ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Λαθροθήρες στη Κρήτη "έγιναν τσακωτοί" μαζί με τους λαγούς.

Δεν πρόλαβαν να γίνουν "λαγοί" και έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών των Τ.Α.Ε., τέσσερις λαθροθήρες στο Ρέθυμνο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη θήρα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για 4 άντρες ηλικίας από 21 έως 53 ετών οι οποίοι "έγιναν τσακωτοί" μετά τα μεσάνυχτα,  σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δ. Ρεθύμνου ενώ εκτός των άλλων κατασχέθηκε η μέχρι τότε λεία τους, δηλαδή τέσσερις λαγοί.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες κατά την διάρκεια που προέβαιναν στην παράνομη θήρα. Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τέσσερα (4) παράνομα θηράματα (λαγοί).
• Δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες. 
• Δύο (2) φορητοί προβολείς, συνδεδεμένοι σε ισάριθμες μπαταρίες παροχής ρεύματος.
• Δύο (2) μαχαίρια.
• Τριάντα τέσσερα (34) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, και 
• Ένας (1) μικρός φακός κεφαλής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την 01.10.2013 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

54χρονος σκοτώθηκε στο κυνήγι πέρδικας!

Τραγωδία το απόγευμα της Τετάρτης στη Μουργκάνα Φιλιατών, όπου 54χρονος έχασε τη ζωή του στο κυνήγι ορεινής πέρδικας, όταν δέχτηκε σκάγια στο λαιμό και έπεσε σε γκρεμό.
Ο άτυχος κυνηγός ζούσε στον Αρχάγγελο της Πρέβεζας. Στις έξι το απόγευμα πήγε για κυνήγι ορεινής πέρδικας, μαζί με τρεις φίλους του.
Το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνέβη όταν σηκώθηκε ένα κοπάδι από πέρδικες και οι κυνηγοί έσπευσαν να πυροβολήσουν.
Κάποια σκάγια βρήκαν τον άτυχο άνδρα στον λαιμό και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει σε γκρεμό βάθους 200 μέτρων.
Στην περιοχή του δυστυχήματος, σε δύσβατη περιοχή των Φιλιατών, πήγαν αστυνομικοί και πυροσβέστες από την Θεσπρωτία, καθώς και άνδρες της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα, προκειμένου να ανσύρουν την σορό του 54χρονου από τη χαράδρα.

Απαγόρευση θήρας για ένα χρόνο στα καμένα της Σερίφου.

Η απόφαση από την Διεύθυνση Δασών και ο χάρτης με την περιοχή.