ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

«Εμπάργκο» της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. σε «διώκτες» κυνηγών.


Την απαγόρευση… του κυνηγίου και της βοσκής(!) σε όλη την περιοχή του Δήμου Παλλήνης στη Χαλκιδική, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ο σύλλογος ενοικιαστών διαμερισμάτων του Πευκοχωρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης.

Σε σχετική της μάλιστα ανακοίνωση, η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. καλεί τους 58.000 κυνηγούς της δύναμής της να «μποϊκοτάρουν» ουσιαστικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα του Πευκοχωρίου, όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης…

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής που έστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στον σύλλογο… των ενοικιαστών:

- «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του Νομού Χαλκιδικής, με τους υπαλλήλους μας θηροφύλακες και με το αρμόδιο δασαρχείο πληροφορηθήκαμε ότι ουδέποτε ο Σύλλογός σας έχει προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία για παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

Αν λοιπόν γνωρίζατε και είχατε αντιληφθεί, είτε οι υπογράφοντες την επιστολής σας αυτή είτε μέλη του Συλλόγου σας, τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές οφείλατε να τις καταγγείλετε επώνυμα στα αρμόδια όργανα είτε του Δασαρχείου είτε της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Παρ’ όλα αυτά, για δικούς σας λόγους αποκρύψατε αυτά τα συγκεκριμένα περιστατικά, προβαίνετε σε γενικές θεωρήσεις και διατυπώνετε την άποψή σας κατηγορώντας συλλήβδην τους κυνηγούς της περιοχής και τους χιλιάδες επισκέπτες κυνηγούς.

Με βάση αυτή τη μονόπλευρη συμπεριφορά, εμείς σας ζητούμε σε κάθε περίπτωση να καταγγέλλετε στα αρμόδια όργανα επώνυμα και συγκεκριμένα παρόμοια περιστατικά, που θα ήταν πιο χρήσιμο, από το να προβαίνετε σε γενικόλογες παρατηρήσεις. Αν απλά πρόθεσή σας ήταν να καταστήσετε γνωστό ότι οι κυνηγοί για σας είναι "ανεπιθύμητοι πολίτες", τότε εμείς απλά γνωστοποιούμε στα 58.000 μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης τον χαρακτηρισμό σας αυτόν και τους προτρέπουμε κατά τη διαμονή τους σε καταλύματα όταν επισκέπτονται τον Δήμο Παλλήνης να μην επιλέγουν μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Πευκοχωρίου».

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος, Πολυχρόνης Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας, Καλογεράκος Νικόλαος

ΠΗΓΗ:www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: