ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

«Εμπάργκο» της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. σε «διώκτες» κυνηγών.


Την απαγόρευση… του κυνηγίου και της βοσκής(!) σε όλη την περιοχή του Δήμου Παλλήνης στη Χαλκιδική, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ο σύλλογος ενοικιαστών διαμερισμάτων του Πευκοχωρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης.

Σε σχετική της μάλιστα ανακοίνωση, η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. καλεί τους 58.000 κυνηγούς της δύναμής της να «μποϊκοτάρουν» ουσιαστικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του Πευκοχωρίου, όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης…

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής που έστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στον σύλλογο… των ενοικιαστών:

- «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Χαλκιδικής, με τους υπαλλήλους μας θηροφύλακες και με το αρμόδιο δασαρχείο πληροφορηθήκαμε ότι ουδέποτε ο Σύλλογός σας έχει προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία για παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

Αν λοιπόν γνωρίζατε και είχατε αντιληφθεί, είτε οι υπογράφοντες την επιστολής σας αυτή είτε μέλη του Συλλόγου σας, τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές οφείλατε να τις καταγγείλετε επώνυμα στα αρμόδια όργανα είτε του Δασαρχείου είτε της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Παρ’ όλα αυτά, για δικούς σας λόγους αποκρύψατε αυτά τα συγκεκριμένα περιστατικά, προβαίνετε σε γενικές θεωρήσεις και διατυπώνετε την άποψή σας κατηγορώντας συλλήβδην τους κυνηγούς της περιοχής και τους χιλιάδες επισκέπτες κυνηγούς.

Με βάση αυτή τη μονόπλευρη συμπεριφορά, εμείς σας ζητούμε σε κάθε περίπτωση να καταγγέλλετε στα αρμόδια όργανα επώνυμα και συγκεκριμένα παρόμοια περιστατικά, που θα ήταν πιο χρήσιμο, από το να προβαίνετε σε γενικόλογες παρατηρήσεις. Αν απλά πρόθεσή σας ήταν να καταστήσετε γνωστό ότι οι κυνηγοί για σας είναι "ανεπιθύμητοι πολίτες", τότε εμείς απλά γνωστοποιούμε στα 58.000 μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης τον χαρακτηρισμό σας αυτόν και τους προτρέπουμε κατά τη διαμονή τους σε καταλύματα όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης να μην επιλέγουν μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Πευκοχωρίου».

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος, Πολυχρόνης Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας, Καλογεράκος Νικόλαος

ΠΗΓΗ:www.e-artemis.gr

Καταγγελίες για δολοφονίες ζώων στο Τελωνείο Ευζώνων.


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με επιστολή της στους υπεύθυνους του Τελωνείου Ευζώνων και σε όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους (δήμους, υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και υπουργείο προστασίας του πολίτη), καταγγέλλει «αθρόες δολοφονίες ζώων στην περιοχή του τελωνείου Ευζώνων».

Αναφέροντας περιστατικά θανάτωσης ζώων από μαρτυρίες που έχουν πέσει στην αντίληψη των ζωόφιλων, η Πανελλαδική Επιτροπή εφιστά την προσοχή των αρμοδίων αρχών, αστυνομικών και δημοτικών, «ότι δεν θα ανεχτεί άλλες δολοφονίες αδέσποτων ζώων, θα πράξει δε τα δέοντα, νόμιμα και εξώδικα και προς πάσα κατεύθυνση σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην αντίθετη περίπτωση».

«Παρακαλούμε το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων και την Δημοτική Αρχή, παλαιά και Καλλικρατειακή να μας ενημερώσουν για τα μέτρα στα οποία θα προβούν , προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στις δηλητηριάσεις αλλά και στις κάθε μορφής κακοποιήσεις ζώων», καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr