ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι εκλογές της ΚΣΕφτίλας.



Αγανάκτηση, αηδία και αποστροφή ένοιωσε όποιος συνάδελφος κυνηγός πήρε στα χέρια του το σημερινό φύλο του Ελεύθερου Τύπου, αφού το κρυφτούλι κάτω από ξένες φούστες καλά κρατεί.

Την στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα έχει το πεπόνι και το μαχαίρι στις 26 του μήνα, την στιγμή που έχουμε δεδομένη την συνεργασία του με τους Οικολόγους-Πράσινους με τις όποιες απόψεις τους περί κυνηγίου, η ΚΣΕ συνεχίζει να μπερδεύει τον Έλληνα κυνηγό με επαφές που μάλλον κομματική εξάρτηση δείχνουν, παρά ενδιαφέρον γι' αυτό καθαυτό το κυνήγι και την προάσπιση του. Από την άλλη, σαν φάρα δείχνουμε την ανωτερότητά μας, αφήνοντας τον πολιτικό μας φορέα στην κατάψυξη και τον πρόεδρό του χαμένο στα υπόγεια των γραφείων του!

Στην σελίδα 9 και στην στήλη που καλύπτει με ρεπορτάζ το περιβάλλον του Μαξίμου, διαβάσαμε ότι η ΚΣΕ είχε συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό (και όχι μόνο!) κ. Σαμαρά, για να πάρουν την διαβεβαίωση του ότι το κόμμα της Ν.Δ. θα διαφυλάξει τα συμφέροντά του κυνηγίου και όλων αυτών που εμπλέκονται με αυτό. Το μόνο που δεν διευκρινίζεται στο άρθρο είναι υπό πιο ρόλο θα το κάνει, αφού -μάλλον- δεν θα της πέφτει και μεγάλος λόγος αφενός και αφετέρου, η φουρτούνα που φαίνεται να χτυπάει μετεκλογικά το πλοίο της, δεν θα αφήσει σε κανένα στέλεχος της μυαλό για άλλες, δευτερεύουσες ασχολίες...με πιάνεις;

Η πένα του αρθρογράφου όλως τυχαίως (;) δεν ξεχνά να αναφέρει το όνομα και την ιδιότητα αυτού που διευθέτησε την συνάντηση, ο οποίος είναι ένας θηροφύλακας που τον πληρώνουμε για να βρίσκεται στο βουνό να διαφυλάττει την φύση και την άγρια ζωή...σούπερ! Μπράβο και ζήτω, γιατί, αν κατάλαβα καλά, αυτή η αναφορά έγινε μόνο και μόνο για το "φαίνεστε".

Ο "πόλεμος" που έχει κηρύξει η ΚΣΕ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλος και ανοικτός πλέον. Στην μάχη έχουν ριχθεί άπαντες και, αν μη τι άλλο, βαθαίνει το ρήγμα και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ κυνηγών και της πρώτης επιλαχούσας "αυριανής" κυβέρνησης. Άναρχα αλυχτίσματα μεμονωμένων, ξεδοντιασμένων, γερασμένων σκύλων με σκουριασμένες απόψεις και με ακατάλληλη τακτική. Όλα αυτά γίνονται αντί μιας έξυπνης προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να εκμαιεύσουμε μια δεσμευτική, δημόσια δήλωση. Και αν δεν θέλαμε να συρόμαστε και να επαιτούμε ένα "χάδι", ας βγάζαμε το όπλο από το ψυγείο και ας αφήναμε το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών να δείξει τι μπορεί να κάνει σε όοολους αυτούς.

Αντί αυτού, κάτι πήρε το αυτί μου για μάζωξη των προέδρων των συλλόγων της Δ' ΚΟΣΕ έτσι ώστε να τους εμφυσηθεί η πρέπουσα πολιτική πεποίθηση και να τους δοθεί η γραμμή που πρέπει να τραβήξουν. Τέτοια τακτική, ούτε υπέρ του ΚΕΚ στις ευρωεκλογές!!!

Τι λέτε μωρέ, πλάκα μου κάνετε. Δεν τα πιστεύω εγώ αυτά. Δεν γίνεται να είναι αλήθεια. Δεν μπορεί να πέφτουν αυτοί οι έμπειροι άντρες σε τέτοιο ολίσθημα!  

Αναρωτιέμαι...

