ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Κ.Σ. Σύρου.


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΡΙΦ.  ΣΥΡΟΥ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΜΕΤΑ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΠΕΚΑ   
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
   Γραφεία : Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη 17 - Τηλ.-Fax  22810 88856
                              e-mail: kynsylsy@otenet.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου μας μερικές μέρες πριν, μας αναγκάζει να προβούμε σε τούτη την ανακοίνωση η οποία μόνο σκοπό έχει, να ενημερώσει όλους όσους δεν γνωρίζουν τον σκοπό της ύπαρξης και λειτουργίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.

Βάση καταστατικού (άρθρο 2, παρ. 1) ο κυνηγετικός σύλλογος υπάρχει με σκοπό την
οργάνωση όλου του κυνηγετικού πληθυσμού του νησιού έτσι ώστε, να μπορέσει να αναδείξει το κυνηγετικό ιδεώδες, να συνδράμει και να προασπίσει την φύση και την άγρια ζωή, να διατηρήσει και να βοηθήσει την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της περιοχής και να επιτηρεί την ορθή διαχείριση του.

Βάση δεοντολογίας επιβάλλεται να είναι και είναι, κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή
λαθροθηρίας είτε αυτή ασκείται για παραδοσιακούς λόγους, ή είναι ευρεσιτεχνία της στιγμής και κληροδότημα της τεχνολογίας και των καιρών.

Ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των ελεγκτικών οργάνων που μόνο τους μέλημα έχουν την προάσπιση των συμφερόντων του κυνηγίου, κάτι για το οποίο οι κυνηγοί όλης της χώρας πληρώνουν αδρά από το υστέρημά τους κάθε χρόνο.

Από αυτά και μόνο, μπορεί λοιπόν να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι οι διαμαρτυρίες που δέχθηκε ο σύλλογος από μερίδα ατόμων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, δεν είχαν τον σωστό αποδέκτη. Αμαύρωσαν το προφίλ, την ιστορία του συλλόγου και πρόσβαλαν κατάφορα τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλους τους έννομους κυνηγούς του νησιού.

Χωρίς λοιπόν να θέλουμε να θίξουμε ΚΑΝΕΝΑΝ και περισσότερο τα μέλη μας, κάνουμε σαφές σε όλους ότι οι αρμοδιότητες του συλλόγου μας είναι οι παραπάνω και εκεί εστιάζουν, χρόνια τώρα, όλα τα συμβούλιά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικολαΐδης Σταμάτης.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαυράκης Δημήτρης.
=================================================


Πολύ το ευχαριστήθηκα και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την ανακοίνωση. Τι θα λέγατε όμως βρε παιδιά να μάθετε, επί τέλους, να κουνάτε λίγο πιο γρήγορα τα χεράκια σας; Το λέω γιατί υπάρχει κόσμος που δεν θα καταλάβει γιατί μιλάτε μετά από τόσο καιρό!

Η επέλαση της "πράσινης" ανάπτυξης!

Ο ήλιος της Ελλάδας ελπίδα για την οικονομία.

Εκτάσεις 200.000 στρεμμάτων αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει το πρόγραμμα "Ήλιος". Διαπραγματεύσεις με ΕΕ και Γερμανία. Τα έσοδα που θα αποκομίσει η Ελλάδα μέσα σε μια 25ετία.

Το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα "Ήλιος" εξαγωγής ηλιακής ενέργειας στην ΕΕ, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας ιδιαίτερα την εκτίμησή του ότι το όφελος της χώρας μας από την υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν 3-4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Εξήγησε ότι πρόκειται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000 μεγαβάτ ότι γι αυτό απαιτούνται 200.000 στρέμματα, η επένδυση είναι της τάξεως των 20 δισ. ευρώ και με βάση τις σημερινές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρόγραμμα θα επέφερε έσοδα 80 δις ευρώ για μια 25ετία, ενώ το όφελος της χώρας θα άγγιζε τα 3 έως 4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Όπως τόνισε ο υπουργός έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με την ΕΕ και τη γερμανική κυβέρνηση για την υπογραφή ενός κειμένου συνεννόησης στο οποίο να υπάρχει δέσμευση όλων των μερών ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής συμφωνίας.

