ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΙ ΝΤΟΥΜΠΛΕΔΕΣ

«ὑγίειάν τε γὰρ τοῖς σώμασι παρασκευάζει καὶ ὁρᾶν καὶ ἀκούειν μᾶλλον, γηράσκειν δὲ ἧττον»

"Η ασχολία με το κυνήγι φέρνει υγεία στο σώμα, οξύνει την όραση και την ακοή και επιβραδύνει τα γηρατειά"

Από το μεγαλειώδες έργο του ιστορικού Ξενοφώντα 430π.χ. - 354π.χ. "Κυνηγετικός" τον 5ο π.χ. αιώνα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για το κυνήγι.

Δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελβετία, όπου για άλλη μια φορά το εκλογικό σώμα ψήφισε με συντριπτικό ποσοστό για τη συνέχιση της άσκησης του κυνηγίου στη χώρα. Συγκεκριμένα στο καντόνι του Aargau τα 2/3 των ψηφοφόρων ήταν υπέρ της κυνηγετικής δραστηριότητας. Τέτοια αποτελέσματα συμβαίνουν κατ’ επανάληψη στη χώρα αυτή της Κεντρικής Ευρώπης


Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελβετικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας για τη θετική στάση των Ελβετών απέναντι στο κυνήγι, καθώς τέτοια μεγάλα ποσοστά δείχνουν ότι η θήρα τυγχάνει ισχυρής υποστήριξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κυνηγών Ελβετών είναι ιδιαίτερα μικρός και αποτελούν ουσιαστικά μια μικρή κοινότητα. Όμως καταφέρνουν και έχουν θετική ανταπόκριση της κοινής γνώμης εξαιτίας του σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου που εθελοντικά επιτελούν οι ελβετικές κυνηγετικές οργανώσεις.

Θετική ήταν και η ανταπόκριση από το Διεθνές Συμβούλιο Θήρας με αντίστοιχη ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: ΚΟΜΑΘ
============================================
 
Ενδιαφέρον θα είχε ένα ανάλογο δημοψήφισμα κι εδώ στην Ελλάδα, δεν νομίζεις;
 
Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με αυτό της Ελβετίας, αλλά αν όχι, σίγουρα δεν θα έφταιγε η πενιχρή περιβαλλοντική δράση των κυνηγών, που κάθε άλλο παρά μικρή κι ευκαταφρόνητη είναι μετά από τόσα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλούν οι οργανώσεις μας για φιλοθηραματικά, περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά δρώμενα, αλλά η κακή διαφήμιση και επικοινωνία τους.
 
Ίσως και το λάθος που κάνουν κάποιοι, που επιμένουν να διαφημίζουν ποιος επιμελήθηκε της δράσης και όχι αυτή καθαυτή την ενέργεια.