Γιατί επιμένουμε ακόμα να κρυβόμαστε κάτω από ξένες κομματικές φούστες, αφού κανένα κόμμα δεν έχει ενδιαφερθεί για το κυνήγι; Υπάρχει κάποια λογική, ή είναι απλά θέμα κομματικής εξάρτησης κάποιων;

Άραγε θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αν και όταν εκλεγεί και σχηματίσει κυβέρνηση, μας κόψει τον κ....υνηγετικό μας βήχα;

Μετά από όλες αυτές τις κωλοτούμπες, υπάρχει κυνηγός που δεν είναι μπερδεμένος, αηδιασμένος και δεν αισθάνεται ντροπιασμένος;

Και για να μην παίρνεις θάρρος άνευ λόγου, σου υπενθυμίζω ότι εδώ είναι προσωπικός μου χώρος και γράφω την άποψή μου δημόσια χωρίς ύβρεις, έτσι όπως κάνουν οι δημοκρατικοί άνθρωποι σε δημοκρατικές χώρες!         

Μια πέρδικα και να ‘ναι αντρίκεια!


Του Νίκου Βασάλου http://kaliakouda.blogspot.gr

Το περδικοκυνήγι συνοδεύεται από το προσωνύμιο «αντρικό». Φυσικά γνωρίζουμε όλοι τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Μια βασίλισσα δεν θα άξιζε κάτι λιγότερο, παρά ο θηρευτής της, αν μη τι άλλο, να τιμά τα όπλα που φέρει. Η βασίλισσα του δάσους σε υποχρεώνει να συρθείς μέσα στο πυκνό. Να αφήσεις κομμάτια των ρούχων και ενίοτε της σάρκας σου πάνω στα βάτα, για να γευτείς την χαρά της κάρπωσής της. Απαιτεί να τζουράρουν τον ντορό της ρουθούνια έμπειρα. Να την πάρουν στο κατόπι, σαν αρχινήσει τα σουλάτσα, ποδάρια γρήγορα. Να την μπλοκάρει μυαλό ξουράφι και τότε ξεδιπλώνει τα πέπλα της με θόρυβο πολύ. Ένα φευγάτο βλέμμα είναι αρκετό που ρίχνει πίσω από την πλάτη της, προτού αρχίσει να χορεύει στον αέρα για να μπερδέψει το ντουφέκι.

Εν προκειμένω, η βασίλισσα του βουνού –ορεινή ή νησιωτική- θέλει το κυνήγι της να γίνεται μέσα στο λιοπύρι. Να γυαλίζουν τα βράχια από την ζέστη. Να σου τρυπάει ο ήλιος το κορμί. Να λιώνουν οι διώκτες της από τον πόθο για εκείνη κι απ’ την θερμοκρασία. Να ανοίξουν σόλες αρβυλών και πέλματα από σκύλους. Να μοιάζει βάρος αβάσταχτο το σιδερικό με τα φυσίγγια κι αυτός ο ντορβάς με το νερό, να σου ‘ρχεται να τον πετάξεις στον γκρεμό κι ας ψοφήσεις την άλλη στιγμή από την δίψα. Θέλει σκυλί περήφανο με μέτωπο ψηλά. Τα μόρια του αέρα να ψηλαφίζει και να πλανάρει σαν σκιά ανάμεσα στα κακοτράχαλα, τα φρύγανα και τ’ ασπαλάθια. Κάποιες φορές αξίωσε και πήρε την ζωή πολλών σκυλιών που είχαν άσβεστο μεράκι και πετάξαν μαζί της στο κενό!

Τα δείγματα αυτού του αγριμιού, δυστυχώς, έχουν αρχίσει να σπανίζουν στα περδικοτόπια. Πλέον οι πέρδικες, από αιτίες που δεν είναι της παρούσης, έχουν αρχίσει να βάζουν μέσα στο DNA τους το αλισβερίσι με σκυλιά κι ανθρώπους σαν κάτι το φυσιολογικό. Είναι φορές που κάθονται και σε κοιτάνε ατάραχες κι αφού «πάρουν τα μέτρα σου» για τα καλά, γυρνούν την πλάτη και συνεχίζουν την βοσκή και το παιχνίδι με το χώμα.


«Δεν πάω εγώ για πέρδικες εδώ, τέλος!» δηλώνει ο Μήτσος κατηγορηματικά κάθε φορά που έρχεται η κουβέντα. «Αυτές δεν είναι πέρδικες, κότες είναι μωρέ! Εγώ δεν θέλω κρέας, θέλω κυνήγι αντρικό. Να στάξει το μπλουζάκι! Αν μου ταιριάξει και θέλει ο Θεός να κάνω κέφι εντάξει, αλλιώς να περπατήσω ολημερίς κι ας κάνω μια στο τέλος, αλλά όπως πρέπει.»