Ζητούνται... εκτάσεις
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολές στους δημάρχους ώστε να παραχωρήσουν εκτάσεις τους στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων κι εξέφρασε την ελπίδα ότι έτσι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας κι υποστήριξε ότι από τα έσοδα που θα προκύψουν θα διοχετευθεί για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
Την ίδια στιγμή έκανε γνωστό ότι σε συνεννόηση με τον πρώην υπουργό 'Αμυνας Πάνο Μεγλίτη έχουν καταγραφεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταλειμμένα αεροδρόμια και σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί οδηγός ανενεργών λιγνιτωρυχείων.
Ακόμη υπουργός ΠΕΚΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι όποια επένδυση να εγκατασταθεί σε καλλιεργήσιμη ή τουριστικού χαρακτήρα γη και σε προστατευόμενες περιοχές.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλήγοντας ανέφερε ότι επιχειρείται σήμερα να κλείσουν τα ζητήματα που αφορούν την γη, την πρόσληψη συμβούλων κ.α. ώστε να σχηματοποιηθεί ένα επενδυτικό σχήμα.

Επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση
Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης επισήμανε τον κίνδυνο να εξελιχθεί το πρόγραμμα σε φιάσκο "τύπου Αστακού", παρ' όλα αυτά είπε πως είναι "καλοδεχούμενο", αν και παρατήρησε πως βρίσκεται σε επίπεδο ευχολογίων, αφού δεν υπάρχει καταγεγραμμένη δέσμευση των εταίρων.
Έθεσε επίσης προβληματισμούς σχετικά με το κόστος του έργου, για την ισχύ του δικτύου, για την συλλογή και μεταφορά της ενέργειας, την τεχνική υποστήριξη κ.α.
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος έθεσε ερωτηματικά για το ποιος θα παράγει, ποιοι θα συμμετέχουν, αν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή και τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στη λαϊκή κατανάλωση.
Από τον ΛΑΟΣ ο Ηλ. Πολατίδης επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν πόροι από το πρόγραμμα για την απόσβεση μέρους του δημόσιου χρέους ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμμανατίδου εκτίμησε πως δεν είναι κερδισμένες οι ελληνικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr
================================================

Για το πάπλωμα (φύση, περιβάλλον, δραστηριότητες) ούτε κουβέντα! Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που κόπτονται όλοι τους για το πού και πότε θα ασκείται το κυνήγι...η κονόμα!

Όσο λιγότερα μάτια, τόσο το καλύτερο!

Τα φωτοβολταϊκά θα ξεφυτρώνουν σαν τα μαρούλια συνάδελφοι. Αυτοί είναι ικανοί να καρφώσουν και στις πλάτες των τρυγονιών τέτοια.

Άκου κι εσύ κυρ Αντώνη, αγρότη γείτονα! Θα σε πληρώσουν για να σου πάρουν την γη, δήθεν θα κερδίζεις περισσότερα, και θα φυτέψουν αντί λάχανα, μπρόκολα, καλαμπόκι και πατάτες...τσιμέντο, γυαλί και σίδερο.

Ύστερα το παιδί σου και όλοι εμείς, θα πληρώνουμε τα ζαρζαβάτια όσο θέλουν αυτοί που θα τα παράγουν. Έτσι όπως σου έκαναν με τις επιδοτήσεις κυρ Αντώνη, που σε έκαναν να αφήσεις χέρσα τα χωράφια σου και μετά λεφτά τέλος. Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τα εισαγόμενα κηπευτικά και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Βλέπεις οι δικοί μας αγρότες και κτηνοτρόφοι, έκοβαν άλλων το μεροκάματο.

