ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...Ενημέρωση...ενημέρωση...


Ένα εκτενές ρεπορτάζ 7 σελίδων περιείχε το νέο τεύχος του Ελεύθερου Τύπου «Κυνήγι».
Περί κυνηγετικών blogs ο λόγος και 4 συνάδελφοι κυνηγοί, κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τον ηλεκτρονικό τύπο την αιτία και την αφορμή της δημιουργίας ενός blog.

Κοινή συνιστώσα όλων ήταν η πολυπόθητη ενημέρωση της μικρής, και συνάμα τόσο μεγάλης, κοινωνίας των κυνηγών. Η δίψα για να ακουστή η φωνή τους πιο «έξω», πιο δυνατά, να ταράξει λιμνάζοντα νερά. Να φωνάξει δυνατά ότι «Τα χαϊβάνια ξύπνησαν και ανακάλυψαν ότι εκτός από κοπτήρες, έχουν και κυνόδοντες» όπως χαρακτηριστικά είπε ο συνάδελφος και κατά κόσμων Ευροβολέας Γιώργος Αποστολόπουλος.

Από την Σερβία ο καλός φίλος Γιώργος Ξανθόπουλος ασχολείται με τα κυνηγετικά – περιβαλλοντικά δρώμενα της πατρίδας μας και όχι μόνο. Κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πως γίνεται κάποιος να μαθαίνει από τόσο μακριά «τι παίζει» εντός των συνόρων και κάποιοι άλλοι να μην μπορούν να μάθουν, τι συμβαίνει στον ίδιο τους τον σύλλογο! Ξέρετε, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει κτλ κτλ!

Από την άλλη μεριά του νομίσματος ο Κυκλαδίτης Τυραμόλας, ο Παντελής από την Άνδρο! Πότε τρέχει σε ημερίδες, συμβούλια, δεξαμενές, γράφει, απαντάει και δημοσιεύει, μόνο αυτός ξέρει. Αυτός σαν μέλος ενός θεσμικού οργάνου της φατρίας μας, αποδεικνύει προς έτερους τι κάνει κάποιος που θέλει να ζυμώσει. Με την επιμονή και την μεθοδικότητα του, βάζει με το ζόρι τις ειδήσεις μέσα ακόμα και σε άδεια κεφάλια!

Ο Άρτος του Δια από την άλλη, προσφέρει απλόχερα μεγάλες δόσεις ντροπής σε αυτούς που δεν έχουν, ή την κάνει γνωστή σε αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι αυτό που τους σηκώνει το πετσί, αλλά νομίζουν ότι κάνει ψύχρα!
Τι; Ξέχασα έναν; Μπα δεν νομίζω.

Το θέμα αγαπητοί συνάδελφοι είναι να σε θυμούνται οι άλλοι, όχι να θυμάσαι εσύ τον εαυτό σου! Αυτοί που πρέπει καλοί μου φίλοι με θυμούνται, με σέβονται, και με υπολογίζουν, όπως άλλωστε κάνω κι εγώ με αυτούς. Για τους υπόλοιπους, συγνώμη δεν θα μπορέσω!

Κλείνοντας να ευχαριστήσω την κ. Ειρήνη Κουτσάφτη, για τον χρόνο και τον χώρο που χαλάλισε για όλους εμάς που τρέχουμε για την «φανέλα».
Όλες η ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συναδέλφων είναι στα links.

Ελπίζω εσείς οι υπόλοιποι να καταλάβατε τώρα τι πάει να πει ενημερώνω, κάνω σαφές ή τουλάχιστον, έχω την διάθεση να το κάνω και το κάνω με την καρδιά μου και σωστά...
Κάντε υπομονή, έρχεται η ώρα για τις καμπάνες που μας έχουν λείψει τόσο καιρό. Σας άφησα και στρογγυλοκαθήσατε σαν ψιψίνες μπροστά στο τζάκι!