Το ταξίδι δεν άργησε να οργανωθεί. Βρέθηκε σκάφος γρηγορόπλωο, καβαλάρης των κυμάτων και παρέα με φτερωτά ποδάρια. Η Σέριφος επιλέχθηκε σαν τόπος κυνηγιού. Ο όρμος του Καραβά θα ήταν το αραξοβόλι και το ορμητήριο συνάμα. Ο Μάρτης δεν λείπει απ’ την σαρακοστή, ούτε κι ο Βαλσαμής από ένα ακόμα περδικοκυνήγι. Ο σκύλος είναι η αχώριστη παρέα του σε όλα τα κυνήγια, γι’ αυτό πήρε μαζί και το ποϊντερ που είχε πρόσφατα αποκτήσει, τον Μόργκαν. Εκτός του Μήτσου και του Βαλσαμή, μαζί ταξίδεψαν στο όνειρο ο Μάριος, ο Λούης, ο Δημήτρης -που κατά το παρελθόν είχε περάσει από την ηλεκτρική καρέκλα του γραμματέα του συλλόγου- κι ο Νίκος που σαν άλλος Σαμψών, του έκοψε τα μαλλιά η θάλασσα η Δαλιδά. Εντούτοις, τα φτερά από τα πόδια του και το πάθος του για το κυνήγι, δεν μπόρεσε να τιθασεύσει.

Το άγονο, τραχύ κυκλαδίτικο τοπίο -σε όλο του το μεγαλείο- καλωσόρισε τους ταξιδευτές. Η φύση, σαν καλή μάνα, προσέφερε κάλυψη στα παιδιά της με τους ασπαλάθους που έφταναν πάνω από ένα μέτρο ύψος. Τα κακοτράχαλα αγρίεψαν στο αντίκρισμα των ξένων κι ορθώθηκαν ακόμα πιο πολύ. Ο ήλιος έβαλε τα δυνατά του κι οι πέρδικες τηρώντας ομερτά, έμειναν βουβές και άφαντες. Μάλλον το «μάθημα» που είχαν πάρει τις προηγούμενες μέρες τις μεταμόρφωσε σε σκιές και χρησιμοποιώντας τα πόδια τους, έναντι των φτερών, απέφευγαν με περίσσια ευκολία τους θηρευτές.

Το αίμα έβρασε μέσα στα σώματα κι ανέβηκε στο κεφάλι. Ο ανήφορος μεγάλος, απότομος. Ο ήλιος και τα αγκάθια γελούσαν σε κάθε βήμα τους. Ήταν κι αυτή η ακοπία που έκανε τα πόδια να μοιάζουν κομμένα κι απίστευτα βαριά. Κάποιες μπαμπέσες πετούσαν από το πουθενά με τον ίδιο προορισμό. Σαν λύκοι μέσα στο δάσος κρυμμένοι, αντάλλαζαν κακαρίσματα πότε πότε τα οποία ουδόλως κουβέντες τιμής δεν ήταν στην περδικίσια γλώσσα για τους θηρευτές τους. Περισσότερο για περιπαιχτικά σχόλια ακούγονταν και συνωμοτικές κουβέντες στ’ αυτιά του Μάριου, ο οποίος είχε καβατζάρει από το πείσμα του μέχρι τον δρόμο, πολλά χιλιόμετρα πάνω απ’ την ακτογραμμή, για να τις αναγκάσει να αυτομολήσουν και να πετάξουν στον κατήφορο εμπρός του.

Βράχια απότομα φάνηκαν να χαλάνε τα πονηρά σχέδια για περίπατο στις ρήγισσες. Είχε έρθει η στιγμή που τουφέκι και φτερά θα έδιναν την μάχη τους. «Τώρα σας έχω στριμώξει, αυτό ήταν!» σκέφτηκε και αποφάσισε να πιει λίγο νερό –εις υγεία του κουράγιου του- πριν αναμετρηθεί με τους τετραπέρατους φαντομάδες. Δεν πρόλαβε να βάλει το παγούρι στο στόμα του και να καταπιεί την πρώτη γουλιά, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά κι ένας ντόπιος εμφανίστηκε με ένα κούρτσχααρ, γνώστης προφανώς του σουλάτσου των πουλιών. Οι πέρδικες όντας σε δύσκολη θέση πια, δεν άργησαν να ξεκολλάνε από παντού και να παίρνουν την κατηφόρα σαν σαΐτες. Δυο γρήγοροι ντουμπλέδες έριξαν στο χώμα δυο από αυτές, μαζί και το κουράγιο του Μάριου, όσο του είχε μείνει! «Τι είπες τώρα!» μονολόγησε κι αφού μάζεψε τα κομμάτια του, ανέβηκε πιο πάνω να συναντήσει τον μαστροχαλαστή του κόπου του, χωρίς φυσικά να έχει τίποτα μαζί του, παρά μονάχα με την τύχη του. Έτσι είναι το κυνήγι, δεν χαμογελά πάντα σε όλους.