Πάντως, όλοι μας οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το μυαλό αυτών των μασκαράδων, δουλεύει σωστά και μεθοδικά...το δικό μας κοιμάται!

Δυστυχώς, η εποχή της ρεζέρβας μας χτυπάει την πόρτα!

Ε ρε αγώνες που έχει να δώσει η ΚΣΕ πάλι!!!

Πάρος: Μαθητής σκότωσε κλoτσώντας γατάκι!

Αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο Αρχιλόχου.

Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου PAWS με σχετικό δελτίο τύπου μας ενημέρωσε ότι μαθητής της Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Πάρου κατά τη διάρκεια εκδρομής στην περιοχή Πίσω Λιβάδι, πριν από μερικές εβδομάδες κλώτσησε ένα πέντε μηνών γατάκι, ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών του.

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Εξαιτίας της κλωτσιάς το ζωάκι πέθανε μερικές ώρες αργότερα.

Οι γονείς επιβράβευσαν το παιδί τους για το κατόρθωμα!

Ο διευθυντής του Γυμνασίου τιμώρησε τον μαθητή με διήμερη αποβολή και κάλεσε τους γονείς του για να τους ενημερώσει. Όμως εκείνοι δεν θεώρησαν και μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι το παιδί τους σκότωσε ένα ζωάκι για πλάκα… Για να το επιβραβεύσουν, αφού δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι «όλα τα αγόρια το ίδιο κάνουν» - όπως έγινε γνωστό - του έκαναν δώρο και ένα αεροβόλο!

Όμως και ο καθηγητής, που ήταν μπροστά στο συμβάν, προσπάθησε να καλύψει τον μαθητή, όταν η Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου πήγε στο Γυμνάσιο μετά από πρόσκληση του διευθυντή για να ενημερωθεί για το γεγονός.

Ο PAWS συγχαίρει την διεύθυνση του Γυμνασίου για την απόφαση να τιμωρηθεί με αποβολή ο μαθητής – δράστης, μπας και συνετιστεί και σε επαφή με τους ευαίσθητους καθηγητές θα διοργανώσει σεμινάρια φιλοζωίας για τους μαθητές του σχολείου.

Το www.zoosos.gr σημείωνει ότι ο μαθητής πηγαίνει στο Γυμνάσιο Αρχιλόχου, αλλά αυτό για την ουσία της υπόθεσης μικρή σημασία παίζει! Σε περίπτωση που οι γονείς του μαθητή δεν το γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Ας πουν στο παιδί τους - αφού το καταλάβουν πρώτα οι ίδιοι - ότι τα γατάκια, τα σκυλάκια, τα σκαντζοχοιράκια, οι σαύρες κ.ά., δεν είναι βότσαλα για να τα κλωτσάμε, αλλά έμβια όντα που έχουν δικαιώματα!

ΠΗΓΗ: www.animalpress.gr
============================================
Σίγουρα η πράξη του μαθητή και δη, η συμπεριφορά των γονέων του, δεν ήταν ότι καλύτερο, τουναντίον, ήταν ότι χειρότερο για το άτυχο ζώο και τα υπόλοιπα που θα βρεθούν στον δρόμο του παιδιού. Παρατήρησες όμως φίλε μου και συνάδελφε κυνηγέ ότι ΠΑΛΙ βρέθηκε τρόπος να εμπλακεί το κυνήγι, έστω και ακούσια, με ένα άσχημο γεγονός;

"Για να το επιβραβεύσουν, αφού δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι «όλα τα αγόρια το ίδιο κάνουν» - όπως έγινε γνωστό - του έκαναν δώρο και ένα αεροβόλο!"


Γιατί δημοσιεύω τέτοιου είδους ειδήσεις;

Πρέπει να δούμε και να καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας, τι παίζεται πίσω από το τοιχάκι και να κινηθούμε αναλόγως!