ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Χαμένος κόπος οι πέρδικες πατριώτη…!


Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Με περιμένατε το ξέρω. Να ‘με λοιπόν με φρέσκα και λαχταριστά νέα. Οι καμπάνες που σας έλεγα! Μια, μια χτυπάνε με την σειρά τους.

Η φωτογραφία δείχνει ένα χειρόγραφο ενός συναδέλφου που λέει: «Η Σύρος ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσει επαρκή πέρδικα για τους κυνηγούς της».
Έχει γραφτεί 2 χρόνια πριν και το κράτησα για να το βάλω στο μάτι του, όταν οι πέρδικες θα φώναζαν στα βουνά της Σύρας μας ξανά. Κάτι ήξερες Σ…υνάδελφε! Πολλές οι ατσίδες και διαφόρων χρωμάτων, πώς να γλυτώσουν τα πουλιά; Τρώνε από αυγά, νεοσσούς, μέχρι μεγάλα άτομα.

Κάποιος απορεί, από πού μαθαίνω εγώ τα τεκταινόμενα του συλλόγου και τα βγάζω όλα στον αέρα. Εγώ απλά βοηθώ τον Ταμία που αποφάσισε και ανάρτησε ανακοίνωση στην σελίδα του Συλλόγου για πλήρη ενημέρωση κυνηγετικών θεμάτων και που μόλις μετά από μια εβδομάδα αδρανεί, ή ενημερώνει επιλεκτικά!
Ακόμη γράφει κάτι σε άλλο σημείο περί εθελοντισμού, αλλά μάλλον ξέχασε να βάλει ότι όποιος βοηθήσει θα πληρώνεται, με αυγά, με πέρδικες ότι βρεθεί, εκεί θα τα χαλάσουμε;
Κάποιος άλλος, γνώμονα δεν έχει το καλό του συνόλου, αλλά να πάει κόντρα στις δικές μου αντιλήψεις και πιστεύω, εξοφλώντας συνάμα και προσωπικά χρέη, προσπαθώντας να εξαγοράσει την κυνηγετική συνείδηση των γειτόνων και να εξασφαλίσει την σιωπή τους σε ατασθαλίες που υποπίπτουν συχνά πυκνά οι όμοιοι του.
Κάποιος τρίτος, έχει παρεξηγήσει την θέση του μέσα στον Σύλλογο και νομίζει ότι από υπάλληλος έγινε αφεντικό, επειδή η σύμβαση έγινε αορίστου χρόνου. Άλλος έχει μαύρα μεσάνυχτα, άλλος άγεται και σύρεται λόγο σταυρών και χαμηλού iQ κι άλλος, ούτε ναι ούτε όχι, για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν. Η έννοια του άνανδρου δηλαδή!

Φυσικά αναφέρομαι στο χθεσινό συμβούλιο του Δ.Σ. του Κ. Σ. Σύρου και στα Σόδομα και Γόμορρα που έλαβαν χώρα μέσα στα γραφεία του. Η ημερήσια διάταξη είχε σαν θέμα την αποστολή, ή όχι, ατόμων περδίκων από το εκτροφείο μας σε όμορα νησιά. Έχουμε βλέπετε πλεόνασμα και πρέπει να συνδράμουμε κι άλλους φτωχούς συλλόγους! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι, από πού έμαθε ο σύλλογος της Πάρου για το πλεόνασμα και πρόλαβε κι έστειλε εγγράφως αίτημα! Άντε και κατανοώ το γεγονός να στείλουμε πέρδικες σε νησιά που κυνηγάμε πέρδικες, αν και είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος την δεδομένη στιγμή και ΜΟΝΟ. Να στείλουμε πέρδικες σε νησιά που δεν πατάμε και που όταν το κάνουμε κυνηγάμε αγριοκούνελα και αγριοπερίστερα, πώς να το καταπιώ; Ποιος χαφιές θέλοντας να αποπληρώσει προσωπικές υποχρεώσεις, ενημερώνει προ αποφάσεως συμβουλίου και εκβιάζει ψυχολογικά τους υπολοίπους να δεχτούν;

Ποιος είναι αυτός που έχει παρεξηγήσει την θέση του και νομίζει ότι ο Σύλλογος ανήκει σ’ αυτόν και την κλίκα του;

Σέβομαι απόλυτα την δεινή θέση του Προέδρου και την αναστάτωση που νιώθει και δεν συνεχίζω άλλο προς το παρόν. Υπόσχομαι όμως ότι στο άμεσο μέλλον θα τα βγάλω όλα στην φόρα – γιατί ξέρω – και θα σας κάνω γνωστότερα τα προφίλ των ατόμων που έχουμε στον Σύλλογο και που καθημερινά παραβιάζουν το καταστατικό του Συλλόγου μας, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την λειτουργία του.

Το δια ταύτα είναι ότι οι κόποι μας και μέρος των χρημάτων μας, θα πάνε πεσκέσι αλλού. Βέβαια ένα άλλο ερώτημα είναι το ύψος της προσφοράς και αν πραγματικά θα φτάσουν τα πουλιά για να μας καλύψουν όλους. Ίσως ο κ. Αντιπρόεδρος, η θηροφύλακας, ο Ταμίας και τα άλλα δυο παιδιά, να έχουν κανένα μαγικό ραβδάκι και να τα πολλαπλασιάσουν! Και για την ιστορία 2 ΟΧΙ, 4 ΝΑΙ και 1 ΛΕΥΚΟ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που δεν ήταν μυστική.

Έμαθα κιόλας ότι ετοιμάζεται η νέα σφραγίδα του Συλλόγου η οποία δεν θα έχει την Άρτεμις, αλλά ένα φτυάρι και ένα πακέτο δώρου! Αφού η πλειοψηφία αναλώνεται στο θάψιμο και στα δωράκια και όχι στο φιλοθηραματικό έργο βάση καταστατικού, θα στείλουν την Θεά να ξεκουραστεί! Η επωνυμία δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά μάλλον Σύλλογος Δωροθετών Λασπολόγων Σύρου θα ονομάζεται, εκ του έργου! Θα ήθελα να' ξερα όμως, το θάψιμο δεν σταματά ούτε μέσα στις εκκλησίες; Τέτοια μανία ποιά με εμένα; Θα πέσει φωτιά να σας κάψει βρε αθεόφοβοι υποκριτές!

Πρόεδρε καλό κουράγιο, τώρα το χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τώρα, που έπεσαν οι μάσκες! Δεν σε δικαιολογώ για τις λάθος επιλογές σου, απλά κατανοώ το δεινό της θέσης που έχεις έρθει. Εγώ σου τα έλεγα, εσύ δεν άκουγες!