο Τύπο. Αν σέβεστε την κυνηγετική σας υπόσταση, μην το χάσετε!