ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΚΙ ΑΥΤΗ, ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΗΣ...!!!



Η παρακάτω ανακοίνωση αντλήθηκε απο το foroum kynigos.net.gr, καθότι η σελίδα της Κ.Σ.Ε. δεν μας έχει συνηθίσει με "φρέσκα" νέα και φυσικό είναι να μην μπαίνει σχεδόν κανείς! Η ουσία είναι ότι πάλι η κ. ΥΠΕΚΑ μας κλείνει το μάτι κουνώντας συνάμα και το μεσαίο δάχτυλο! Μαύρη μαυρίλα και ζήτω που χεστήκαμε. Φαντάζομαι ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και με την νέα ρυθμιστική. Να το συνδέσω (την απόφαση) με την απάντηση που έδωσε η κ. ΥΠΕΚΑ στον αναγνώστη της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" στις 19/4 κ. Άγγελο Πετρούτσο; Για το τι θα κάνει τελικά με το κυνήγι πέριξ της Αττικής και με τα τσίρκα (ποιά τσίρκα εννοεί, δεν είπε!!!). Ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, είναι υπέυθυνος πωλήσεων της εταιρείας Bentley στο Μαρούσι...! Ξέρετε, αυτά τα πράσινα, πλούσια παιδιά των βορείων προαστείων! 'Η μήπως είναι ο άλλος, αυτός που κάνει τις πιρουέτες, όντας έχοντας αποφοιτήσει απο την σχολή χορού Gene Kelly; Τέλος πάντων όποιος κι αν είναι ο κύριος, για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι το όνομα "Άγγελος" και τα παράγωγά του, μου έχουν κάτσει στο στομάχι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέο χτύπημα για το Κυνήγι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος!
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π. Δ/ΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Προς: Όπως ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!

Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις:
α) διαμαρτύρεται εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου,
β) προετοιμάζει σχετικές ενέργειες που θα καταστήσουν γνωστό σ’ όλους την αυθαίρετη αυτή ενέργεια.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλευση, που εννοείται ότι με την έκφραση γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις και που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται η θέση 250.000 πολιτών – χρηστών εκ των οποίων ειδικότερα οι 45.000 κατοικούν στο λεκανοπέδιο, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7του σχεδίου Π. Δ/τος και στην διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