ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Είδηση από τον Ωρίωνα


Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr


Αθήνα, 22/9/2010


Θέμα: Ενισχύουμε το Αινήσιο Δέλτα


Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Δέλτα του Εβρου έχει μια ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς τους κυνηγούς ως ένας από τους σημαντικότερους κυνηγετικούς προορισμούς της χώρας μας, πέραν των σημαντικών εθνικών χαρακτηριστικών που έχει η ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία από όλους τους Ελληνες, ακόμη δε περισσότερο από τους πολιτικούς μας ηγέτες και την κρατική εξουσία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Το κράτος, όχι μόνο αδιαφορεί για το περιβάλλον και τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά πιεζόμενο από τις γνωστές "οικολογικές" ΜΚΟ και κατ' επάγγελμα αυτόκλητους προστάτες διαφόρων περιοχών της χώρας μας, επιχειρεί να απαγορεύσει το κυνήγι και όλες σχεδόν τις υπαίθριες ανθρώπινες δραστηριότητες στον ποταμό Εβρο. Επιχειρεί να κλείσει την περιοχή σε μια "οικολογική" αποστειρωμένη γυάλα, επιχειρεί να εκδιώξει τους ανθρώπους που εδώ και αιώνες ζουν στην περιοχή κυνηγώντας και ψαρεύοντας σε αρμονία με τη φύση. Και όλα αυτά, στο όνομα μιας ψευτοοικολογικής αντίληψης που εμφανίζεται στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις όπου η επαφή των κατοίκων με τη φύση περιορίζεται στα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και στα αστικά πάρκα. Βλέπετε, η "σωτηρία" του περιβάλλοντος δημιουργεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα και αντίστοιχα κέρδη - επιδοτήσεις για τις εταιρείες "σωτηρίας" του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς ο Εβρος, όπως πολλοί από εμάς τον ξέρουμε, κινδυνεύει!! Κινδυνεύει από την ψευδεπίγραφη "πράσινη ανάπτυξη", κινδυνεύει από τους κάθε λογής ειδήμονες, συμβούλους και μελετητές, οι οποίοι δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι "εκτός από τον Κορμοράνο και τη Λεπτομύτα, ζουν και άνθρωποι στο Δέλτα του Έβρου", όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρουν με απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής.

Η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγόρευε το Κυνήγι σε μια μεγάλη έκταση του Δέλτα, προσβλήθηκε και ακυρώθηκε από το ΣΤΕ κατόπιν προσφυγής και συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων και των κυνηγετικών οργανώσεων. Όμως, τα οικονομικά συμφέροντα από την "πράσινη ανάπτυξη" της περιοχής είναι προφανώς μεγάλα και δυστυχώς έπεται συνέχεια...

Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας σύλλογος, το Αινήσιο Δέλτα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πολιτών, κατοίκων του Δέλτα, με σκοπό τον εξωραϊσμό, την αναβάθμιση, την προστασία και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας στην περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα και στο δραστήριο blog του συλλόγου ΕΔΩ.

Εμείς στον Ωρίωνα, εκτιμώντας και κατανοώντας τα παραπάνω, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτόν τον Σύλλογο και ήδη προχωρήσαμε σε μια συμβολική οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι επαγγελματίες του χώρου μας αλλά και όλοι εμείς οι απλοί κυνηγοί, καλούμαστε να δείξουμε την ανάλογη ευαισθησία και να συνεισφέρουμε στον αγώνα αυτών των ανθρώπων να προστατεύσουν τον τόπο και τις παραδόσεις τους. Παραδόσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ο λογαριασμός του Αινήσιου Δέλτα τηρείται στην Αγροτική Τράπεζα με αριθμό:

1830400340441.

Ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Για τον Ωρίωνα με εκτίμηση,

O Πρόεδρος

Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Ο Γ.Γραμματέας

Νίκος Παπαϊωάννου