Γνωρίστηκαν κι αντάλλαξαν ονόματα. «Χάρηκα, Γιώργος. Από πού έρχεσαι;» είπε ο ντόπιος. Εκείνος γύρισε, αγνάντεψε στο χάος και δείχνοντας κάμποσα ρέματα μακριά, του είπε «Να κάπου εκεί κάτω είναι το σκάφος δεμένο». «Μωρέ εσύ είσαι τρελός!» απάντησε ο ντόπιος, γύρισε την πλάτη του βιαστικά και έφυγε για να μην κολλήσει την τρέλα του Συριανού.

Ο Μήτσος κι ο Βαλσαμής ζώντας το δικό τους μαρτύριο, έδιναν άνισο αγώνα με βράχια και αγκαθωτά φρύγανα, ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά. Τα μάτια του Μόργκαν είχαν γίνει κόκκινα από την κούραση, λες και ήταν ο γιος του δράκουλα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βαλσαμής. Ούτε κι αυτός μπόρεσε να ανακόψει το κρυφτούλι που έπαιζαν με επιτυχία οι βασίλισσες του βουνού, που προφανώς γι’ αυτό τις λένε έτσι. Ήταν στο βασίλειο τους και έκαναν αυτές κουμάντο!


Η σκοπευτική δεινότητα του Μήτσου, του επέτρεψε να βάλει στον σάκο ένα μικρόσωμο θηλυκό –καθαρόαιμο δείγμα νησιωτικής, άγριας πέρδικας- αφού πρώτα τον έκανε να την ψάξει αρκετή ώρα, να περπατήσει πάρα πολύ και τέλος, να αναγκαστεί να την τουφεκίσει για δεύτερη φορά όταν στήθηκε στο χείλος του γκρεμού έτοιμη να κάνει το τελευταίο βήμα σαν Σουλιώτισσα και να χαθεί για πάντα.
Χρειάστηκαν τις οδηγίες των υπολοίπων, που τους έβλεπαν από μακριά, για να αποφύγουν αδιέξοδα και να κατέβουν στο σκάφος.


Η κάρπωση αυτού του ταξιδιού περιορίστηκε σε 2 πουλιά. Μια ο Μήτσος και μια ο Νίκος. Δυο πέρδικες όμως πονηρές, άγριες που έβαλαν σε μεγάλη δοκιμασία τις αντοχές των θηρευτών τους. Στόλισαν με δάφνες τα τουφέκια τους και έδωσαν ορισμό στο κυνήγι της πέρδικας ως «αντρική» υπόθεση! Κι αν ρωτάς για τα δικά μου περδικοκυνήγια, να σου πω ότι ακόμα γελάει ο Θεός για τα δικά μου όνειρα....

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου ΚΥΝΗΓΙ στις 14/1/2015.

Νέα από τον Ωρίωνα.

Ταφόπλακα για το κυνήγι κάθε ψήφος κυνηγού στον ΣΥΡΙΖΑ
Συνάδελφε Κυνηγέ,
σε λίγες μέρες θα κληθούμε με την ψήφο και τις επιλογές μας να καθορίσουμε το μέλλον του κυνηγιού στη χώρα μας. Η απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας, με τον τρόπο που αιώνες τώρα εξασκείται στην πατρίδα μας, είναι πια προ των πυλών. Ο εχθρός του κυνηγιού συνεχίζει να διακηρύττει προεκλογικά τις προθέσεις του. Δεν κρύβεται, έχει όνομα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολιτικές συνεργασίες του με τους πιο ακραίους αντικυνηγούς, η απαξίωση των κυνηγών, η παραπληροφόρηση και η φτηνή προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει σαν «κράχτη» για λαθροθηρία κυνηγετικών ψήφων την πρόσφατη συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έρχεται να επιβεβαιώσει τις προθέσεις και τις πρακτικές του κόμματος αυτού.

