ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Είδηση από τον Ωρίωνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντίθετοι στις λιγοστές ευκαιρίες ανάπτυξης στη δοκιμαζόμενη επαρχία.
Πρόσφατα, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, κ.Μ.Τρεμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρώντας να ακυρώσει την κατασκευή φράγματος επί του ποταμού Αλιάκμονα στο ύψος του Νεστορίου Καστοριάς. Ο κ.Τρεμόπουλος, στην ερώτησή του, υιοθετεί και προβάλει σχεδόν αυτολεξεί τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της ΜΚΟ «Καλλιστώ» γεγονός που εγείρει ερωτηματικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επάρκεια της τεκμηρίωσης και την σκοπιμότητα των θέσεων του.
Με τη συγκεκριμένη ερώτηση, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων αποδεικνύεται πως αγνοεί προκλητικά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία και προσπαθεί με κάθε μέσο, (παραπληροφόρηση - κινδυνολογία), να ακυρώσει μία από τις ελάχιστες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στην ασφυκτική και καλπάζουσα ανεργία της περιοχής, προβάλλοντας αυθαίρετες και αντιεπιστημονικές απόψεις και αγνοώντας προκλητικά τις μελέτες των ειδικών επιστημόνων και μελετητών αλλά και την θέση της τοπικής κοινωνίας.
Στην αγγλική εκδοχή της ερώτησής του, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το υπό κατασκευή φράγμα του Νεστορίου θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη 823 στρεμμάτων, η οποία, πέραν των άλλων «κινδύνων» και «καταστροφών» που θα επιφέρει, κατά τον κ.Τρεμόπουλο, θα κατακλύσει «χιλιάδες εκτάρια», δηλαδή δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, παραγωγικού δάσους. Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο, επιχειρεί να «μετατρέψει» τα 823 στρέμματα μιας τεχνητής λίμνης σε «δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραγωγικού δάσους» που καταστρέφεται. Και όλα αυτά, ενώ η συνολική επιφάνεια της υπό κατάκλυση δασικής έκτασης από τα νερά της τεχνητής λίμνης είναι περίπου 350 στρέμματα, όπως διαβεβαιώνει η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Καστοριάς με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νέα από την ΣΤ' ΚΟΜΑΘ.

Ρίψη τροφής για τα πουλιά στην περιοχή της Επανωμής Θεσσαλονίκης.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επανωμής προσέφεραν τροφή σε υδρόβια και σποροφάγα πουλιά λόγω των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.


Συγεκριμένα η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ αγόρασε 500 τουλάχιστον κιλά τροφής και και στις 8 Φεβρουαρίου 2011 έγινε διασπορά αυτού του μισού τόνου (σιταριού και αραβόσιτου) υπό την επίβλεψη των επιστημονικών συνεργατών της ΚΟΜΑΘ σε θέσεις τροφοληψίας των πτηνών εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στον υγρότοπο της Επανωμής.

Η δράση έγινε με τη συνδρομή εθελοντών κυνηγών, παρουσία και του Προέδρου του Κ.Σ. Επανομής, καθώς και του Ομοσπονδιακού θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ.


Διατέθηκαν τα αυτοκίνητα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανωμής και εθελοντών κυνηγών.

Τονίζεται ότι η ρίψη τροφής έγινε αφότου έληξε η κυνηγετική περίοδος για τα περισσότερα είδη.

ΠΗΓΗ:  ΚΟΜΑΘ