ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κυνηγετικά ατυχήματα.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 54χρονου κυνηγού που έπεσε και τραυματίστηκε σε δύσβατη περιοχή… στη Ζαχαριά πίσω από τις περιοχές Απτέρα και Μεγάλα Χωράφια.

Ο 54χρονος λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ειδοποίησε με το κινητό του τις αρχές και ενημέρωσε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σε γκρεμό που έπεσε ενώ περπατούσε σε μονοπάτι στη βραχώδη περιοχή Ζαχαριά ανάμεσα στις περιοχές Απτέρα και Μεγάλα Χωράφια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα πόδια και να είναι αδύνατη η μετακίνησή του από το σημείο της πτώσης.

Λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους αλλά και του τραυματισμού του, κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο σημείο μετέβει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από τα Χανιά με 6 άνδρες ενώ κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού του 54χρονου.

Τελικά, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων καρποφόρησαν και ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σημείο προσβάσιμο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε για να τον οδηγήσει τελικά στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα το απόγευμα το flashnews.gr είχε επικοινωνήσει με τον Υπεύθυνο του τμήματος Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη ο οποίος ανέφερε ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών υπήρξε άμεση και καθοριστική για την διάσωση του 54χρονου κυνηγού ενώ σημείωσε ότι έγιναν ενέργειες ώστε να “σηκωθεί” ελικόπτερο που θα βοηθουσε την επιχείρηση.

Όμως κάτι τέτοιο εν τέλει δεν χρειάστηκε αφού μέχρι να δώσει απάντηση το αρμόδιο Υπουργείο, οι επίγειες δυνάμεις είχαν καταφέρει να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τον τραυματισμένο κυνηγό.

Να σημειωθεί ότι τελείως διαφορετική κατάληξη είχε η βόλτα για ένα κυνηγό από τη Γόρτυνα που αγνοούταν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και μόλις σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σοκαρά.
ΠΗΓΗ : www.e-artemis.gr