Στις επιλογές και στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούμε να είμαστε παρείσακτοι και «βάρβαροι». Είμαστε υπό κατάργηση και αφανισμό. Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις και φρούδες ελπίδες σε κανέναν κυνηγό για διαφορετικές μετεκλογικές συμπεριφορές που αυτούς που έχουν ξεκάθαρα δηλωμένη «ευχή και στόχο» την κατάργηση του κυνηγιού. Οι συνάδελφοί μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς - κυνηγοί της θάλασσας, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τον επόμενο στόχο της πιθανής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, η δικαιολογημένη οργή που αισθανόμαστε από τις άδικες και μονομερείς θυσίες που έχουν υποστεί οι οικογένειές μας, να μας οδηγήσει σε μια λανθασμένη απόφαση η οποία θα μας στοιχίσει την πλήρη απαξίωση της αγαπημένης μας δραστηριότητας.
Εάν ελπίζουν κάποιοι κυνηγοί ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά στην κυνηγετική νομοθεσία, επιλέγοντας μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων, κάνουν μεγάλο λάθος. Όσοι θεωρούν ότι η «σωτηρία» του κυνηγιού θα έρθει από τις αντικυνηγετικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τους επαγγελματίες της «οικολογίας» και με αρμόδιο υφυπουργό για το κυνήγι τον κο Τρεμόπουλο, ας ρίξουν στην κάλπη μαζί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και το βιβλιάριο θήρας. Δεν θα τους χρειαστεί μετά τις εκλογές.

Συνάδελφε Κυνηγέ,
ο Σύλλογός μας, «Ωρίων – Το Δίκτυο των Κυνηγών», έχει καταγγείλει και στο παρελθόν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των οικολόγων στο χώρο του κυνηγιού. Η δυναμική και η συσπείρωση των κυνηγών όπως και η ψήφος των κυνηγών και των οικογενειών τους είναι πολύ ισχυρότερη από πολλά κόμματα που διεκδικούν το ρόλο του σωτήρα της χώρας. Οι τουλάχιστον 200.000 κυνηγετικές ψήφοι, συναθροιζόμενες με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των ερασιτεχνών αλιέων, μπορούν να καθορίσουν τη μοίρα και σωτηρία του κυνηγιού, αρκεί να το αποφασίσει ο κάθε κυνηγός, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και με επίγνωση των συνεπειών της ψήφου του.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την αντικυνηγετική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ταφόπλακα στο κυνήγι, στη στεριά και στη θάλασσα, με τη δική μας επιλογή και ψήφο. Σε κάθε περίπτωση, για ένα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: Όπως στρώσουμε έτσι θα κοιμηθούμε!

Για τον Ωρίωνα,
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Θωμάς Μπατσέλας
orionstampΟ Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου

Σχετικοί σύνδεσμοι:
1. Οι αντικυνηγετικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταργήσουν το Κυνήγι; (30/10/2014)
http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2014/syriza1.htm
2. Ανακοίνωση της Κυν.Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ (13/1/2015)
http://www.ksellas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=206
3. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες στην ουσία και την πράξη καταργούν το κυνήγι μας. (30/12/2014)
http://www.ksellas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=205
4. Προγραμματικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ προς διαβούλευση.
http://left.gr/news/programmatika-keimena-toy-syriza-pros-diavoyleysi
5. Σχέδιο προγραμματικού κειμένου προς διαβούλευση του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού. (22/10/2014)
http://left.gr/news/shedio-programmatikoo-keimenoy-pros-diavoyleysi-toy-tmimatos-oikologias-perivallontos-kai
6. Για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων. (4/6/2013)
http://oikologein.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4.html
7. Η στάση μας δεν είναι στάση απλώς «ζωόφιλων» αλλά συνειδητοποιημένων πολιτών.
http://ecoleft.gr/2013/06/η-στάση-μας-δεν-είναι-στάση-απλώς-ζωόφ/
8. Συμβολή για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων. (12/6/2013)
http://www.avgi.gr/article/447867/sumboli-gia-ta-dikaiomata-kai-tin-prostasia-ton-zoon
9. Οι απόψεις των αγανακτισμένων ερασιτεχνών αλιέων. Θα είναι η ερασιτεχνική αλιεία ο επόμενος στόχος;http://pesea-omospondia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_15.html